Jump to content

Recommended Posts

large.331229209_6080286002019051_4917811594787161840_n.jpg

 

Кокосові чіпси.

Ви бачили скільки коштують   в магазині такі чіпси?!!! Космос! А їсти нема що, тільки роздратувати свої смакові рецептори.

А якщо ломка і хочеться похрустіти? ( Картопляні не вживаю.)  Тоді  на допомогу приходить подруга @lana19 , яка знає усе, а якщо ні, то  знає де знайти потрібне. Завдяки саме   їй   в мене тепер є коробка хрусткої насолоди! 

Кокос, в нас, коштує 27 грн  1 шт. З нього ми отримуємо смачне "молочко"  і, витратив трішки часу,  купу чіпсів бажаного смаку. А! І   дві половинки  шкаралупи, для  декору чи поробок))) ( з одного кокосу, в залежності від розміру,  виходить 120-150г готових чіпсів)  Це дуже вигідне зайняття, я вам скажу))) Тому варто  заморочитись. Але, якщо вже робити, то не на один кокос, як я перший раз робила, а так, щоб максимально загрузити духовку.

Приготування:

 У кокоса є три   плямки. Одна з них  м'якенька, от  в ній потрібно зробити отвір, щоб злити  "молочко", можна ножом.  Дві інші  плямки тверді, але якщо ви все ж таки проб'єте   одну з них, шилом чи штопором,  вона виконає роль  повітряпроходу і  "молочко", з великого отвору, витече цівкою ( з одного отвору потрібно  буде його витрушувати )

Якщо очищати  кокос методом заморозки, відео нище, то   молоко не потрібно зливати, але я ще так не пробувала,  бо побачила цю інфу вже пізно.

Далі задача  розколоти кокос. Зворотнім боком  великого ножа, чи молотком ( відео нище) простукуємо кокос по диаметру.  Цей процес не займає багато часу, кокос  доволі швидко тріскається.   Залишилось витягнути горішок.   Коричневий  шар  не зчищаю, в готових чіпсах він не заважає.

Тепер горіх потрібно нарізати тоненькими слайсами,  чим тонше, тим краще ( ножом це зробити дуже важко, тому раджу овочечистку )

image.png.cf9eafa67d9aed284873d46bffec538a.png

 

Нарізані слайси викладаємо на  дечко. Я сушила на перфорованому силіконовому килимку, або на папері. Перший раз  викладала  кожний слайсік окремо.

large.IMG_20230228_084044.jpg.ddefeb49fc9c568217c4bc5068ca2613.jpg

 

А  надалі  вже  не гралась,  насипала, розрівняла більш менш тонким шаром і все. 

large.IMG_20230228_084749.jpg.9666fbd55b0b58a015bb20c033b03455.jpg

 Можна  сушити отак як є, будуть солодкуваті чіпси, а можна присипати   сіллю і улюбленими приправами.

 

large.IMG_20230310_153820.jpg.a145cdedac4e52554ea492f828c45a77.jpg

Мені дуже подобається присипати дрібно потертим сиром, типу пармезан і сіллю.

Ставимо в  духовку  на 120 градусів з конвекцією і сушимо до отримання   коричневатого кольору, періодично відкриваючи духовку і перемішуючи чіпси. Якщо на склі з'явиться вода, обов'язково її витріть, це прискорить процес сушіння. Самі смачні, це оті коричневаті і самі тоненькі! 

Все! Дайте охолонути, складіть в  герметичну тару і насолоджуйтесь цими екзотичними ласощами. З кавою, то просто райська насолода! 

 

 P.S. При нарізанні слайсів залишаються шматочки, які вже важко  нарізати тоненько. Можна просто з'їсти, але я  змолола  їх, додала солі і сиру, виклала на папір тоненькими  пластами і теж висушила. Вийшли дуже крихкі, ніжні чіпси. 

large.IMG_20230228_090425.jpg.b5605e21cc3bdfff604044d855a8d245.jpglarge.IMG_20230228_101628.jpg.7bc862de19e025b3af6001f6510de834.jpglarge.IMG_20230228_224003.jpg.14cd1250b3f20a554ea1cb2da75ad768.jpg

large.4d9597dd003561b3fc3863a5d3cddc8b.jpg

large.1139833133_331229209_608028600.jpg

large.331229209_6080286002019051_4917811594787161840_n(1).jpg

Як відкрити кокос:

 

Очистка  кокоса після заморозки  :

Share this post


Link to post
Share on other sites
18 годин тому, Алцьона сказав:

Кокоси такі дешеві??

Завтра ж піду на пошуки!!

Я кокос і все кокосове так люблю:1485846184:

ото в  АТБ, поки що, самі дешеві були, в решті магазинів від 39 грн 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now

×