Справжня господиня 3 474 Опубліковано: 10 березня, 2023 Ингредиенты: свекла вода 1,3 л соль 2 ст.л. сахар 2 ст.л. уксус 9% 1,5 ст.л. Все очень-очень просто и очень быстро! Свеклу помыть, отварить (или запечь), остудить, почистить, крупно порезать. Если мелкая очень, то можно оставить целиком. Разложить в стерильные банки,залить горячим маринадом и 5-7 мин.(банки 0,5-0,7 л) стерилизовать. Закатать. Все. У меня стоит в квартире в кладовке. За все время не испортилась ни одна банка! Выход примерно 5-7 банок по 0,5-0,7л (это на данное к-во рассола). Вот не удивляйтесь, что я предлагаю консервировать просто бурячок. Как-то осталось у меня ведро мелких дачных бурячков. Мой виртуальный друг Сергей из Питера поделился этим рецептом и я сделала, просто чтоб не пропадало добро. А зимой оказалось, что это замечательная заготовка! Открыть зимой и... 1. Просто потереть и заправить маслом/сметаной/майонезом 2. Использовать для винегрета 3. Использовать для Шубы 4. Порезать кружками, посыпать измельченным чесноком, полить пахучим маслом, дать постоять и ... вкусно! 5. Да куда угодно! Эта свеколка имеет слабокисленький вкус, очень приятный, совершенно не мешающий в салатах. Осенью буряк в магазине стоит сущие копейки, да и зимой никогда не был дорогим и дефицитом. Зато эта заготовка оказалась очень удобной, сама в шоке! единственное для меня неудобство - занимает место в шкафу. Но все равно делаю каждый год! В последние года делаю еще проще, ненавижу стерилизацию! На Бернере нарезаю пластинами сырой буряк (дальше можно на кубики порезать или так оставить) и провариваю в этом рассоле 10-... минут до нужной мягкости, сразу в банки, заливаю этим рассолом и закатываю. Быстро и без мороки. Сейчас буряк еще очень дешев, в отличие от остальных овощей. Банок пустых уже полно, сделайте под крышку твист-офф. В мае спасибо скажете! 2 Наташшшка та tasata reacted to this Поділитися повідомленням Посилання на повідомлення Поділитися на інших сайтах
Olima 2 222 Опубліковано: 10 березня, 2023 Света, бернером на какой толщине режешь? Может и соберусь сделать на пробу, свой лежит, никто не хочет его есть, так может на лето в холодник такой буряк пойдет? Поділитися повідомленням Посилання на повідомлення Поділитися на інших сайтах
Справжня господиня 3 474 Опубліковано: 11 березня, 2023 9 годин тому, Olima сказав: Света, бернером на какой толщине режешь? Может и соберусь сделать на пробу, свой лежит, никто не хочет его есть, так может на лето в холодник такой буряк пойдет? Оля, ріжу на товстій вставці. А якщо буряка небагато, то і руцями. Якщо ти хочеш на холодник, то на Бернері зразу ріж соломкою чи кубиком, навіщо інше. Я так на вінегрет робила, потім відкрила баночку, рідину злила і в миску висипала. Цей бурячок мене дуже виручає на дачі. Я з ним і борщ варю, і отой холодник (ми називаємо свекольнік), і просто як закуску в разних видах їмо. На початку літа молоді бурячки ще дуже дорогі, свої ще не виросли, а баночки ось вони, стоять чекають)))) Поділитися повідомленням Посилання на повідомлення Поділитися на інших сайтах
Алцьона 12 061 Опубліковано: 28 березня, 2023 Цікаво-цікаво. В мене в погребі добра купеля лежить. Зів'яне ж до літа. Трішки заплуталась. Якщо я хочу на вінігрет заготовки зробити, то варений відразу і кришити на вінегретний розмір, чи отакий, як на фото? 1 Справжня господиня reacted to this Поділитися повідомленням Посилання на повідомлення Поділитися на інших сайтах
Справжня господиня 3 474 Опубліковано: 28 березня, 2023 1 година тому, Алцьона сказав: Цікаво-цікаво. В мене в погребі добра купеля лежить. Зів'яне ж до літа. Трішки заплуталась. Якщо я хочу на вінігрет заготовки зробити, то варений відразу і кришити на вінегретний розмір, чи отакий, як на фото? Алла, тут як сама захочеш. Можеш спочатку відварити буряки, порізати їх такими кусками, аби в банку влізли і далі простерилизувати-закатати. Потім відкрила банку і нарізай як треба або натирай, чи на вінергет, чи на Шубу. Можна відварені буряки порізати зразу як на вінегрет кубиком і в такому вигляді вже робити далі. Можна сирі буряки порізати кубиком(чи кругляшками, щоб потім на кубик різати) і відварити їх в тому маринаді до м*якості і закатати. Короче, як тобі зручніше, так і роби. Головне - буряки проварені до готовності, залиті маринадом і закатані. Поділитися повідомленням Посилання на повідомлення Поділитися на інших сайтах