Перейти до вмісту
My Ukraine Cook

Крижавки або Пелюстки – маринована капуста з буряком. Смачна українська страва

Recommended Posts

Ингредиенты:

1-1,2 кг капусти нарізаної
2 шт буряку(середнього розміру)
2 шт моркви(середнього розміру)
4 зубчики часнику
Маринад:
0,5 л води
75 г цукру(3 ст.л з гіркою)
35-40 г солі(1 ст.л. з гіркою)
100 мл оцет(6 ст.л.)
50 мл олії (3 ст.л.)

зображення_viber_2022-11-08_13-02-03-131.jpg

Очищаємо капусту від двох верхніх листів. Нарізаємо на шматочки Складаємо у миску.
- Натираємо на грубу терку буряк і моркву, додаємо до капусти. Нарізаємо навпіл часник, додаємо до овочів, все гарно перемішуємо, складаємо у тару, в якій буде маринуватись капуста.
- Готуємо маринад: воду виливаємо в каструлю, ставимо на вогонь, закіп ‘чуємо. Додаємо цукор, сіль, олію, оцет. Гарно перемішуємо, знімаємо з вогню, виливаємо зверху на капусти. Даємо охолонути, після накриваємо кришкою, ставимо в холодне місце. Капусту можна подавати до столу вже через 5 годин, але чим довше вона стоїть, тим вона смачніша.
Процес приготування у відео рецепті:

 

 

 
 

 

Поділитися повідомленням


Посилання на повідомлення
Поділитися на інших сайтах

Ні, крижалка це інше! В мене є рецепт дійсно крижалки. 

А капуста з буряком це дуууже смачно!!! Треба і цей маринад попробувати, в мене трохи інші пропорції.

 

Поділитися повідомленням


Посилання на повідомлення
Поділитися на інших сайтах

Створіть акаунт або увійдіть для коментування

Ви маєте бути користувачем, щоб залишити коментар

Створити акаунт

Зареєструйтеся для отримання акаунта. Це просто!

Зареєструвати акаунт

Увійти

Вже зареєстровані? Увійдіть тут.

Увійти зараз

×