спокусницЯ 6 538 Опубліковано: 28 березня, 2023 Кокосові чіпси. Ви бачили скільки коштують в магазині такі чіпси?!!! Космос! А їсти нема що, тільки роздратувати свої смакові рецептори. А якщо ломка і хочеться похрустіти? ( Картопляні не вживаю.) Тоді на допомогу приходить подруга @lana19 , яка знає усе, а якщо ні, то знає де знайти потрібне. Завдяки саме їй в мене тепер є коробка хрусткої насолоди! Кокос, в нас, коштує 27 грн 1 шт. З нього ми отримуємо смачне "молочко" і, витратив трішки часу, купу чіпсів бажаного смаку. А! І дві половинки шкаралупи, для декору чи поробок))) ( з одного кокосу, в залежності від розміру, виходить 120-150г готових чіпсів) Це дуже вигідне зайняття, я вам скажу))) Тому варто заморочитись. Але, якщо вже робити, то не на один кокос, як я перший раз робила, а так, щоб максимально загрузити духовку. Приготування: У кокоса є три плямки. Одна з них м'якенька, от в ній потрібно зробити отвір, щоб злити "молочко", можна ножом. Дві інші плямки тверді, але якщо ви все ж таки проб'єте одну з них, шилом чи штопором, вона виконає роль повітряпроходу і "молочко", з великого отвору, витече цівкою ( з одного отвору потрібно буде його витрушувати ) Якщо очищати кокос методом заморозки, відео нище, то молоко не потрібно зливати, але я ще так не пробувала, бо побачила цю інфу вже пізно. Далі задача розколоти кокос. Зворотнім боком великого ножа, чи молотком ( відео нище) простукуємо кокос по диаметру. Цей процес не займає багато часу, кокос доволі швидко тріскається. Залишилось витягнути горішок. Коричневий шар не зчищаю, в готових чіпсах він не заважає. Тепер горіх потрібно нарізати тоненькими слайсами, чим тонше, тим краще ( ножом це зробити дуже важко, тому раджу овочечистку ) Нарізані слайси викладаємо на дечко. Я сушила на перфорованому силіконовому килимку, або на папері. Перший раз викладала кожний слайсік окремо. А надалі вже не гралась, насипала, розрівняла більш менш тонким шаром і все. Можна сушити отак як є, будуть солодкуваті чіпси, а можна присипати сіллю і улюбленими приправами. Мені дуже подобається присипати дрібно потертим сиром, типу пармезан і сіллю. Ставимо в духовку на 120 градусів з конвекцією і сушимо до отримання коричневатого кольору, періодично відкриваючи духовку і перемішуючи чіпси. Якщо на склі з'явиться вода, обов'язково її витріть, це прискорить процес сушіння. Самі смачні, це оті коричневаті і самі тоненькі! Все! Дайте охолонути, складіть в герметичну тару і насолоджуйтесь цими екзотичними ласощами. З кавою, то просто райська насолода! P.S. При нарізанні слайсів залишаються шматочки, які вже важко нарізати тоненько. Можна просто з'їсти, але я змолола їх, додала солі і сиру, виклала на папір тоненькими пластами і теж висушила. Вийшли дуже крихкі, ніжні чіпси. Як відкрити кокос: Очистка кокоса після заморозки : Поділитися повідомленням Посилання на повідомлення Поділитися на інших сайтах
Дачниця 227 Опубліковано: 29 березня, 2023 Навіть стало жалко, що я не люблю кокос. Але для онуків зроблю обов'язково! Поділитися повідомленням Посилання на повідомлення Поділитися на інших сайтах
Алцьона 12 061 Опубліковано: 31 березня, 2023 Кокоси такі дешеві?? Завтра ж піду на пошуки!! Я кокос і все кокосове так люблю Поділитися повідомленням Посилання на повідомлення Поділитися на інших сайтах
спокусницЯ 6 538 Опубліковано: 1 квітня, 2023 18 годин тому, Алцьона сказав: Кокоси такі дешеві?? Завтра ж піду на пошуки!! Я кокос і все кокосове так люблю ото в АТБ, поки що, самі дешеві були, в решті магазинів від 39 грн Поділитися повідомленням Посилання на повідомлення Поділитися на інших сайтах