Перейти до вмісту
Дачниця

Яблучник польський

Recommended Posts

Ингредиенты:

Тісто:
Борошно - 2 склянки з гіркою
від хлібопічки
Сіль - щіпка
Маргарин чи олія - 200 г
Жовтки - 3 шт.
Сметана - 300 г
Розпушувач - 1 ч. л.
Начинка:
Яблука - 1,5 кг
Цукор та кориця - за смаком
Манка - 2 ст. л.
Обмазування:
Білки - 3 шт.
Цукор - 1 склянка звичайна

1645829692_4-abrakadabra-fun-p-yabloki-na-stole- ооо.jpg

 

Маргарин або масло розтопити змішати зі сметаною і жовтками, трохи посолити. Розпушувач змішати із борошном і замісити м'яке тісто. Довго місити не треба. Зібрали в колобочок і вистачить. Відправляємо його в холодильник, а самі в цей час чистимо яблука.
Видаляємо серцевину. Зрізати чи не зрізати шкірку – це справа смаку. Ріжемо яблучка не дрібно. Кожну четвертинку на 2-3 частини, залежно від розміру яблука.
Охолоджене тісто (його можна зробити напередодні ввечері) ділимо не дві нерівні частини.
Ту частину, що трохи більше, на підпиленому борошном столі розкочуємо за розміром листа.
На тісто розсипаємо 1 ст. л. манки та викладаємо яблука. Зверху до смаку сиплемо цукор і корицю і знову манку. Розкочуємо меншу частину і прикриваємо начинку зверху. До речі, розкочене тісто зручно переносити, накрутивши його на качалку. Якщо верхній шар тіста подекуди порвався - нічого страшного. Краї пирога щільно защипуємо.
Білки збиваємо з цукром до суміші м'яких піків, або трохи м'якше, і обмазуємо ними пиріг.
Останні 15-20 хвилин я вогонь зробила трохи тихіше.

Програма: Випікаємо за 200 градусів
Час приготування: 40 хв.

 

 

Україна

Київ

Війна росії  з Україною

День 1010

Поділитися повідомленням


Посилання на повідомлення
Поділитися на інших сайтах

Створіть акаунт або увійдіть для коментування

Ви маєте бути користувачем, щоб залишити коментар

Створити акаунт

Зареєструйтеся для отримання акаунта. Це просто!

Зареєструвати акаунт

Увійти

Вже зареєстровані? Увійдіть тут.

Увійти зараз

×