Jump to content
Алцьона

Пломбир

Recommended Posts

300 мл молока 3,2%
250 мл вершкіа 35% (можна домашні)
35 г сухого молока
90 г цукру
10 г крохмалю
1 пакетик ванільного цукру


 

 

20230221_202927.thumb.jpg.5844c1d3319604fa6e13466fe11b9448.jpg

В кастрюльке перемешать сахар, сухое молоко, ванильный сахар. Добавить понемногу 250 мл молока (я беру домашнее). В оставшиеся 50 мл молока добавляем крахмал. Молочную смесь в кастрюльке, постоянно помешивая венчиком, довести до кипения, добавить крахмал, варить до загустения. Снять с огня, накрыть пленкой, остудить.
Сливки взбить до мягких пиков и смешать с молочным киселем.
И сливки, и кисель должны быть холодными!!
Смесь заливаю в мороженицу (у меня Клатроник) на 30 минут.
Мороженое насыпаю в пластиковые судочки и в морозилку, чтобы получились красивые шарики, и просто для хранения.

Это мое самое любимое мороженое. Делаю с разными добавками: и вкусно, и красивые разноцветные шарики. На этот раз добавила перебитую с сахаром клубнику (добавляю в мороженицу в процессе работы).

Share this post


Link to post
Share on other sites

@fronya40, Танюш, вот уж не знаю :neznau:  Может кто подскажет. Этот рецепт у меня давненько и мороженое из него вкуснее всех остальных, где сухого молока нет :neznau:

Share this post


Link to post
Share on other sites

Девочки, может сухое молоко здесь для вкуса, я его люблю ложкой есть :vkusno 1: , конечно если качественное

Share this post


Link to post
Share on other sites

я чего спрашиваю- у меня нет сухого молока и я чего то предвзято к нему отношусь ( почти беспочвенно)...вот и думаю  сделать- но без сухого молока.

а купить качественное- даже не представляю где...

Share this post


Link to post
Share on other sites

Танюш, та оно получится, конечно же!!!

Я очень редко на сухое попадаю, но когда вижу в продаже, то покупаю себе пакетик. Только не берите никто такое6509_original.jpg

оно коровой воняяяяет(((

Share this post


Link to post
Share on other sites

Завжди серед зими хочеться морозива. В магазині на мене косо дивляться, коли в морози його купую

Не знають вони, що я ще і вдома влаштовую цілу фабрику морозива)

Почала зі свого улюбленого "Пломбіру".

Зробила цього разу на домашньому вершку, власноруч зібраному з банки молока. Два дні постояв він у холоді, а тоді непогано збився міксером. І морозиво вийшло чудове, не рідке.

319873353_1677341796037072_2723231559739751399_n.thumb.jpg.329ace778775e8cc160788028fc8e940.jpg

 

Заварила наступну партію з корицею. Побачу, що воно вийде.

324223784_1214357332526192_8504442493687555668_n.thumb.jpg.d5a47fb7e6a1d991ef3468a91c61a01d.jpg

 

Share this post


Link to post
Share on other sites
В 28.09.2016 в 15:02, Алцьона сказав:

Танюш, та оно получится, конечно же!!!

Я очень редко на сухое попадаю, но когда вижу в продаже, то покупаю себе пакетик. Только не берите никто такое6509_original.jpg

оно коровой воняяяяет(((

До речі. Купила знову таке молоко, іншого не було. І це вже не пахтіло. Мабуть, то була невдала партія.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Дякую за посилання на цей рецепт, я його не бачила. Треба обов'язково приготувати, наче за описом не складно готувати. Морожениця моя щось стоїть і стоїть без діла. Треба її сьогодні ввечері у морозилку поставити, нехай готується до роботи:dance2:.

Share this post


Link to post
Share on other sites
54 хвилини тому, Olima сказав:

Дякую за посилання на цей рецепт, я його не бачила. Треба обов'язково приготувати, наче за описом не складно готувати.

Чекатиму відгуку)

Так, готувати легко. І прекрасно виходить на домашньому молоці і домашніх вершках, зібраних вручну.

58 хвилин тому, Olima сказав:

Морожениця моя щось стоїть і стоїть без діла. Треба її сьогодні ввечері у морозилку поставити, нехай готується до роботи:dance2:.

Моя чаша прописана в морозилці:girl_wink:

Share this post


Link to post
Share on other sites

Алла, я сьогодні зробила морозиво, але не все добре вийшло і зараз розповім чому. Поставила я закіпати молочну суміш, а вона у мене звернулася. Я рішила, що молоко підкисло, першу порцію вилила, взяла інше молоко, знов поставила, знов воно все звернулося. Потім я поставила молоко, щоб закипіло, все пройшло нормально, молоко закипіло і не звернулося.  Я в інтернеті знайшла, що сухе молоко можуть робити з сироватки, і від нього звертається молоко, як раз мій випадок :0326:.

Вирішила я не вилівати другим разом, а заварила кисель, наче  нічого такий киселик вийшов і грудочок майже не видно.

Потім я доробила морозиво, воно навіть на смак таке добреньке вийшло, але відчуваються ті заварені грудочки. Тепер треба шукати нормальне сухе молоко і спочатку його перевіряти.

IMG_20230313_094807.jpg

IMG_20230313_170534.jpg

Share this post


Link to post
Share on other sites
1 година тому, Olima сказав:

Алла, я сьогодні зробила морозиво, але не все добре вийшло і зараз розповім чому.

Ніколи з таким не стикалась і звісно ж, не могла б і подумати про таке. Буду тепер знати!

А морозиво гарненьке вийшло, грудочок на фото і не видно, як у киселику)

Яке в тебе сухе молоко?

Я останні порції варила на тому, що вище фото є. Нормально себе поводить прикип'ятінні. Хоча, то ж лише фасувальник, а хз, яка партія коли попадеться...

Share this post


Link to post
Share on other sites

Купляла на развіс, тому навіть не знаю, який виробник. Добре, що хоч трохи взяла, бо у продавчині не було здачі, а у мене із дрібних була лише двадцятка. 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now

×