Перейти до вмісту
Коник

Пиріг цибулевий

Recommended Posts

Ингредиенты:

Тісто:
200 г сметани (бажано жирнішої)
200 г маргарину
2 стакана (320 г) борошна


Начинка:
5 цибулин
(якщо не хочете насиченого смаку цибулі,
можна покласти менше, але так дуже смачно)


500 г плавлених сирків
( раніше я б написала 5 шт,
але зараз вони всі різної ваги, тому пишу загальну вагу)

3 сирих яйця

large.Screenshot_78.jpg

 

Метод


Тісто:
Якщо у вас маргарин кімнатної температури – перетираємо з борошном руками в крихту, якщо з холодильника або навіть морозилки-тремо на тертушці. 
Вимісити тісто і поставити на 1,5 години, можна більше, в холодильник.
P.s.  Можете приготувати подвійну порцію тіста і одну частину покласти в морозилку, потім швидко в любий момент приготувати пиріг.
Начинка:
Цибулю порізати пів кільцями або менше і обсмажити на рослинному маслі.
Сирки потерти на великій тертці. 
Все змішати і додати яйця, можна додати сіль, перчик за смаком.

Тісто дістаємо з холодильника, ділимо на дві частини (верх і низ пирога), я розкатувала тісто прямо на антипригарному килимку (30*40 см) і перекладала на деко, можна випікати прямо на деку або пергаменті, як вам більше подобається, в тісті достатньо жиру, щоб пиріг не пристав до дека, але я більше люблю випікати на килимку)))).
Викладаємо низ пирога на деко, зверху рівномірно розподіляємо начинку.
Розкатуємо другу частину тіста і накриваємо пиріг зверху, защіпаємо край. Потикати виделкою.
Випікаємо 40 хв при 180 градусів до золотистої скоринки. Для коліровки можна на 5 хвилин включити верхній нагрів.
Дістаємо з духовки, нарізаємо теплим і насолоджуємось.
P.s. мені він більше подобається в холодному вигляді. А моїм домашнім -  теплим. Експериментуйте)))).
Смачного!

 

Украіна

Війна росії  з Україною

День 359

Поділитися повідомленням


Посилання на повідомлення
Поділитися на інших сайтах

Я його дуже люблю! Дякую, Лєнчік, що нагадала!   Люблю  його з кавою, на сніданок. 

Поділитися повідомленням


Посилання на повідомлення
Поділитися на інших сайтах

Я теж дякую за нагадування!

Щось схоже колись пекла, пам'ятаю про сиркову начинку і пам'ятаю, що було смачно. Треба освіжити пам'ять)

Поділитися повідомленням


Посилання на повідомлення
Поділитися на інших сайтах

Який же він смачний! я його раніше робила, вже й забула.Дякую ,що нагадала.

Поділитися повідомленням


Посилання на повідомлення
Поділитися на інших сайтах

Хочу відмітити, що раніше бачила цей рецепт і спробувала якось зробити. Він дуже смачний!!!

Поділитися повідомленням


Посилання на повідомлення
Поділитися на інших сайтах

Створіть акаунт або увійдіть для коментування

Ви маєте бути користувачем, щоб залишити коментар

Створити акаунт

Зареєструйтеся для отримання акаунта. Це просто!

Зареєструвати акаунт

Увійти

Вже зареєстровані? Увійдіть тут.

Увійти зараз

×