Перейти до вмісту
Фрекен Бок

Гарбузовий кекс із родзинками та цитрусовою заливкою

Recommended Posts

Ингредиенты:

ТІСТО:
гарбуз 200 г
борошно 200 г
цукор 200 г
яйця курячі 2 шт.
масло вершкове 100 г
родзинки 1 склянка
розпушувач 1 ст. ложка
цукор ванільний 20 г
сіль щіпка

СИРОП:
вода 150 мл
цукор 4 ст. ложки
апельсин 1\3 шт.
лимон 1\2 ш

398142899_18360726445073077_3843866164490548636_n.jpg

394587782_18358701763073077_2146981839582515843_n.jpg

Метод

Гарбуз попередньо нарізати на кубики і запекти в духовці до готовності. Подрібнити запечений гарбуз у неоднорідне пюре.

Розм'якшене вершкове масло  збити з цукром. Додати борошно та розпушувач із сіллю.

Додати пюре з гарбуза.  Добре збити.

Додати яйця і все ще раз добре збити. Додати промиті та висушені родзинки. Добре вимішати.

Screenshot_37.png

Викласти тісто в змащену маслом форму для кексів. ( Можна випікати як одним великим кексом, так і маленькими порційними  кексами) 50 хвилин при 180*С до сухої палички. Обов'язково перевірте сухою паличкою чи пропечений кекс, якщо паличка виходить волога, то ще випікайте кекс 10-15 хвилин.

Для сиропу апельсин і лимон порізати кружальцями. Додати цукор та воду. Кип'ятити на малому вогні 5 хвилин до невеликого загусання сиропу.

Готовий випечений кекс проколоти дерев'яною паличкою наскрізь і залити зверху порціями весь сироп, розподіляючи його по всій поверхні кексу. Дати вистояти кексу 1-2 години.

Screenshot_38.jpg

399121491_18360726430073077_1954695072397572750_n.jpg

На цей раз я не просочувала сиропом кекс, а покрила лимонною глазур'ю.

Гарбуз сорту Хоккайдо, тому такий яскравий колір у тіста. Гарбуз попередньо запекти в духовці або в мікро без додавання води. 200 гр - вага вже запеченого гарбуза.

399073941_18360924565073077_6128450712611314757_n.jpg

 

Україна

Кривий Ріг

Війна росії  з Україною

День 607

 

Поділитися повідомленням


Посилання на повідомлення
Поділитися на інших сайтах

Дуже люблю осінь за те, що є гарбуз. Мені подобається з нього робити випічку. Дуже корисно і смачно виходить.

Поділитися повідомленням


Посилання на повідомлення
Поділитися на інших сайтах

Створіть акаунт або увійдіть для коментування

Ви маєте бути користувачем, щоб залишити коментар

Створити акаунт

Зареєструйтеся для отримання акаунта. Це просто!

Зареєструвати акаунт

Увійти

Вже зареєстровані? Увійдіть тут.

Увійти зараз

×