Перейти до вмісту

Recommended Posts

large.331229209_6080286002019051_4917811594787161840_n.jpg

 

Кокосові чіпси.

Ви бачили скільки коштують   в магазині такі чіпси?!!! Космос! А їсти нема що, тільки роздратувати свої смакові рецептори.

А якщо ломка і хочеться похрустіти? ( Картопляні не вживаю.)  Тоді  на допомогу приходить подруга @lana19 , яка знає усе, а якщо ні, то  знає де знайти потрібне. Завдяки саме   їй   в мене тепер є коробка хрусткої насолоди! 

Кокос, в нас, коштує 27 грн  1 шт. З нього ми отримуємо смачне "молочко"  і, витратив трішки часу,  купу чіпсів бажаного смаку. А! І   дві половинки  шкаралупи, для  декору чи поробок))) ( з одного кокосу, в залежності від розміру,  виходить 120-150г готових чіпсів)  Це дуже вигідне зайняття, я вам скажу))) Тому варто  заморочитись. Але, якщо вже робити, то не на один кокос, як я перший раз робила, а так, щоб максимально загрузити духовку.

Приготування:

 У кокоса є три   плямки. Одна з них  м'якенька, от  в ній потрібно зробити отвір, щоб злити  "молочко", можна ножом.  Дві інші  плямки тверді, але якщо ви все ж таки проб'єте   одну з них, шилом чи штопором,  вона виконає роль  повітряпроходу і  "молочко", з великого отвору, витече цівкою ( з одного отвору потрібно  буде його витрушувати )

Якщо очищати  кокос методом заморозки, відео нище, то   молоко не потрібно зливати, але я ще так не пробувала,  бо побачила цю інфу вже пізно.

Далі задача  розколоти кокос. Зворотнім боком  великого ножа, чи молотком ( відео нище) простукуємо кокос по диаметру.  Цей процес не займає багато часу, кокос  доволі швидко тріскається.   Залишилось витягнути горішок.   Коричневий  шар  не зчищаю, в готових чіпсах він не заважає.

Тепер горіх потрібно нарізати тоненькими слайсами,  чим тонше, тим краще ( ножом це зробити дуже важко, тому раджу овочечистку )

image.png.cf9eafa67d9aed284873d46bffec538a.png

 

Нарізані слайси викладаємо на  дечко. Я сушила на перфорованому силіконовому килимку, або на папері. Перший раз  викладала  кожний слайсік окремо.

large.IMG_20230228_084044.jpg.ddefeb49fc9c568217c4bc5068ca2613.jpg

 

А  надалі  вже  не гралась,  насипала, розрівняла більш менш тонким шаром і все. 

large.IMG_20230228_084749.jpg.9666fbd55b0b58a015bb20c033b03455.jpg

 Можна  сушити отак як є, будуть солодкуваті чіпси, а можна присипати   сіллю і улюбленими приправами.

 

large.IMG_20230310_153820.jpg.a145cdedac4e52554ea492f828c45a77.jpg

Мені дуже подобається присипати дрібно потертим сиром, типу пармезан і сіллю.

Ставимо в  духовку  на 120 градусів з конвекцією і сушимо до отримання   коричневатого кольору, періодично відкриваючи духовку і перемішуючи чіпси. Якщо на склі з'явиться вода, обов'язково її витріть, це прискорить процес сушіння. Самі смачні, це оті коричневаті і самі тоненькі! 

Все! Дайте охолонути, складіть в  герметичну тару і насолоджуйтесь цими екзотичними ласощами. З кавою, то просто райська насолода! 

 

 P.S. При нарізанні слайсів залишаються шматочки, які вже важко  нарізати тоненько. Можна просто з'їсти, але я  змолола  їх, додала солі і сиру, виклала на папір тоненькими  пластами і теж висушила. Вийшли дуже крихкі, ніжні чіпси. 

large.IMG_20230228_090425.jpg.b5605e21cc3bdfff604044d855a8d245.jpglarge.IMG_20230228_101628.jpg.7bc862de19e025b3af6001f6510de834.jpglarge.IMG_20230228_224003.jpg.14cd1250b3f20a554ea1cb2da75ad768.jpg

large.4d9597dd003561b3fc3863a5d3cddc8b.jpg

large.1139833133_331229209_608028600.jpg

large.331229209_6080286002019051_4917811594787161840_n(1).jpg

Як відкрити кокос:

 

Очистка  кокоса після заморозки  :

Поділитися повідомленням


Посилання на повідомлення
Поділитися на інших сайтах

Навіть стало жалко, що я не люблю кокос. Але для онуків зроблю обов'язково!

Поділитися повідомленням


Посилання на повідомлення
Поділитися на інших сайтах

Кокоси такі дешеві??

Завтра ж піду на пошуки!!

Я кокос і все кокосове так люблю:1485846184:

Поділитися повідомленням


Посилання на повідомлення
Поділитися на інших сайтах
18 годин тому, Алцьона сказав:

Кокоси такі дешеві??

Завтра ж піду на пошуки!!

Я кокос і все кокосове так люблю:1485846184:

ото в  АТБ, поки що, самі дешеві були, в решті магазинів від 39 грн 

Поділитися повідомленням


Посилання на повідомлення
Поділитися на інших сайтах

Створіть акаунт або увійдіть для коментування

Ви маєте бути користувачем, щоб залишити коментар

Створити акаунт

Зареєструйтеся для отримання акаунта. Це просто!

Зареєструвати акаунт

Увійти

Вже зареєстровані? Увійдіть тут.

Увійти зараз

×