Jump to content
Sign in to follow this  
спокусницЯ

Солона паска з сиром

Recommended Posts

Ингредиенты:

Яйця 4 шт ( 240 г)

Жовтки  4 шт  (80 г)

Цукор  0,5 ст. л

Сіль  0,5 ст. л.

Олія 2 ст. л

М'яке масло 150 г

Дріжджі пресовані 125 г

Тепле молоко 250 г

Тертий пармезан 200 г

Овечій тертий сир 150 г

Борошно 750 г

Розпушувач Dr.Oetker 2 пакети (20г)
( в оригіналі 1 пакет)

Твердий сир (Емменталь, Голандський  )    100 г

 Кунжут для посипки 

large.IMG_20220415_163851.jpg.8b33371cee235ec07dcbc94afc7eafc5.jpg

Якщо точніше, вона не зовсім солона, а просто не солодка. З шинкою, ковбаскою саме те! 

Яйця, жовтки, цукор, сіль збити   міксером, додати   олію, масло. Ще трошки збити, щоб усе об’єднати.

Дріжджі  і молоко  перемішати. Додати до яєчної маси.    

Всипати пармезан і  овечій  сири   ( вони  мають бути вистояні, тобто  тверді і мають добре тертися на дрібненькій тертці.)

Додати   борошна і розпушувач.  Добре вимісити і додати  твердий сир, порізаний кубиками.   Вимішати. Тісто виходить м'яке.

Відразу накласти у форми на одну третю.

В духовку 30°   на 45-50 хв, поставити  щоб підросли. Далі збільшити на 200° і випекти    до готовності, приблизно 40хв.

( але я  дала підійти тісту, змастила збитим яйцем, посипала кунжутом, а потім поставила до вже розігрітої духовки)

large.IMG_20220415_154241.jpg.b3635e85333bcfd184dfdfd105028449.jpg

Дуже смачні ті шматочки розплавленого сиру!

large.IMG_20220415_165639.jpg.aced64c320a8011f239eccfcf358da23.jpg

Я посипала зверху  кунжутом.

З сиром можна  експериментувати. Перший раз робила пармезану було всього 50 г, решту дала терти звичайний, голландський. Терла не на бурячкову, а на мілкішу тертушку.

Вихід : діаметр 9 см - 2 шт,  11 см - 1шт,  13 см - 1 шт    в формах для кексів 6 шт 

 Джерело:  https://www.facebook.com/groups/443732229149382/posts/1363160987206497/  

Share this post


Link to post
Share on other sites

Спокусниця все спокушає нас:girlhand:

Я щойно купила формочок із розрахунку на солодкі паски.... піду тепер докупляти, бо і ці хочу спекти!!

Можна овечий не шукати? Замість нього голандський чи пармезан кинути?

 

Share this post


Link to post
Share on other sites
2 години тому, Алцьона сказав:

 

Можна овечий не шукати? Замість нього голандський чи пармезан кинути?

 

Так, дорогенька! Я так і робила, навіть пармезану було мало,  просто замінила, по вазі  звичайним твердим. 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Оце подумала, колись сушила помідори, кружальцями, як сушать апельсин, лимон. Можна гарний декор зробити, тільки потрібно   маленькі  чері порізати на кружальця і посушити... тай лимон теж можна.

Share this post


Link to post
Share on other sites

натрапила на  ось такий декор  "солоної" паски  

"Зверху на пасці заливка з вершкового сиру, сметани та хрону"

автор   natalyavasilik  

image.png.f1f9173d678cb4df8d4487fe089d1b25.png

 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Оксанко, а я вже пасочок твоїх напекла. В кухні стоїть аромат сирної палички або ж хачапурі)

Ти дозволила експериментувати із сиром, то я і рада стараться.

Натерла 350г голандського і шматочками 100 г косички - копченої і некопченої. Все, що знайшла в магазині))

20230413_171912.thumb.jpg.3d459d4ba195ae41ef5d6606cf4cf036.jpg

Share this post


Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
Sign in to follow this  

×