Перейти до вмісту
спокусницЯ

Овочеве асорті зі сливою і печерицями

Recommended Posts

Ингредиенты:

На 3л банку

Вода – 1.5л
Сіль – 2 ст.л. з гіркою ( 50 г)
Цукор -200- 250г (10 ст.л.)
Рослинна олія - 50мл
Оцет 9% - 110-140мол
Суміш перця горошком - 1 ч.л.
Коріандр зерна - 1 ч.л.
Лавровий лист - 3
Петрушка 
Кріп

Перець болгарський - 2 шт.
Цибуля -  2 шт.
Баклажан - 1 шт.
Кабачок - 1 шт.
Сливи - 7 шт.
Помідори - 800г
Печериці - 250г
Перець чілі маленький - 1 шт.
Часник - 8/10 зуб.

( я ще додаю огірки, 

бланшовану цвітну капусту

бланшовану спаржеву фасоль і 

насіння гірчиці 1 ст.л )

photo1692138894 (1).jpg

 

 

Метод

Овочі ретельно вимити.
Перець порізати на шматочки.
Цибулю нарізати кільцями чи дольками.
Баклажани, кабачки - на кільця 1см.
У слив видалити кісточки.
На дно чистої банки покласти зелень і спеції.
Покласти овочі хаотично або шарами.
Наприкінці – знову зелень.

У киплячу воду додати цукор, сіль,  довести до кипіння  та залити розсіл у банку з овочами. Накрити банку кришкою і залишити на 15 хвилин.

Злити маринад  з банки в каструлю і закип'ятити його вдруге.
У киплячий маринад влити олію та оцет, довести до кипіння.
Знову залити овочі.

Накрити банку стерилізованною кришкою та закатати.
Банку перевернути та загорнути ковдрою. Залишити до повного вистигання.

Кількість овочів вказана приблизна,  чого і скільки буде, то вже на ваш розсуд і можливисть. 

photo1692138894.jpg

Джерело  - Алла Ковальчук

 

Україна

Житомирська область

Війна росії  з Україною

День 540

Поділитися повідомленням


Посилання на повідомлення
Поділитися на інших сайтах

Створіть акаунт або увійдіть для коментування

Ви маєте бути користувачем, щоб залишити коментар

Створити акаунт

Зареєструйтеся для отримання акаунта. Це просто!

Зареєструвати акаунт

Увійти

Вже зареєстровані? Увійдіть тут.

Увійти зараз

×