Перейти до вмісту
Справжня господиня

Варення грушове з лимоном

Recommended Posts

Ингредиенты:

груші цупкі 2 кг
лимон середній 1,5 шт. (або 1 великий)
цукор 0,8-1 кг
гвоздика 5 бутонів

20230829-200901.jpg

 

В мене в цьому році знов вродили груші. Маю одне дерево Любіміца Клаппа, кожен рік гілки лежать на землі від врожаю. Вирішила зварити варення з груш, раніше не робила.



Для варення треба брати стиглі, але тверді груші, тоді не розваряться в кашу.
Груші порізати скибочками.
Лимон з кожурою порізати невеликим кубиком.
В каструлю, де будете варити варення, складати шарами груші, лимон і цукор. Води не треба! Залишити на ніч або на 12 годин. Буде багато соку з груш.
Каструлю поставити на середній вогонь і довести варення до кипіння. Виключити і залишити на 12 годин (приблизно). Я варила зранку і ввечері.
Так варити варення 4-6 днів, доводячи до кипіння і вистоювати. Варення потроху буде густіти, дольки груш становляться полупрозорими, смачними.
Коли варення буде потрібної вам гущини, то в останнє кіп*ятіння киньте в каструлю гвоздику і проваріть десь 10 хвилин на середньому вогні.
Гарячим розкладайте в банки, щоб в кожну банку попала 1 гвоздичка. Закатайте.
Вихід приблизно 2 літра.

Дууже смачне і красиве варення!!! І чому я раніше таке не варила?
Лимоном перекладати обов*язково спочатку, так груша залишиться ціленькими дольками.

 

Украіна

Дніпро

Війна росії  з Україною

День 565

Поділитися повідомленням


Посилання на повідомлення
Поділитися на інших сайтах

Створіть акаунт або увійдіть для коментування

Ви маєте бути користувачем, щоб залишити коментар

Створити акаунт

Зареєструйтеся для отримання акаунта. Це просто!

Зареєструвати акаунт

Увійти

Вже зареєстровані? Увійдіть тут.

Увійти зараз

×