Живчик 701 Опубліковано: 28 квітня, 2023 Ингредиенты: Молоко кислое, жирное Метод Основа рецепта Кислое молоко залить в чашу мультиварки, на подогрев на 60-80 мин (время нагрева зависит от вашей мультиварки и от структуры молока), масса должна быть горячей (сама отделившаяся сыворотка) но гладкой, с порами Отключить режим, остудить полученный творог прямо в мультиварке, потом отбросить на полотняный мешочек или сито, чтобы стекла сыворотка. Специально сделала маленький МК Вот столько было скисшего молока (сливки сняла). Сливки снимала, еще когда молоко было свежим. Тоесть не до конца, т. к боялась молока ухватить. А когда скисло, то сливки были где-то 1 см. Ну я их не стала снимать. А молоко само по себе очень плотное и жирное. И творог получился, как масло... вот, хоть ножом режь. Конечно очень старалась, когда выливала с банки в кастрюльку, чтобы не нарушить структуру скисшего молока. Через 1.5 часа подогрева. Мне очень нравится, когда в твороге большие однородные куски, а не перемешанная субстанция. После нескольких приготовлений сделала Вывод, что не зависимо сколько простокваши (2 или 3 литра), нужно ставить оттапливаться на 1 час. Конечно, если совсем на донышке кастрюльки, то нужно смотреть. Оттопила молока 3-х л. банку за 1 час. Творог отличный получился. А то же молоко 1.5 часа оттапливала (выше я писала), то сухой получился. 3 Natali06, tasata та Справжня господиня reacted to this Поділитися повідомленням Посилання на повідомлення Поділитися на інших сайтах
Справжня господиня 3 397 Опубліковано: 28 квітня, 2023 Таня, а скільки сиру виходить з 3 літрів молока? З покупного базарного варто робити чи ні? Поділитися повідомленням Посилання на повідомлення Поділитися на інших сайтах
Живчик 701 Опубліковано: 28 квітня, 2023 20 хвилин тому, справжня господиня сказав: Таня, а скільки сиру виходить з 3 літрів молока? З покупного базарного варто робити чи ні? А хто його знає) Я вже не пам'ятаю. Це Ланочка феєчка - чарівниця. З моїх фото зробила рецепт. Та ще й бачу, що молоко було домашнє. Але на цей раз буду робити з покупного "Своя лінія". Воно, звичайно, ніяке. Але спробую. Пізніше покажу що вийде. Та вагу. 1 1 Справжня господиня та lana19 reacted to this Поділитися повідомленням Посилання на повідомлення Поділитися на інших сайтах
Живчик 701 Опубліковано: 30 квітня, 2023 В 28.04.2023 в 14:29, справжня господиня сказав: Таня, а скільки сиру виходить з 3 літрів молока? З покупного базарного варто робити чи ні? Світланко, ну ось стільки було молока (воно ніяке). На другому фото розмір грудочки в співвідношенні з пів літровою баночкою. І стільки вийшло - 475 г. Скажу так - не вигідно. Але раніше не було в продажу гарного сиру, який би мені подобався. Ось який гИдкий присмак був. Тоді я робила домашній сир. А зараз купляю Білоцерковський, Український. Навіть Премія буває такий смачний, хоч бери ножем ріж. Висновок - можна відтоплювати домашній сир, коли молоко дармовЕ. 2 Справжня господиня та lana19 reacted to this Поділитися повідомленням Посилання на повідомлення Поділитися на інших сайтах
Справжня господиня 3 397 Опубліковано: 30 квітня, 2023 Таня, дякую за фото. Я робила такий сир дуууже давно, коли синочок був маленький. І дуже рідко це робила, бо моя мама працювала в дитячій поліклініці і в них через стінку була молочна кухня для діточок. Тому в мене завжди був і кефірчик, і сир, мама виписувала для Льоші. Колись в дорослому вже віці рішила зробити такий сир, та не знала як і перегріла той кисляк. Вийшло щось несмачне і жорстке, як пластмаса))))) Більше не переводила продукти. А зараз ми влітку живемо на дачі, я покупаю на базарчику свіже молоко (25грн/л) і сир (80-120грн/кг). От і подумала самої робити. Але ні, невигідно мені ніяк. Буду і далі купувати. Поділитися повідомленням Посилання на повідомлення Поділитися на інших сайтах
Живчик 701 Опубліковано: 30 квітня, 2023 1 година тому, справжня господиня сказав: А зараз ми влітку живемо на дачі, я покупаю на базарчику свіже молоко (25грн/л) і сир (80-120грн/кг). От і подумала самої робити. Але ні, невигідно мені ніяк. Буду і далі купувати. Рада, що допомогла) 1 Справжня господиня reacted to this Поділитися повідомленням Посилання на повідомлення Поділитися на інших сайтах
Ortal 2 Опубліковано: 7 травня, 2023 В 28.04.2023 в 12:50, Живчик сказав: Конечно очень старалась, когда выливала с банки в кастрюльку, чтобы не нарушить структуру скисшего молока. Я для молочки держу отдельную чашу из нержавейки. В ней и киснет молоко для творога, в ней же и прогреваю. Поділитися повідомленням Посилання на повідомлення Поділитися на інших сайтах