Справжня господиня 3382 Posted May 23 Ингредиенты: Пелюстки чайної троянди - 350-400г Вода - 1,5л Цукор - 1кг Лимонна кислота - 1 ст. л. На кожні 0,5 літра розчину - 200 г горілки або 100 г спирту. Метод 350-400 г пелюсток чайної троянди залити 1,5 літрами води у високій каструлі і кип'ятити 10 хвилин. Таке виходить після варіння, далі буде красиво!) Остудити, віджати, процідити. Додати та розчинити 1 кг цукру, всипати 1 ст. л. лимонної кислоти, розмішати. Вооот, з'явився гарний малиновий колір, стало набагато апетитнішим на вигляд. Вийшло 2 літри розчину. На кожні 0,5 літра розчину додати 200 г горілки або 100 г спирту. Пити можна за 2 тижні. Зі спиртом виходить більш тягучий, "лікеристий", але і з горілкою гарний! Витримати 2 тижні дуже раджу! Піде різкість спиртного, запах стане благородним, а не шибати в ніс горілкою. Якщо немає можливості відразу заправити спиртним, можна сироп зберігати в холодильнику до 2х місяців, а потім розвести горілкою/спиртом. Зберігається чудово, згодом (після Нового року) може поблякнути колір, вийти осад. Осад проціджую через вату перед вживанням, що на смак не впливає. Зберігати можна до року, але смакові якості дещо погіршуються, блякнуть. НУ ДУЖЕ РЕКОМЕНДУЮ! Частуйтесь! Готово. Почала цвісти чайна троянда. Не розповідатиму, як корисно і смачно з неї варення, а поділюся з вами рецептом виготовлення з неї божественного напою - лікеру. Роблю його вже… років, і пам'яті немає! Це щось!!! Спеціально вирощую на дачі два кущі чайної троянди, світлу звичайну та малинового кольору. Найбільш мадамський напій! Мі́цність приблизно 11-13 градусів за відчуттям. Якщо троянду купувати, то раджу пошукати троянду з малиновими пелюстками, тоді колір лікеру буде дуже красиво насиченим. Україна. Дніпро Війна росії з Україною День 820 3 lana19, Natali06 and Наташшшка reacted to this Share this post Link to post Share on other sites