Jump to content
Sign in to follow this  
спокусницЯ

Джем " Чилі-Груша (яблуко) "

Recommended Posts

Ингредиенты:

Перець гострий - 4 стручка

Перець солодкий очищений - 300г

Груша очищена- 300г

Яблучний (винний) оцет 6 % - 150мл

Цукор - 500г

Желатин - 40г

5406809436036653824.jpg

Метод

Якщо хочете зробити джем гострішимне вибирайте з гострого перцю насіння.
Овочі та грушу перекрутити на м'ясорубці. ( Каюсь, я замінила грушу яблуком і мені сподобався результат. Думаю кислинка яблука тут дуже доречна).
Усі інгредієнти покласти у каструлю. Додати цукор та оцет,  перемішати. Довести до кипіння та проварити 1 хвилину. Додати  сухий желатин ретельно перемішуючи.
Проварити ще 1 хвилину. Розкласти джем по стерилізованим баночкам, накрити  стерилізованими кришками і простерилізувати баночки з джемом у каструлі з киплячою водою протягом 10 хвилин.  Закрутити. перевернути баночки догори дном і укутати до повного вистигання. Іноді  готовий джем потрібно  поставити в холодильник, щоб він застиг. В цей раз в мене був желатин на 240 блюм тому джем густий навіть без холоду. 

Якби я їла солодке, то мені, навіть при тому, що я не люблю гостре, сподобалось!

 

Україна

Житомирська обл

Війна росії  з Україною

День 930

Share this post


Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
Sign in to follow this  

×