Jump to content

Recommended Posts

Інгрідієнти:

Цибуля ріпчаста - 1 шт. 

Морква - 1 шт. 

Корінь петрушки - 1 шт. 

Корінь селери - 1 шт. 

Стрілки часнику - 1 жменя

Перець болгарський солодкий - 1 шт. 

Цибуля порей - 1 стебло

Білі сушені гриби - 1 жменя

Картопля - 2 шт. 

Петрушка, люба залень, перетерта з оливковою олією

Оливкова олія для пасерування

Вода кип'ячена - 1 літр

Сіль, перець, приправи за смаком

 

Всі інгідієнти з розрахунку на каструлю 2,5 літри

Приготування:

Каструлю з товстим дном поставити на невеликий вогонь, налити оливкової олії, дати нагрітися. 

Цибулю ріпчасту дрібно нарізати, покласти до каструлі пасеруватися. Моркву порізати на тоненькі пластинки, додати до цибулі. Пасерувати на невеликому вогні, а тим часом нарізати на дрібні кубики кріння петрушки та селери. Як тільки цибуля в каструлі зазолотиться, а морква посвітлішає і пом'якшає - додати селеру з петрушкою. Весь час помішуючи, пасерувати ще хвилин з 10, поки овочі не стануть світло-прозорими і м'якими.

Потім додати жменю часничиння і порізаний на дрібні кубики болгарський перець (в цю пору року в мене все заморожене, дуже зручно, кидаю відразу мерзлим). Знову все перемішити і пасерувати далі. 

Додати сушені білі гриби, їх я просто ламаю в руках на дрібні шматочки, пару хвилин протримати на вогні і додати петрушку, перетерту з оливковою олією і сіллю. (Я пізньою осінню, коли петрушки багато і вона стає такою міцною, сочною, завжди роблю собі таку заготовку - петрушку мию, сушу і в комбайні перебиваю з усім, з стеблами, листям, з морською сіллю (зовсім трішечки) і з оливковою олією в густу пасту. Розкладаю це в пластикові контейнери і заморожую. Потім всю зиму додаю до любих страв, "куди видя", мені дуже подобається цей масткий приглушений присмак петрушки) .

Цибулю порей порізати на кружальця (в залежності від діаметра стебла, можна перерізати на півкільця) і додати до всі овочів в каструлю, перемішати, залишити на вогні ще хвилин 5-7. 

За своїм смаком приправити травами та перчиком (в мене тільки чорний мелений перець, бо всі овочі і гриби дуже ароматні), прогріти. 

Картоплю порізати на дрібні кубики, додати в каструлю перемішати, влити 1 літр кип'ятку. Варити на невеликому вогні 15-20 хвилин (до готовності картоплі). За 5 хвилин до готовності посолити. 

Смачного!

 

P.S. як завжди, в таких рецптах, описути довше, ніж готувати. Рецепт із розділу "все, що є в холодильнику" :)

 

IMG_20190330_114049.jpg

IMG_20190330_112157.jpg

Share this post


Link to post
Share on other sites

Наталочка, дуже апетитний вийшов суп! Так i кортить скуштувати! Та iдея з петрушкою менi сподобалась, забираю собi!

Share this post


Link to post
Share on other sites

Іннуся, будь ласка, я рада, що рецепт сподобався :girl_curtsey:

а петрушка, да, смакота. Я так роблю ще кріп, але він має більш різкуватіший і виразніший смак, забиває основну страву. А петрушка, як на мене, саме те. Тільки що подумала - треба буде цього літа ще базилік спробувати так заготовити, але там, мабуть, міліграмами додавати потрібно буде :girl_184:

Share this post


Link to post
Share on other sites
2 часа назад, Магда сказал:

 подумала - треба буде цього літа ще базилік спробувати так заготовити, але там, мабуть, міліграмами додавати потрібно буде :girl_184:

Ага i мазати його то на пiццу то на фокаччу!:vkusno1:

Share this post


Link to post
Share on other sites

Наталочка, ох і смачно  виглядає твій супчик!))) Не треба з мене  сміятись, але я тільки повечеряла. Як би не це , то  точно вдавилася би слюною))))

дякую, дорогенька, за рецепт!

Share this post


Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now

×