Мері 1017 Posted January 26, 2017 Ингредиенты: 250 г закваска пшенична100г моркви пюрированої100 г яблука натертого100 води 450 г борошно 1 сорт(можна вищий)50 г пшеничне цільнозернове борошно1 ч.л. меду 18 г солі 2 г дріжджів(можна без них) Зранку взяти 50г пшеничного стартеру+100 води і 100 борошна,змішати і залишити при кімнатній Т на 6-8 год(а може й більше),залежить від Т в кімнаті і сили закваски. Вечером тру моркву на дрібній тертці і трохи ще пюрирую блендером,яблуко тру на дрібній тертці,пюрирувати вже не треба,добавляєм закваску ,борошно воду,дріжджі,якщо з ними ,змішуємо до поєднання компонентів і залишаємо на 20 хв. Через 20 хв включаємо заміс,добавляючи 1 ч.л. меду. Через 6-7 хв дорбавляємо сіль і продовжуєм заміс до повного відставання тіста від стінок чаші. Викладаєм наше тісто в змащену олією посудину.,ставимо в тепле місце:бажано при Т25-26 г. Розтягти і скласти тісто через 30 і 60 хв ,від початку бродіння.Загальний підйом 2-2,5 год. Якщо без дріжджів ,час може трохи збільшитись. Викладаєм наше тісто на робочу поверхню,акуратно підтягуєм кінці і даєм відпочити ще 15 хв.Потім через 15 хв. формуємо буханець і відправляємо на виростання в холодильник,добре сховавши корзинку в пакет,щоб не було засихання тіста. Зранку включаємо духовку,нагріваєм до 240 г.Викладаєм з корзинки на камінь,сковороду чи що завгодно,накриваєм мискою або створюєм пар і 15 хв. з паром,потім Т понижуємо до 210 ,пар випускаєм і допікаєм ще 25 хв. Може бути ,що корзинка з тістом ще будуть хв. 30-40 зігріватись при кімнатній Т,поки нагрівається духовка.Можна й без цього. Рецепт мій, результат 6 хлібин за два дні.Тому й ділюсь. хлібини великі 900+ Смачного.Дякую. 6 fronya40, inucya, Natali06 and 3 others reacted to this Share this post Link to post Share on other sites
lissaKi 3626 Posted January 27, 2017 Марьяна, ты хлебокомбинат открыла дома? 4 Юлькин, fronya40, lana19 and 1 other reacted to this Share this post Link to post Share on other sites
Мері 1017 Posted January 27, 2017 Марьяна, ты хлебокомбинат открыла дома? Маленькі кроки до великих мрій))))))) 3 Юлькин, inucya and lana19 reacted to this Share this post Link to post Share on other sites
lissaKi 3626 Posted January 27, 2017 Маленькі кроки до великих мрій))))))) Пусть сбываются мечты!!!! 4 Юлькин, Мері, lana19 and 1 other reacted to this Share this post Link to post Share on other sites
Мері 1017 Posted January 27, 2017 @lissaKi, Маленькі кроки до великих мрій))))))) Пусть сбываются мечты!!!! Дякую) Share this post Link to post Share on other sites
Natali06 18297 Posted January 27, 2017 Марьяшик, хлебушки очень красивые! Ты большая труженица и большая умничка! Спасибо , что делишься с нами своими рецептами! Ну как ты всё успеваешь испечь? Марьяшик, а скажи мне ещё: что дает различное пюре в хлебе? Понимаешь, я немножко ,в этом плане ,консервативна, сама не рискну А вот узнать, очень бы хотела. 1 Мері reacted to this Share this post Link to post Share on other sites
Мері 1017 Posted January 27, 2017 Марьяшик, хлебушки очень красивые! Ты большая труженица и большая умничка! Спасибо , что делишься с нами своими рецептами! Ну как ты всё успеваешь испечь? Марьяшик, а скажи мне ещё: что дает различное пюре в хлебе? Понимаешь, я немножко ,в этом плане ,консервативна, сама не рискну А вот узнать, очень бы хотела. Дякую.Вас чекала,вашої думки.)) Встигаю,нічого я не встигаю.Жертвую відпочинком,чистотою в хаті((Але так треба А що дає...ой ну "умнічати" не буду,,Так мені в голову"стрілило" так і зробила.На диво,вдало. Колір ніжний такий жовтуватий. Тісто сире пахне яблуками,а готовий хліб,щойно з духовки морквою)) Потім того всього не чути. Як довіритесь, спробуєте,може більше зрозумієте,бо я такий собі спец,поганенький. 3 Natali06, lana19 and Юлькин reacted to this Share this post Link to post Share on other sites
Мері 1017 Posted March 12, 2017 Ось ще,на професійному фотоапараті МК по фудфотографії. 2 Natali06 and lana19 reacted to this Share this post Link to post Share on other sites
lana19 20692 Posted March 13, 2017 Марьяна! А что это за МК? И где он проходил? Расскажи, пожалуйста. Очень интересно. 1 Мері reacted to this Share this post Link to post Share on other sites
Мері 1017 Posted March 13, 2017 Марьяна! А что это за МК? И где он проходил? Расскажи, пожалуйста. Очень интересно. Це було у Львові.Я не була присуня,лише частину реквізиту зробила. 3 хліби і 2 паски 1 Natali06 reacted to this Share this post Link to post Share on other sites