Jump to content
Sign in to follow this  
My Ukraine Cook

Кров‘янка українська традиційна страва. Кров‘янка по-Одеськи)

Recommended Posts

Ингредиенты:

3-4 шт кишки середньої товщини свині
Сіль, сода, оцет для промивання кишок
500 г серця свине
500 г печінки яловича
500 г легких свині
1200 груднина
1,5 л кров свина
150 г часник очищеного
100 г манка
200 мл молоко
1 ч.л. сода
1ст.л -1,5ст.л. соль до смаку
лавровий лист, перець горошок
Нитки
Трубочка для начинення
Олія для змащування

зображення_viber_2022-12-14_11-23-34-418.jpg

Гарно промити кишки з обох сторін, тоді замочить у розчині солі/соди/оцет, спочатку на одну сторону, а потім на іншу.
- Легені, серце, печінку обов’язково потрібно вимочити в холодній воді, мінімум 2-3 години.
- Вимочене м’ясо заливаємо холодною водою, щоб тільки покрило, ставимо на вогонь, доводимо до кипіння, проварюємо пару хвилин. Потім воду зливаємо, гарно все промиваємо, наливаємо знову холодну воду, кладемо спеції сіль, лавровий лист, перець горошком, варити до готовності. Потім вийняти, охолодити і нарізати на дрібні шматочки. Складаємо все у миску.
- Також нарізаємо груднинку , перемелюємо її на м’ясорубці разом з часником, додаємо до нарізаного м’яса.
- Виливаємо кров у миску, і якщо є згустки, обов’язково перем’яти руками, можна збити блендером.
- До нарізаного ліверу, перекрученої грудинки та часнику додаємо кров, манку, молоко, соду, спеції(сіль до смаку). Далі руками вимішуємо всю масу мінімум 30-40 хвилин(це робиться для того, щоб після приготування ковбаса при нарізанні не розкришувалась)
- Беремо кишку, на один кінець зав’язуємо гарно ниткою на вузол, у інший кінець надіваємо спеціальну трубочку для начинки ковбаси, або якщо такої трубочки немає, то хтось повинен тримати за край, інша людину, накладати масу в кишку. Масу в кишку не докладаємо приблизно 10 см до кінця(щоб при готуванні кишки не полопались), зав’язуємо гарно нитками другий кінець. Складаємо начинену ковбасу на деко, проколюємо голкою по всій ковбасі.
- Під час формування ковбаси потрібно вже поставити воду, щоб вона нагрівалась. Як тільки вода закипить, прикручуємо вогонь, кладемо першу ковбасу, як вода закипить, варимо 20 хвилин, кришкою не накриваємо. Зварили, виймаємо, кладемо у воду наступну ковбасу і т.д.(ковбаса не повинна довго лежати начинена)
- Коли ковбаса повністю буде зварена, беремо деко, змащуємо олією, викладаємо ковбасу. Розігріваємо духовку на 80-100 і запікаємо 40 хвилин. Далі виймаємо її з духовки, даємо ковбасі охолонути і можна подавати до столу.
Процес приготування у відео рецепті:

 

 

 
 

 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
Sign in to follow this  

×