Перейти до вмісту
Pitochka

Пончики( пухтики, пампушки, берлінери) з заварним кремом

Recommended Posts

Ингредиенты:

Тісто :
Борошно - 0,5 кг
Яйце 1 шт
Дріжджі пресовані 25 гр
Цукор 1,5 ст ложки
Сіль 0,5 ч ложки
Ванільний цукор 1 ч ложка
Молоко 250 гр
Олія 1,5 ст ложки
Коньяк 2 ст ложки
 

Крем: 
Молоко 250 гр
Яйця 1шт
Цукор 125гр
Ванільний цукор 1 ч ложка
Борошно 1,5 ст ложки 

Олія для обсмаження

 

Принесла вам рецепт смачненних пончиків)

Колись знайшла його на одному з кулінарних сайтів, під назвою "Ереванські пончики", але сайт вже давно забутий, а варіацій на тему безліч і інтернеті. Цим користуюсь вже дуже довгий час.

Готується швидко, не заморочлииво

Тісто змішуємо по класиці - в теплому молоці розводимо дріжджі, в борошно - сіль, цукор, яйце, олію. Змішати з молоком, додати коньяк( опціонно). Змішуємо м'яке тісто

Залишаємо на годину -півтори в теплому, збільшиться у 3 рази

Заварюємо крем - змішати все в сотейнику вінчиком, заварити і залишити, щоб вистиг

Тісто відщипуємо невеликими шматочками грам по 45-50, скатати кульки, кожну кульку розплескати, як на вареники, викласти на середину чайну ложку крему і зазирнути края. Залишити хвилин на 15, щоб підійшли. 

Розігріти сковорідку з олією, і смажити по 2 хвилини з кожного боку

Готові викласти на серветку, щоб стік зайвий жир

Посипаємо цукровою пудрою і насолоджуємося смакотою!)

InShot_20231126_095707854.jpg

Поділитися повідомленням


Посилання на повідомлення
Поділитися на інших сайтах

На донатсики схоже!

Я чомусь була впевнена, що вони з духовки)

На сковорідці то ще й швидше буде!

Поділитися повідомленням


Посилання на повідомлення
Поділитися на інших сайтах

Створіть акаунт або увійдіть для коментування

Ви маєте бути користувачем, щоб залишити коментар

Створити акаунт

Зареєструйтеся для отримання акаунта. Це просто!

Зареєструвати акаунт

Увійти

Вже зареєстровані? Увійдіть тут.

Увійти зараз

×