Jump to content

Recommended Posts

Ингредиенты:

Тертий пиріг 

Тісто:

Борошно 730  г

Розпушувач 2ч.л.

Маргарин 250 г

Яйце  60 г  ( одне велике) 

Цукор 200 г

Майонез або сметана  60 г

Олія 40 г

Ваніль

--------------------------------------

Шоколадні дропси 

Подрібнений смажений арахіс

large.photo_2024-03-05_14-40-31.jpg.3223937f155253fd92c90302b3814fa1.jpg

 

 

Маргарин розтопити, щоб не рідкий але м"який дуже.  Змішати усе, окрім борошна,  можна  міксером, можна вінчиком гарненько з'єднати ( збивати до пінки не потрібно, марно) Додати просіяне борошно з розпушувачем. 

Виробити   "ковбаски" любого зручного формату  в мене це  приблизно 4*10 см,  викласти їх на  силіконовий килимок  чи целофан  і в морозку. Коли примерзнуть скласти в  мішечок, закрутити. Отак тісто може жити в морозці до  потрібного моменту. А коли він, отой самий момент настав, вмикаю духовку на 180 градусів. Дечко застеляю папером. ставлю його одразу під  електром'ясорубку з насадкою  для бурячкової тертки. 2/3 частини тіста  натираю і розподіляю рівномірним шаром на  дечці. 

large.IMG_20231215_081433.jpg.30a00f6562818fd55c9fc6790f8e0580.jpg

Можно прижати трішки долонькою. В цьому  величезний кайф, бо так як раніше, як мама робила, ручками розплескувати нижній пласт тіста, то для мене кара небесна!  Я роблю не товсті  шари тіста. Не бійтесь, якщо через натерті частинки десь буде просвічуватись дечко. 

large.IMG_20231215_081758.jpg.ae717568d3f03f48785b00db97c1f862.jpg

Повидло ( Можна навіть джем на основі пектина! Він при нагріванні  стане рідким, але потім знову загусне)  накладаю в кондитерський мішечок, роблю невеличкий отвір і  наношу   його на  перший шар тіста, видавлюючи з мішка. Якщо ж повидло дуууже густе, нарізаю тоненькими  смужками. Це теж є кайф, якщо порівняти з процедурою "розмастити ложкою".

large.IMG_20231215_082545.jpg.498c00edcbb69f411afd5189f9d74f87.jpglarge.IMG_20231215_082607.jpg.834ce7b341618d2c8f67c9a05b173eef.jpg

 

1/3 частину тіста  знову натираю на електром'ясорубці, але вже в тарілку окрему і швиденько засипаю  цим поверх повидла. Ще посипаю шоколадними дропсами і не дуже дрібно змолотим смаженим арахісом. 

large.IMG_20231215_082802.jpg.7528f8fce0695183f60255f935275050.jpg

( на фото спочатку посипала арахіс, потім ще будуть дропси і тісто)

Випікати при 180 гр. до гарного кольору. 

Пиріг дуже гарно зберігається, тому став одним з топових рецептів "для ЗСУ"  ( а ще тісто завжди готове в морозці і процес як можна прискорений) 

Смачного! 

 

 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
Sign in to follow this  

×