Leaderboard
Popular Content
Showing content with the highest reputation on 28.11.2024 in Повідомлення
-
1 pointИнгредиенты: Борошно пшеничне 400гр Сіль 0,5 ч.л Цукор 2 ст Масло вершкове 200гр Яйця 2 шт Сода 1,5 ч.л, погасити оцтом Ванільний цукор 1 пакетик Сметана - 250-300гр Банани перезрівші 4 шт Масло збити з цукром, поступово додавати яйця. Вручну вмістити сметану( у мене була суміш сметана + йогурт+кефір- залишки))) і подавлені в пюре банани. Ввести сухі. Вимішати швиденько. Форму змастити олією Випікати при 180' до сухої шпажки Розраховано на велику форму. У мене вийшло 6шт не маленьких мафінів і один великий кекс). М'який, ароматний, мені на наступний день навіть смачніший був) Спокійно можна було брати половину порції мафіни я заморозила. Подивлюся, як вони будуть після розморозки) Україна Війна росії з Україною День 1009
-
1 pointИнгредиенты: Тісто : Масло вершкове 180 грн Жовток 3шт Цукор 3 ст ложки Ванільний цукор 1 пакетик Сода, погаш оцтом - 0,5 ч.л. Борошно 2 скл Начинка : Апельсин 2 шт Лимон 1 шт Цукор 0,5 склянки Білки 3 шт + цукор 0,5 скл Метод Масло (або маргарин) розтопити до м'якості, змішати з цукром і жовтками. Додати сухі і замісити м'яке тісто. Покласти хвилин на 15-20 в холод. Розподілити по формі, наколоти виделкою і запекти хвилин 20 при 180'. Витягнути і зразу викласти начинку+ білки зверху. Запікати ще хвилин 10-15 , щоб підсохла білкова шапка. Начинка: Апельсини і лимони пробланширувати, а краще трохи проварити, щоб прибрати гіркоту, перемолоти на м'ясорубку, або блендером, змішати з цукром. Білки збити з цукром на міцну піну. Це рецепт моєї мами, колись записаний на якомусь папірцеві і був всунутий між сторінок старого блокнота. Добре, що років 30 тому мені вистачило розуму і терпіння переписати цей рецепт собі в записничок)) вже і чорнило не видно))) Чого він Лія - не знаю)))) Україна Війна росії з Україною День 1009
-
1 pointИнгредиенты: Тісто: Борошно пшеничне сильне 175гр Вода холодна 100гр Сіль екстра 2 грн Олія 30 гр Начинка: Яблука зелені, типу семеринка 1,300кг Горіх волоський 50 гр Вишня 200 гр Цукор 100 гр Масло вершкове 40гр Крохмаль кукурудзяний 25 грн Кориця 2 гр Ванільний цукор 10 гр Сік лимона 30 гр Олія для змащування 50-70 гр. Метод Тісто змішувати краще звечора, і випікати на ранок. В чашу - борошно+ вода + сіль.насадкою крюк замісити тісто. Поступово додати олію і вимісити однорідне м'яке тісто. В плівку в контакт і в холодильник на 8-10 годин (можна і більше) На начинку - чистимо і ріжемо невеликими шматочками яблука, полити лимонним соком, додати всі інші інгредієнти, ретельно перемішати і в холодильник. На столі постелити рушник розміром від 80-ти см в висоту і см 100 в довжину ( або 2 рушника). Припилити рушник борошном, викласти тісто і руками потихеньку починаємо розтягувати ( можна зразу прокачати трохи качалкою, але обережно, не сильно натискати). Тісто має розтягнутися максимально, бути практично прозорим. Змащуємо поверхню олією( я роблю силіконовим пензликом або просто рукою) На край, ближчий до себе викладаємо начинку, витискаючи сік. Тримаючи край рушника починаємо згортати штрудель. Края "запечатуємо". Обережно з рушника "перекидуємо" на змащений противень швом донизу. Зверху теж змащуємо олією. Випікати при 190', 35 хв video5350364975376390530.mp4 Україна Війна росії з Україною День 1009
-
1 pointИнгредиенты: Тепла вода - 300 мл Сухі дріжджі- 7 г (або 21 г прес.) Цукор - 1 ст.л Пшеничне борошно - 270 г Житнє борошно - 230 г Сухе молоко - 2 ст.л.(опційно) Сіль - 1,5 ч.л. Яблучний оцет 2 ст.л. Олія - 3 ст.л. Метод Дріжджі змішати з водою Окремо в мисці сухі + оцет і олія. Влити дріжджову суміш і швидко замісити тісто. Консистенція м'яка, але не пливе. Руки і стіл краще смащувати олією Залишити на 1 годину для підйому. Викласти обережно тісто на стіл , руками розправити у прямокутник і закрутити в рулет. Викласти на пергамент, швом догори. Добре, якщо є миска, чи ємність овальної форми, я саме в таку виклала батончик ( бо немає тут корзинок для хлібу) на ростойку потрібно 1-1,5 години. Тим часом в холодну духовку поставила глиняний горщик, нагріла до 200'. Хліб перекладаю на інший пергамент, швом догори, обережно змащую водою, посипаю насінням і легко притискаю. Роблю надріз. Швидко переклала до горщика, накрила кришкою і в духовку, на 210-215' на 35-40 хвилин. На смак солодкувато- кисленький, смачно) Україна Війна росії з Україною День 1002
-
Newsletter