ГалинкаМалинка 528 Опубліковано: 2 грудня, 2015 Ингредиенты: Лук - 10-15 шт.Растительное маслоГрибы(или белые,или опята) Лавровый лист Способ приготовления Режем лук на средние кубики,ложим лавровый лист и тушим в толстой чугунной сковороде на растительном масле на среднем огне примерно часа два до состояния орехового цвета лука. Грибы отвариваем в подсоленой воде и откидываем на друшлаг. Потом этот отвар используется для приготовления борща. Добавляем к луку грибы. При открытой крышке протушиваем примерно 10 минут до испарения лишней жидкости. Примечание Такие грибы у нас всегда готовят на первый и второй Свят Вечер.Это обязательное блюдо. 5 Джу, Pitochka, AlenaT та 2 others reacted to this Поділитися повідомленням Посилання на повідомлення Поділитися на інших сайтах
УкраІнка 6 948 Опубліковано: 2 грудня, 2015 Такие грибы у нас всегда готовят на первый и второй Свят Вечер. Галя, а это как? Один ( накануне Рождества, т.е. 6 января) я знаю. А второй? Поділитися повідомленням Посилання на повідомлення Поділитися на інших сайтах
ГалинкаМалинка 528 Опубліковано: 2 грудня, 2015 а второй 18 января - по руски Крещенский сочельник А по українськи -18 січня переддень Богоявлення, Голодна кутя або другий Свят-вечір Увесь цей день віруючі люди нічого не їдять – постують. А вода, освячена в церкві – «вечірня вода» – вважається святішою, ніж з Водохреща, вона «відганяє на всяке лихо». Така вода не псується, а якщо її заморозити, – на поверхні з’явиться зображення хреста.Сідають вечеряти попивши свяченої води, коли вже засяє вечірня зоря. А на вечерю подають лише пісні страви – смажену рибу, вареники з капустою, гречані млинці на олії, кутю та узвар. Після вечері всі кладуть свої ложки в одну миску, а зверху – хлібину, «щоб хліб родився».Після вечері діти проганяють кутю: вибігають з хати і паліччям б'ють знадвору в причільний кут, примовляючи: 2 Пампушка та fronya40 reacted to this Поділитися повідомленням Посилання на повідомлення Поділитися на інших сайтах
УкраІнка 6 948 Опубліковано: 2 грудня, 2015 Во я тундра! Спасибо! 1 ГалинкаМалинка reacted to this Поділитися повідомленням Посилання на повідомлення Поділитися на інших сайтах
ГалинкаМалинка 528 Опубліковано: 2 грудня, 2015 Поділитися повідомленням Посилання на повідомлення Поділитися на інших сайтах