Перейти до вмісту
My Ukraine Cook

Рис з овочами на зиму

Recommended Posts

Ингредиенты:

2 ст рису (400г)
2 кг помідор
500 г моркви
500 г цибулі
500 г солодкого перцю
5 зубчиків часнику
1 ст олії (250мл)
4 ст.л цукру
1 ст.л солі з гіркою
2 ст.л оцет
0,5 ч.л чорного меленого перцю
Вихід 4 л салату

зображення_viber_2022-08-22_11-29-44-590.jpg
 

Метод

- Запарюємо рис: спочатку його треба гарно промити, злити воду. Далі налити води з розрахунку на 1 ст. рису – 2 ст. води. Ставимо на вогонь, доводимо до кипіння, вимикаємо вогонь, накриваємо каструлю кришкою, і залишаємо рис запарюватись.
- Промиваємо й очищаємо овочі. Нарізаємо помідори невеликими шматочками потім перемелюємо їх на м’ясорубку, перець – соломкою, моркву - натираємо на грубій терці, цибулю – нарізаємо кубиком, часник – нарізаємо дрібно.
- В каструлю в якій будете готувати, наливаємо олію, ставимо на вогонь, викладаємо моркву, обсмажуємо 10 хвилин, помішуючи. Далі додаємо цибулю, продовжуємо обсмажувати 10 хвилин, помішуючи. Додаємо солодкий перець, обсмажуємо 10 хвилин, помішуючи.
- До обсмажених овочів додаємо перемелені помідори, сіль, цукор, перець, часник, гарно перемішуємо і притушкуємо 20 хвилин.
- До овочів додаємо запарений рис, оцет, перемішуємо, проварюємо 10 хвилин. Знімаємо з вогню.
- Гарячим салат розкладаємо по стерилізованих баночках і закатуємо ключем. Баночки перевертаємо вверх дном, вкутуємо ковдрою і залишаємо до повного охолодження. Далі зберігаємо в прохолодному місці.
Смачний та поживний салат з рису та овочів готовий)
Процес приготування у відео рецепті:

 

 

 

Поділитися повідомленням


Посилання на повідомлення
Поділитися на інших сайтах

Очень люблю эту заготовку! Пропорции свои не помню, надо в "поминальник" посмотреть сравнить.

Но хочу написать свой опыт. Сколько я не делала с запаренным рисом, с полувареным рисом, с ... рисом, мне не нравился конечный результат. Ну не люблю я рис альденте, а он в томате именно такой получается.

Я стала предварительно рис отваривать до готовности. И использую для этого рецепта только пропаренный рис. И он в этой каше получается как раз готовый, не переваренный и не альденте. Ну так нам нравится!

Обязательно попробую и эту пропорцию, уверена, что будет вкусно. Спасибо за рецепт.

Поділитися повідомленням


Посилання на повідомлення
Поділитися на інших сайтах

Створіть акаунт або увійдіть для коментування

Ви маєте бути користувачем, щоб залишити коментар

Створити акаунт

Зареєструйтеся для отримання акаунта. Це просто!

Зареєструвати акаунт

Увійти

Вже зареєстровані? Увійдіть тут.

Увійти зараз

×