Справжня господиня 3 598 Опубліковано: Понедельник в 08:04 Побачила в ютубі такий рецепт від французького шефа і засів мені в голові. А на днях була нагода щось рибне приготувати, от і зірки зійшлися, все було в наявності. Звісно, я трошки відійшла від рецепту, але все вийшло добре. Ну дуже добре! Хек 500 г (філе без шкірки з 2 рибин) Червона риба 150 г (обрізь) Яйця 3 шт. Сливки 200 мл (в мене 10%) Панірувальні сухарі 60 г Молоко 50 мл Кетчуп 2 ст.л. (можна томатпасту, помідори) Цибуля 1 шт. Сіль, перець Укрушка, петроп, мускатний горіх, чорний перець, інше. Желатин 2 ч.л. На сковороді підсмажити дрібно порізану цибулю. Додати туда дрібно порізане філе і жарити до готовності риби, підсолити трохи. Подавити толкачкою до пюре ту рибу, щоб була майже однорідна. Можна просто щоб маленькими кусочками, не в кашу. В миску вбити яйця, додати кетчуп, сіль, всипати сухарі( намочити їх молоком), влити сливки, ретельно перемішати. Додати остиглу рибу з пательні, додати желатин, зелень спеції, перемішати. Сіль за смаком. Довгу прямокутну форму вистлати пергаментом, який ретельно змастити (!!!). У форму вилити половину маси. Зверху посередині на всю довжину розложити смужкою червону рибу, залити зверху остальною масою з миски. Запікати у духовці при 200 град. приблизно 40-45 хвилин. Хлібець витягти з форми разом з пергаментом і на решітці остудити повністю. Потім зняти пергамент. Нарізати краще після холодильника. Смакує як теплим, так і холодним. Тепер враження. Француз робив цей хлібець в духовці на водяній бані. Я не схотіла морочитися і просто запекла. Додавання желатину це моя ініціатива, для страхування. Француз робив хлібець в формі меншого розміру і риби в нього було всього 300 г. Я збільшила рибу вдвічі, бо інакше було б дуже рідке і не пропеклося (я так вважала). І правильно зробила! Ну і саме цікаве. Цей хлібчик можна робити з любої риби з любою серединкою! В нього була сама червона риба. Серединку можна робити з копченої риби, з оселедця, з білої риби... наприклад фесь фарш з червоної, а серединка біла. Тобто тут дуже багато варіантів! От що завалялося, те й пускайте в діло. Можна взагалі брати не сиру рибу, а вже готову солону, яйця все закріплять! Простір для творчості! Хлібець дуже, дуже смачний! Вова мій в захваті, хоч не дуже любить рибу. 4 Olima, Магда, Наташшшка та 1 other reacted to this Поділитися повідомленням Посилання на повідомлення Поділитися на інших сайтах
Olima 2 272 Опубліковано: Понедельник в 11:08 Світлана, поясни желатин ти не замочувала? Рецепт зацікавив, бачу що в голові засяде поки не спечу. Поділитися повідомленням Посилання на повідомлення Поділитися на інших сайтах
Справжня господиня 3 598 Опубліковано: Понедельник в 11:26 13 хвилини тому, Olima сказав: Світлана, поясни желатин ти не замочувала? Рецепт зацікавив, бачу що в голові засяде поки не спечу. Оля, ні, не замочувала, сипанула з пакетика залишки. Він швидкодіючий, набухнув поки з яйцями стояв, потім поки випікався. Ну я так сподіваюся, що так і треба було. Можеш трошки його намочити і потім додати, гірше не буде. Роби той хлібець, не сумлівайся. І недовго робити, я довше того хека розбирала та шкіру здирала. 1 Olima reacted to this Поділитися повідомленням Посилання на повідомлення Поділитися на інших сайтах
Olima 2 272 Опубліковано: Понедельник в 11:44 14 хвилини тому, Справжня господиня сказав: я довше того хека розбирала та шкіру здирала Оце і зупиняє, як пригадаю як на рибні котлети те м'ясо видираю . В морозильнці лежить дві тушки кефалі, що з ними робити не знаю, то можливо спробую хлібець запекти трохи згодом, бо треба після пасхального столу відійти. Сьогодні вже рідненького супчику закортіло. Поділитися повідомленням Посилання на повідомлення Поділитися на інших сайтах
Справжня господиня 3 598 Опубліковано: Понедельник в 12:38 50 хвилин тому, Olima сказав: Оце і зупиняє, як пригадаю як на рибні котлети те м'ясо видираю . Якщо рибка підморожена, то здирати шкіру легко з цілої рибини. А я тоді прогавила і хек в мене розмерзся, тому прийшлося відшкрябувати м*ясо з філешек, бо з цілої м*якої рибини я б вже шкіру не здерла. 1 Olima reacted to this Поділитися повідомленням Посилання на повідомлення Поділитися на інших сайтах