Перейти к содержанию
Akvarel

Соус із кізілу

Рекомендуемые сообщения

Ингредиенты: Кізіл 2кг
<br />Часник 12-15зубчиків
<br />Кріп сушений 1ст л
<br />Коріандр мелений 1-2ст л
<br />Перець чорний 1ст л
<br />Паприка 1ст л
<br />Сіль 3-4 ч л
<br />Цукор до смаку
post-2389-0-20042100-1505465331_thumb.jpg


Кізіл перебрати, помити, залити водою так щоб тільки покривало ягоди. Варити 15хв. Процідити. Відвар не виливати. І тут починається сама занудна роботи - повибирати кісточки. Можна просто вибирати, можна на друшляку перетерти. Як кому зручніше і швидше. Я просто руками вибирала.
Коли кісточки повибирали, заливаємо знову відваром так, щоб ледь покрило ягоди. Додаємо всі спеції, подрібнений часник. Варимо 5-10хв. Гарячим збиваємо блендером до однорідної маси. Я ще проварила 5хв. Розкладаємо у баночки та стерилізуємо 10хв.

Цей соус ідеально підходить до страв з м'яса, риби, шашлика. Хоча треба трохи повозитися, але воно того варте.
Смачного!

P.S. Цукру я додавала до смаку, додавала багато, бо все мені було кисле :)

Поделиться сообщением


Ссылка на сообщение
Поделиться на другие сайты

А какой получился выход?Очень привлекательно,хочу попробовать сделать,у нас сейчас много кизила продают

Поделиться сообщением


Ссылка на сообщение
Поделиться на другие сайты

Для публикации сообщений создайте учётную запись или авторизуйтесь

Вы должны быть пользователем, чтобы оставить комментарий

Создать учетную запись

Зарегистрируйте новую учётную запись в нашем сообществе. Это очень просто!

Регистрация нового пользователя

Войти

Уже есть аккаунт? Войти в систему.

Войти

×