спокусницЯ 6 538 Опубліковано: 17 серпня, 2023 Ингредиенты: На 3л банку Вода – 1.5л Сіль – 2 ст.л. з гіркою ( 50 г) Цукор -200- 250г (10 ст.л.) Рослинна олія - 50мл Оцет 9% - 110-140мол Суміш перця горошком - 1 ч.л. Коріандр зерна - 1 ч.л. Лавровий лист - 3 Петрушка Кріп Перець болгарський - 2 шт. Цибуля - 2 шт. Баклажан - 1 шт. Кабачок - 1 шт. Сливи - 7 шт. Помідори - 800г Печериці - 250г Перець чілі маленький - 1 шт. Часник - 8/10 зуб. ( я ще додаю огірки, бланшовану цвітну капусту бланшовану спаржеву фасоль і насіння гірчиці 1 ст.л ) Метод Овочі ретельно вимити. Перець порізати на шматочки. Цибулю нарізати кільцями чи дольками. Баклажани, кабачки - на кільця 1см. У слив видалити кісточки. На дно чистої банки покласти зелень і спеції. Покласти овочі хаотично або шарами. Наприкінці – знову зелень. У киплячу воду додати цукор, сіль, довести до кипіння та залити розсіл у банку з овочами. Накрити банку кришкою і залишити на 15 хвилин. Злити маринад з банки в каструлю і закип'ятити його вдруге. У киплячий маринад влити олію та оцет, довести до кипіння. Знову залити овочі. Накрити банку стерилізованною кришкою та закатати. Банку перевернути та загорнути ковдрою. Залишити до повного вистигання. Кількість овочів вказана приблизна, чого і скільки буде, то вже на ваш розсуд і можливисть. Джерело - Алла Ковальчук Україна Житомирська область Війна росії з Україною День 540 7 Магда, lana19, Наташшшка та 4 others reacted to this Поділитися повідомленням Посилання на повідомлення Поділитися на інших сайтах