Jump to content
Sign in to follow this  
My Ukraine Cook

Соус Ткемалі зі слив на зиму

Recommended Posts

Ингредиенты:

2 кг очищених від кісточок слив

200 г часнику

3 шт гіркого перцю

200 г цукру

2 ст.л. солі

2 ст.л. томатної пасти

Вихід соусу - 2 літри

зображення_viber_2022-07-26_10-41-40-903.jpg

 

Метод

-       Промити та обсушити сливи. Вийняти кісточки з кожної сливи.

-       Очистити часник від шкірочки.

-       Гострий перець, відрізати хвостики.

-       Перемолоти на м’ясорубку сливи, часник та перець. Перекласти все у каструлю в якій будете варити соус. Додати цукор, сіль, томатну пасту. Все гарно перемішати.

-       Поставити на вогонь, довести до кипіння і проварити 20 хвилин. Періодично помішуйте, щоб не пригоріло.

-       Стерилізуємо баночки та кришечками(соус я консервую у 0,2л або максимум 0,5л ). Розливаєм соус гарячим по баночкам і закатуємо кришечками. Перевертаємо вверх дном, укутуємо ковдрою й залишаємо охолоджуватись. Далі виносимо у холод на подальше зберігання.

Вихід з порції 2 л соусу)

 

 

 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
Sign in to follow this  

×