Сушіння винограду кишмиш на родзинки в електросушарці

Автор: Дяна, в Сушіння
Коротко

Родзинки з винограду в електросушарці: ягоди на 30 секунд занурюють у киплячу воду з содою (1 ч. л. на літр), одразу охолоджують, обсушують і сушать в один шар на максимальній температурі. В авторки виноград став родзинками за два з половиною дні.

post-892-0-04363300-1473242877_thumb.jpe

Інгредієнти

• Виноград
Що ще приготувати з цих продуктів →

Метод

Так виноград я купувала на ринку, то вирішила максимально убезпечити себе.

Виноград помити і опустити в киплячу воду із содою (1чл на літр води) приблизно на 30 секунд.

Мені така обробка сподобалася тим, що по-перше окропом з содою ми позбавляємося всяких бяк (адже банки для консервації бажано мити з харчовою содою), а по-друге. після такої обробки на шкірці винограду утворюються мікротріщини, і він висихає набагато швидше.

Відразу після цього опустити у холодну проточну воду.

Коли охолоне, розкласти на рушник видалення вологи.

Потім відокремити ягоди від гілочок та розкласти в сушарці в один шар.

Я сушила в Ізідрі на максимальній температурі.На ніч сушарку вимикала.

Виноград перетворився на родзинки за два з половиною дні.

Я вибирала виноград невеликий, щоб швидше висох.

Вийшло дуже смачна і красива родзинка.

P. S.

Як зберігати родзинки

N@T@ написав(-ла):
Я неоднократно киш-миш сушила на изюм. Складывала в стеклянную банку, которая с крышкой -винтом, потом банку с изюмом в холодную духовку при Т 120 - 30 минут, крышку прокипяти , закрой и храни в условиях кухни или балкона. Я таким образом всю сушку храню   только крышка должна закручиваться. У меня с пластиковыми крышками был опыт с заведением моли  :(  потом прочитала про такую стерилизацию и уже много лет делаю именно так
Qween написав(-ла):
Мы сушим киш-миш лучистый  .  Храним в теплом помещении в стеклянных или пластиковых банках под пластиковой крышкой. Никаких дополнительных действий после сушки и расфасовки не выполняем   . Хранится отлично! Главное досушить хорошо - он сначала может показаться слегка крепковатым, но как постоит, то остаточная влага распределяется равномерно и изюмчик становится упругеньким, как цукатики  . 
hasia написав(-ла):
А я  всю  сушку  храню  под  вакумными  крышками  вакси. Просто  замечательно.

Сушіння винограду кишмиш на родзинки в електросушарці

Оцінка рецепта

Ще немає оцінок — будьте першими
Готували за цим рецептом? Оцініть:

Питання й відповіді

Навіщо бланшувати виноград у воді з содою?

Окріп із содою очищає ягоди, а на шкірці з’являються мікротріщини — виноград висихає значно швидше.

При якій температурі сушити виноград?

Авторка сушила в електросушарці на максимальній температурі, а на ніч вимикала її.

Скільки часу сушити виноград на родзинки?

Близько двох з половиною днів, з перервами на ніч. Дрібний виноград висихає швидше.

Схожі рецепти

Надюша, с виноградом у нас в этом году не сложилось... Будем надеяться на урожай следующего года.:)

Надюш, спасибо. Засада с виноградом в этом году конкретная. Будем сушить в следующем, если Бог даст)

Выражаю огромную благодарность Лане- Светочке за то, что оформила рецепт! :flowerss: :girlhand: (я в этом деле совершенный чайник :oops: ).

Я так давно хотела попробовать сделать изюм, что в этом году пошла купила виноград и удовлетворила свое желание! Всем спасибо!

Спасибо, девочки, за рецепт!!

У меня в этом году тоже с виноградом не сложилось(( Даже покушать вволю не хватило(

Отдельное спасибо за секрет с обработкой винограда. Не знала, но теперь всегда буду делать так!

@Алцёна,Аллочка мне такая обработка понравилась тем, что , во-первых кипятком с содой мы избавляемся от всяких бяк ( ведь банки для консервации желательно мыть с пищевой содой), а во-вторых. после такой обработки на кожице винограда образуются микротрещинки , и он высыхает гораздо быстрее.

Щоб відповісти або поставити запитання, увійдіть на форум.

УвійтиЗареєструватися