Уляна-ляна 2 552 Опубліковано: 27 жовтня, 2016 Ингредиенты: Для троянд: Яйце -1 шт Цукор - 1 / 2 cкл Молоко (вершки)-1 ст. л. Борошно жовте -1 / 2 скл Ванільний цукор Для троянд голубого кольору і листочків: Складники ті ж самі тільки борошно беремо синє і зелене. Корж для торта Яйця - 4 шт Цукор – 1 скл Борошно зелене – 0,5 скл Крохмаль карт. – 0,5 скл Розпушувач – 1 ч. л. Сироп Цукор-2ст.л. Вода-6ст.л. Крем Молоко - 2 скл Цукор - 1 скл Борошно зелене - 2 ст. л. з гіркою Ванільний цукор - 1 ч. л. Масло селянське-200г Кокосова стружка - жовта,синя і зелена Склянка на 250 мл. Спосіб приготування: Готуємо троянди: Яйце перемішати з цукром ( не збивати ) . Додати молоко , борошно і ваніль . Все змішати. Провести такі маніпуляції з складниками ще двічі , тільки з різним борошном. Нехай постоїть 10 хв. На теплу форму виливати тісто чайною ложкою І випікати при температурі 160-170 гр. 4-5 хв.(але потрібно слідкувати щоб не пригоріли , так як у мене, тому, що буде погано згинатись ). Спечені пелюстки знімати і гарячими відразу згортати в квіточки. Готуємо коржі для торта: Яйця збити з цукром до щільної маси. Борошно зелене,крохмаль (можна замінити тим же борошном) і розпушувач зєднати і просіяти. В збиті яйця додавати борошняну суміш і легенько вимісити. Випікати корж.Я пекла в скороварці Декс 40 20хв і 30хв на підігріві. Можна в мультиварці на програмі «Випічка». І в духовці при температурі 180 градусів 25-30хв (та потрібно орієнтуватись на свою духовку). Крем 1,5 склянки молока і цукор ставлю на вогонь і розмішую. Коли закипить,вливаю попередньо добре вимішане борошно з 0,5 склянки холодного молока ( щоб не було грудочок) і ван.цукор. Вогонь зменшую і постійно розмішую суміш . Коли добре загусне,виключаю . Нехай охолоджується. Масло кімнатної температури збити до білої пухкої маси і по столовій ложці додавати охолоджену заварну масу (постійно збиваючи) Збираємо тортик. Квіти і листя вмочую в сироп і присипаю кокосовою стружкою . Охолоджений корж розрізаю на три частини. Можна просочити сиропом. Перемазую кремом. На верх торта розміщую троянди і листочки. Торт прикрасити за своїм бажанням. В процесі готування мені сподобалось жовте і синє борошно.Ще коли тісто замішувала,то кольори не були яскраві,а під час випічки стали чіткішими. Зелене борошно не проявило яскравості (можливо тому,що я дала крохмаль). Але якщо взяти повністю все борошно ,то тоді результат може бути іншим. Дл заварного крему я дала теж зеленого борошна і отримала легенький відтінок . 13 Алцьона, Фрезия, Natali06 та 10 others reacted to this Поділитися повідомленням Посилання на повідомлення Поділитися на інших сайтах
inucya 2 582 Опубліковано: 27 жовтня, 2016 Оксаночка, гарний тортик! Особенно мне троянди сподобались! Вроде просто делаются( хотя надо суметь скрутить чтоб не треснули), но так классно на торте смотрятся 2 Natali06 та Алцьона reacted to this Поділитися повідомленням Посилання на повідомлення Поділитися на інших сайтах
Уляна-ляна 2 552 Опубліковано: 28 жовтня, 2016 (змінено) Інна,дякую! Так,робити квіти не складно,головне - швидко . Тому що ,як тільки охолонуть хоч краплю ,так і хочуть пелюсточки потріскатись. Змінено 28 жовтня, 2016 користувачем Уляна-ляна 1 Пампушка reacted to this Поділитися повідомленням Посилання на повідомлення Поділитися на інших сайтах
Natali06 18 118 Опубліковано: 30 жовтня, 2016 Оксаночка,тортик очень нежный и очень красивый! И мне, как и и Иннусичке , очень нравится букет из роз! Очень-очень красиво! 1 Уляна-ляна reacted to this Поділитися повідомленням Посилання на повідомлення Поділитися на інших сайтах
Уляна-ляна 2 552 Опубліковано: 30 жовтня, 2016 Наташ,тортик вийшов ніжним і смачним,хоча я хотіла трішки більш яскравих зелених коржів. А квіточки якимось дивом швидко поділися з тортика Троянди можна ще кремом оформити чи шоколадом,тоді пелюстки матимуть чіткі контури .Але я не маю зараз де розвернутися зі своїми випіканнями і оформляннями ,тому що моя кухня ще в процесі реконструкції І коли буде тому кінець,ще не знаю. . 1 Natali06 reacted to this Поділитися повідомленням Посилання на повідомлення Поділитися на інших сайтах