Перейти до вмісту
Магда

Телятина тушкована з яблуками

Recommended Posts

Ингредиенты:

Телятина 700 г

Яблуко 2 шт.

Масло вершкове 20 г

Хмелі-сунелі

Сіль

20200906_111202.jpg

 

Метод

Яблука порізати на четвертинки і обжарити в мультиварці на вершковому маслі. Паралельно на сковорідці обжарити м'ясо, порізане на крупні шматочки. Яблука мають злегка карамелізуватися, їх злегка посипати хмелі-сунелі. Потім зверху викласти обжарене м'ясо. Приправити ще трішки хмелі-сунелі, посолити. Тушкувати в мультиварці на режимі "тушіння"

М'ясо краще брати не пісне, я беру шийну частину, а яблука не кислі. Ще останнім часом я взагалі спростила процес. Додаю в гарячу сковорідку де обжарювалося м'ясо граминку води, пропарюю трішки і додаю цю м'ясну підливу до яблук з м'ясом, зовсім трішечки, тільки щоб можна було включити режим скороварки. 20 хвилин на режимі "м'ясо", потім пару хвилин на режимі мультиварки "плов", щоб прибрати зайву рідину і все, м'яке і смачне м'ясо готове.

Весь цинус в цьому рецепті, як на мене, це поєднання саме цих простих інгредієнтів. Яблуко з хмелі-сунелі просто неймовірно доповнюють саме телятину чи яловичину. 

Зараз на головному фото - просто обжарене м'ясо в мультиварці перед тушкуванням. Пізніше додам фото з подачею.

20200128_193101.thumb.jpg.5b541f30a2417ddab11c25c38e5a1162.jpg

 

20200906_110906.thumb.jpg.bb9288db4257eb348f3f7d22a1ef4b60.jpg

  Показати вміст

 

Поділитися повідомленням


Посилання на повідомлення
Поділитися на інших сайтах

Наталя, дякую за рецепт. Я так зрозуміла, що м*ясо наприкінці виходить без рідини, тільки м*ясо і яблука?

Мені таке дуже до вподоби, ала мій Вова не хоче їсти м*ясо без підливи. А неможна таке зробити з підливою? Чи то буде "не то пальто"?

Поділитися повідомленням


Посилання на повідомлення
Поділитися на інших сайтах

Свєта, так, виходить м'ясо в густому яблучному соусі. Просто ми якраз любимо таке м'ясо, коли воно добре протушене, як запечене, саме розпадається на волокна і все в густому соусі (мій чоловік не їсть підливи :) )  Але, думаю, можна і протушити з додаванням грамини води або не випарювати її, якщо готувати в скороварці. Просто буде меньш насичений смак, підлива буде або однорідний рідкий яблучний соус, або ж з маленькими шматочками, залежить від сорту яблук. О, ще подумала, що можна дати більше яблук, тоді буде багато соусу. 

Поділитися повідомленням


Посилання на повідомлення
Поділитися на інших сайтах

А м*ясо виходить зі смаком яблук, солодкувате, чи яке?

Поділитися повідомленням


Посилання на повідомлення
Поділитися на інших сайтах
  В 11.02.2023 в 12:53, справжня господиня сказав:

А м*ясо виходить зі смаком яблук, солодкувате, чи яке?

Насичене солодкувато-солоне, але тут ще головну роль грає хмелі-сунелі. Смак виходить не фруктово-солодкий, а пряний, густий, і в той же час це м'ясо сміливо можна назвати дієтичним і не жирним. Для себе я вирішила, що краще брати не кислі яблука, бо з кислими виходить різкий смак і м'ясо жорстке і сухе. Пробувала з айвою - краще все таки додати лише пару четвертинок айви, а інше солодкі яблука. 

Поділитися повідомленням


Посилання на повідомлення
Поділитися на інших сайтах

Мда, треба подумати... 

З айвою мені не нравиться. З яблуками тушкувала курицю, але там була підлива, Вова їв. Запікала утку з Симиренко, їла сама майже всю. 

Отак і живу...

Поділитися повідомленням


Посилання на повідомлення
Поділитися на інших сайтах

:biggrin: ну, тоді тут тільки пробувати, причому в різних варіантах. Я впевнена, якийсь та й має сподобатись :biggrin:

Поділитися повідомленням


Посилання на повідомлення
Поділитися на інших сайтах

Створіть акаунт або увійдіть для коментування

Ви маєте бути користувачем, щоб залишити коментар

Створити акаунт

Зареєструйтеся для отримання акаунта. Це просто!

Зареєструвати акаунт

Увійти

Вже зареєстровані? Увійдіть тут.

Увійти зараз

×