Jump to content
Sign in to follow this  
Коник

Пиріг цибулевий

Recommended Posts

Ингредиенты:

Тісто:
200 г сметани (бажано жирнішої)
200 г маргарину
2 стакана (320 г) борошна


Начинка:
5 цибулин
(якщо не хочете насиченого смаку цибулі,
можна покласти менше, але так дуже смачно)


500 г плавлених сирків
( раніше я б написала 5 шт,
але зараз вони всі різної ваги, тому пишу загальну вагу)

3 сирих яйця

large.Screenshot_78.jpg

 

Метод


Тісто:
Якщо у вас маргарин кімнатної температури – перетираємо з борошном руками в крихту, якщо з холодильника або навіть морозилки-тремо на тертушці. 
Вимісити тісто і поставити на 1,5 години, можна більше, в холодильник.
P.s.  Можете приготувати подвійну порцію тіста і одну частину покласти в морозилку, потім швидко в любий момент приготувати пиріг.
Начинка:
Цибулю порізати пів кільцями або менше і обсмажити на рослинному маслі.
Сирки потерти на великій тертці. 
Все змішати і додати яйця, можна додати сіль, перчик за смаком.

Тісто дістаємо з холодильника, ділимо на дві частини (верх і низ пирога), я розкатувала тісто прямо на антипригарному килимку (30*40 см) і перекладала на деко, можна випікати прямо на деку або пергаменті, як вам більше подобається, в тісті достатньо жиру, щоб пиріг не пристав до дека, але я більше люблю випікати на килимку)))).
Викладаємо низ пирога на деко, зверху рівномірно розподіляємо начинку.
Розкатуємо другу частину тіста і накриваємо пиріг зверху, защіпаємо край. Потикати виделкою.
Випікаємо 40 хв при 180 градусів до золотистої скоринки. Для коліровки можна на 5 хвилин включити верхній нагрів.
Дістаємо з духовки, нарізаємо теплим і насолоджуємось.
P.s. мені він більше подобається в холодному вигляді. А моїм домашнім -  теплим. Експериментуйте)))).
Смачного!

 

Украіна

Війна росії  з Україною

День 359

Share this post


Link to post
Share on other sites

Я теж дякую за нагадування!

Щось схоже колись пекла, пам'ятаю про сиркову начинку і пам'ятаю, що було смачно. Треба освіжити пам'ять)

Share this post


Link to post
Share on other sites

Який же він смачний! я його раніше робила, вже й забула.Дякую ,що нагадала.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Хочу відмітити, що раніше бачила цей рецепт і спробувала якось зробити. Він дуже смачний!!!

Share this post


Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
Sign in to follow this  

×