Коник 273 Posted February 17, 2023 Ингредиенты: Тісто: 200 г сметани (бажано жирнішої) 200 г маргарину 2 стакана (320 г) борошна Начинка: 5 цибулин (якщо не хочете насиченого смаку цибулі, можна покласти менше, але так дуже смачно) 500 г плавлених сирків ( раніше я б написала 5 шт, але зараз вони всі різної ваги, тому пишу загальну вагу) 3 сирих яйця Метод Тісто: Якщо у вас маргарин кімнатної температури – перетираємо з борошном руками в крихту, якщо з холодильника або навіть морозилки-тремо на тертушці. Вимісити тісто і поставити на 1,5 години, можна більше, в холодильник. P.s. Можете приготувати подвійну порцію тіста і одну частину покласти в морозилку, потім швидко в любий момент приготувати пиріг. Начинка: Цибулю порізати пів кільцями або менше і обсмажити на рослинному маслі. Сирки потерти на великій тертці. Все змішати і додати яйця, можна додати сіль, перчик за смаком. Тісто дістаємо з холодильника, ділимо на дві частини (верх і низ пирога), я розкатувала тісто прямо на антипригарному килимку (30*40 см) і перекладала на деко, можна випікати прямо на деку або пергаменті, як вам більше подобається, в тісті достатньо жиру, щоб пиріг не пристав до дека, але я більше люблю випікати на килимку)))). Викладаємо низ пирога на деко, зверху рівномірно розподіляємо начинку. Розкатуємо другу частину тіста і накриваємо пиріг зверху, защіпаємо край. Потикати виделкою. Випікаємо 40 хв при 180 градусів до золотистої скоринки. Для коліровки можна на 5 хвилин включити верхній нагрів. Дістаємо з духовки, нарізаємо теплим і насолоджуємось. P.s. мені він більше подобається в холодному вигляді. А моїм домашнім - теплим. Експериментуйте)))). Смачного! Украіна Війна росії з Україною День 359 Share this post Link to post Share on other sites
спокусницЯ 6568 Posted February 17, 2023 Я його дуже люблю! Дякую, Лєнчік, що нагадала! Люблю його з кавою, на сніданок. Share this post Link to post Share on other sites
Алцьона 12061 Posted February 20, 2023 Я теж дякую за нагадування! Щось схоже колись пекла, пам'ятаю про сиркову начинку і пам'ятаю, що було смачно. Треба освіжити пам'ять) Share this post Link to post Share on other sites
fronya40 15977 Posted February 27, 2023 Який же він смачний! я його раніше робила, вже й забула.Дякую ,що нагадала. Share this post Link to post Share on other sites
Фросина232 8 Posted March 2, 2023 Хочу відмітити, що раніше бачила цей рецепт і спробувала якось зробити. Він дуже смачний!!! Share this post Link to post Share on other sites
Коник 273 Posted March 6, 2023 Дякую, згадуйте і печіть. Це дуууже смачно і швидко Share this post Link to post Share on other sites