Коник 262 Опубліковано: 25 січня, 2023 Ингредиенты: Перлова крупа 2 мірні стакани мультиварки (приблизно 300 мл) Морква 1 шт середня Цибуля 1 шт середня Сіль за смаком Олія рослинна Метод Готувала на дві мірні чаші від мультиварки перлової крупи. Гарно промила, залила холодною водою, так щоб гарно покрило зверху (на 2-3 пальці, це не суттєво, потім її все одно будимо зливати, а якусь частину крупа вбере в себе), доводимо до кипіння і залишаємо на пару годин. Я не люблю слиз, який дає крупа, тому я її знову промила, але це не обов’язково, відцідити на друшляку. Тепер обсмажуємо до приємного запаху на сухій пательні нашу перлову крупу, перекладаємо її в мультиварку. Обсмажуємо на сухій пательні кунжут, до золотистого кольору і теж в мультиварку. Цибулю ріжемо кубиками, пасеруємо на пательні на рослинній олії під кришкою (можна без кришки, як вам більше подобається), після того як він став прозорим, додаємо натерту моркву і також обжарюємо, перекладаємо в мультиварку. Додаємо сіль, воду ( співвідношення 1:2, тобто я додала води 4 мірні чашки мультиварки). Я готувала в мультиварці на програмі «гречка», а також в скороварці на високому тиску- 7 хвилин. Дуже цікавий смак, спробуйте, сподіваюсь вам також сподобається, навіть, якщо ви не їсте перлову кашу, а якщо любите, то тим паче повинно сподобатись. Примітки Хочу поділитись цікавим рецептом перлової каші з кунжутом. Готую її вже дуже давно, вже і не згадаю, що мене змусило її приготувати. Справа у тому, що у мене крім гречаної каші та рису, у вигляді полову, ніякої каші в сім'ї не їдять, навіть кутю ми варимо з рисом і дуууже мало. Мабуть зацікавив рецепт, ну і хотілось якогось різноманіття, ось і спробувала, і вам дуже раджу. Кунжут додає їй якогось цікавого присмаку. Поділитися повідомленням Посилання на повідомлення Поділитися на інших сайтах
спокусницЯ 6 539 Опубліковано: 26 січня, 2023 Ех, якби я їла каші... Дуже любила перловку, але додати кунжут ніколи не прийшло б до голови. Дякую. за рецепт Поділитися повідомленням Посилання на повідомлення Поділитися на інших сайтах
Справжня господиня 3 446 Опубліковано: 26 січня, 2023 Ух ти, як цікаво! Я часто готовлю перловку, відкрила її для готовки рік назад. Але я роблю просто як варену крупу в скороварці, вона в мене виходить розсипчата, розварена. За кунжут не знаю, але з морквою і цибулькою обов*язково спробую! Дяка за рецепт. Поділитися повідомленням Посилання на повідомлення Поділитися на інших сайтах
Коник 262 Опубліковано: 26 січня, 2023 (змінено) 34 хвилини тому, справжня господиня сказав: Ух ти, як цікаво! Я часто готовлю перловку, відкрила її для готовки рік назад. Але я роблю просто як варену крупу в скороварці, вона в мене виходить розсипчата, розварена. За кунжут не знаю, але з морквою і цибулькою обов*язково спробую! Дяка за рецепт. Спробуйте, а потім спробуйте с кунжутом. Взагалі я дуже люблю горішки, насіння, кунжут, то мені дуууже смачно! Надіюсь і Вам сподобається. Змінено 26 січня, 2023 користувачем Коник Поділитися повідомленням Посилання на повідомлення Поділитися на інших сайтах
УкраІнка 6 950 Опубліковано: 28 січня, 2023 А я перловку взагалі не їм. І чоловік її не любить. Каже, що в армії наївся Поділитися повідомленням Посилання на повідомлення Поділитися на інших сайтах
Магда 2 169 Опубліковано: 28 січня, 2023 1 година тому, УкраІнка сказав: І чоловік її не любить. Каже, що в армії наївся У мене чоловік так відмовлявся гороховий суп їсти, казав, що в армії його на все життя наївся) Це було, як тільки ми одружилися, весь час питаю, що хочеш на обід, і пропоную меню. Декілька раз "зачитувала" гороховий суп - ні категоричне і все. А я ж вперта :) та і люблю я дуже гороховий суп) Якось "без оголошення" взяла і приготувала таки свій гороховий суп, а він же ж у мене суп-пюре, на молоці, з копченостями :) О, все, тепер коли тільки запитаю: який суп хочеш - відповідь одна :) А ще я так потихеньку присадила його і на горохову кашу ;) А перловку якось я ніколи і не готувала, треба таки цей рецепт спробувати, цікаво дуже. У нас, видно, якесь упередження проти совєцького общєпіту, тому ми мало і готуємо перловки, гороху, ячмінної каші, але ж те, що готували з них в совєцьких столовках - це ж було знущання над продуктами і людьми. Треба викорінювати старі травми, завтра сходжу куплю перловки, приготую цю кашку, тим більше і телятину якраз купила, гарнір вже знайшла. Було б світло. Поділитися повідомленням Посилання на повідомлення Поділитися на інших сайтах
Справжня господиня 3 446 Опубліковано: 29 січня, 2023 15 годин тому, Магда сказав: Треба викорінювати старі травми, завтра сходжу куплю перловки, приготую цю кашку, Так і я в минулому році знов відкрила для себе перловку. Мої дівчата-квартирантки презентували мені пару пачок, бо їх вже закормили тією перловкою та горохом на гуманітарку. Прийшлося навчитися її готувати, добре, що маю скороварку. І так ця каша нам сподобалася, що дуже часто готую. Але всеж вона тріііішечки "музикальна". 2 Коник та УкраІнка reacted to this Поділитися повідомленням Посилання на повідомлення Поділитися на інших сайтах