Перейти до вмісту
Справжня господиня

Лечо по-болгарські від Справжньої господині

Recommended Posts

Ингредиенты:

На 1 кг різаного перцю

1 л томат-пюре
50г (2 ст.л.) цукру
30г (1 ст.л.) солі

016.JPG

 

Метод

Соковитий солодкий болгарський перець, ЧЕРВОНИЙ або частково почервонілий (з іншим не той смак), очищають і нарізають смужками або квадратиками ≈2см.

013.thumb.JPG.c4d513d1bac61745fb9951725ed26cdd.JPG014.thumb.JPG.fda5f2281bd624fc5cae27407a45bab4.JPG
Окремо готують сік із томатів, я роблю через соковижималку. Сік уварюють у 3 рази до пюре. Можна взяти готову томат пасту та розвести її водою до потрібної густоти, але дуже важливий смак самої пасти.

015.thumb.JPG.eadaf97a846f225286dbc55533aa9200.JPG

Тепер варимо лечо.
На 1 кг різаного перцю – 1 л томат-пюре, 50г (2 ст.л.) цукру, 30г (1 ст.л.) солі. Кип'ятимо 10 хвилин, розливаємо в банки. ВСЕ!


Це класичний болгарський рецепт (у мене чоловік болгарин). Ніяких спецій, цибулі, моркви та ін... - це не овочеве асорті або салат, це ЛЕЧО! Виходить як раніше у консервах Глобус, хто пам'ятає.

Для тих, хто сумнівається - ОЦЕТУ теж НЕ ТРЕБА!!!

Я роблю цей рецепт дуже багато років, стоїть у квартирі у коморі. Ніколи не бродило, не закисало, бувало і 2 роки стояло як свіже!

 

Україна

Дніпро

Війна росії  з Україною

День 932

Поділитися повідомленням


Посилання на повідомлення
Поділитися на інших сайтах

Створіть акаунт або увійдіть для коментування

Ви маєте бути користувачем, щоб залишити коментар

Створити акаунт

Зареєструйтеся для отримання акаунта. Це просто!

Зареєструвати акаунт

Увійти

Вже зареєстровані? Увійдіть тут.

Увійти зараз

×