Jump to content
Sign in to follow this  
Фрекен Бок

Гарбузовий кекс із родзинками та цитрусовою заливкою

Recommended Posts

Ингредиенты:

ТІСТО:
гарбуз 200 г
борошно 200 г
цукор 200 г
яйця курячі 2 шт.
масло вершкове 100 г
родзинки 1 склянка
розпушувач 1 ст. ложка
цукор ванільний 20 г
сіль щіпка

СИРОП:
вода 150 мл
цукор 4 ст. ложки
апельсин 1\3 шт.
лимон 1\2 ш

398142899_18360726445073077_3843866164490548636_n.jpg

394587782_18358701763073077_2146981839582515843_n.jpg

Метод

Гарбуз попередньо нарізати на кубики і запекти в духовці до готовності. Подрібнити запечений гарбуз у неоднорідне пюре.

Розм'якшене вершкове масло  збити з цукром. Додати борошно та розпушувач із сіллю.

Додати пюре з гарбуза.  Добре збити.

Додати яйця і все ще раз добре збити. Додати промиті та висушені родзинки. Добре вимішати.

Screenshot_37.png

Викласти тісто в змащену маслом форму для кексів. ( Можна випікати як одним великим кексом, так і маленькими порційними  кексами) 50 хвилин при 180*С до сухої палички. Обов'язково перевірте сухою паличкою чи пропечений кекс, якщо паличка виходить волога, то ще випікайте кекс 10-15 хвилин.

Для сиропу апельсин і лимон порізати кружальцями. Додати цукор та воду. Кип'ятити на малому вогні 5 хвилин до невеликого загусання сиропу.

Готовий випечений кекс проколоти дерев'яною паличкою наскрізь і залити зверху порціями весь сироп, розподіляючи його по всій поверхні кексу. Дати вистояти кексу 1-2 години.

Screenshot_38.jpg

399121491_18360726430073077_1954695072397572750_n.jpg

На цей раз я не просочувала сиропом кекс, а покрила лимонною глазур'ю.

Гарбуз сорту Хоккайдо, тому такий яскравий колір у тіста. Гарбуз попередньо запекти в духовці або в мікро без додавання води. 200 гр - вага вже запеченого гарбуза.

399073941_18360924565073077_6128450712611314757_n.jpg

 

Україна

Кривий Ріг

Війна росії  з Україною

День 607

 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Дуже люблю осінь за те, що є гарбуз. Мені подобається з нього робити випічку. Дуже корисно і смачно виходить.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
Sign in to follow this  

×