Jump to content
Мері

Хлiб морквяно-яблучний

Recommended Posts

Ингредиенты: 250 г закваска пшенична
100г моркви пюрированої
100 г яблука натертого
100 води 450 г борошно 1 сорт(можна вищий)
50 г пшеничне цільнозернове борошно
1 ч.л. меду
18 г солі
2 г дріжджів(можна без них)

post-1276-0-98422000-1485457724_thumb.jpg

Зранку взяти 50г пшеничного стартеру+100 води і 100 борошна,змішати і залишити при кімнатній Т на 6-8 год(а може й більше),залежить від Т в кімнаті і сили закваски.

Вечером тру моркву на дрібній тертці і трохи ще пюрирую блендером,яблуко тру на дрібній тертці,пюрирувати вже не треба,добавляєм закваску ,борошно воду,дріжджі,якщо з ними ,змішуємо до поєднання компонентів і залишаємо на 20 хв.

Через 20 хв включаємо заміс,добавляючи 1 ч.л. меду. Через 6-7 хв дорбавляємо сіль і продовжуєм заміс до повного відставання тіста від стінок чаші.

Викладаєм наше тісто в змащену олією посудину.,ставимо в тепле місце:бажано при Т25-26 г. Розтягти і скласти тісто через 30 і 60 хв ,від початку бродіння.Загальний підйом 2-2,5 год. Якщо без дріжджів ,час може трохи збільшитись.

Викладаєм наше тісто на робочу поверхню,акуратно  підтягуєм кінці і даєм відпочити ще 15 хв.Потім через 15 хв. формуємо буханець і відправляємо на виростання в холодильник,добре сховавши  корзинку в пакет,щоб не було засихання тіста.

Зранку включаємо духовку,нагріваєм до 240 г.Викладаєм з корзинки на камінь,сковороду чи що завгодно,накриваєм мискою  або створюєм пар і 15 хв. з паром,потім Т понижуємо до 210 ,пар випускаєм і допікаєм ще 25 хв.

Може бути ,що корзинка з тістом ще будуть хв. 30-40 зігріватись при кімнатній Т,поки нагрівається духовка.Можна й без цього.

Рецепт мій, результат 6 хлібин за два дні.Тому й ділюсь. хлібини великі 900+

Смачного.Дякую.

post-1276-0-64556500-1485457734_thumb.jpg

post-1276-0-00152900-1485457743_thumb.jpg

post-1276-0-64787600-1485457754_thumb.jpg

post-1276-0-16610200-1485457777_thumb.jpg

post-1276-0-45384100-1485457787_thumb.jpg

post-1276-0-78145200-1485457798_thumb.jpg

Share this post


Link to post
Share on other sites

Марьяшик, хлебушки очень красивые! :0_8e0d2_28d964f1_S:  Ты большая труженица и большая умничка!  Спасибо , что делишься с нами своими  рецептами! :flowerss:

 Ну как ты всё успеваешь испечь? :girl_184: 

Марьяшик, а скажи мне ещё: что дает различное пюре в хлебе? Понимаешь, я немножко ,в этом плане ,консервативна, сама не рискну :smilie_girl_066:  А вот узнать, очень бы хотела.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Марьяшик, хлебушки очень красивые! :0_8e0d2_28d964f1_S:  Ты большая труженица и большая умничка!  Спасибо , что делишься с нами своими  рецептами! :flowerss:

 Ну как ты всё успеваешь испечь? :girl_184: 

Марьяшик, а скажи мне ещё: что дает различное пюре в хлебе? Понимаешь, я немножко ,в этом плане ,консервативна, сама не рискну :smilie_girl_066:  А вот узнать, очень бы хотела.

Дякую.Вас чекала,вашої думки.))

Встигаю,нічого я не встигаю.Жертвую відпочинком,чистотою в хаті((Але так треба

А що дає...ой  ну "умнічати" не буду,,Так мені в голову"стрілило" так і зробила.На диво,вдало. Колір ніжний такий жовтуватий. Тісто сире пахне яблуками,а готовий хліб,щойно з духовки морквою)) Потім того всього не чути. Як довіритесь, спробуєте,може більше зрозумієте,бо я такий собі спец,поганенький.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Марьяна! А что это за МК? И где он проходил? Расскажи, пожалуйста. Очень интересно.

Це було у Львові.Я не була присуня,лише частину реквізиту зробила. 3 хліби і 2 паски

Share this post


Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now

×