Магда 2 190 Опубліковано: 27 листопада, 2023 Ингредиенты: Качині ніжки - 2 шт. Яблуко - 3 шт. Банан - 2 шт. Сіль, перець чорний, уцхо сунелі, чебрець Качині ніжки обсушити паперовим рушником, обжарити їх на добре розігрітій сковорідці з краплею олії, відкласти у форму, в якій будуть запікатися. Зверху посолити, посипати звіжезмеленим чорним перцем з уцхо сунелі, покласти пару гілочок чебрецю. Яблука розрізати на четвертинки, вирізати серцевинку і обжарити на тій же сковорідці, де перед цим обсмажувалися ніжки. Сковорода має бути гарно розігріта, аби яблука не розлізлися, а утворили карамелізовану скоринку. Викласти у форму до ніжок. Банани почистити, розрізати навкоси на великі шматки. У мене були крупні банани, я порізала на чотири частини. Теж обсмажити на гарячій сковорідці. Додати у форму до качки з яблуками. Туди ж злити із сковорідки соус, який утворився після обжарювання всіх продуктів, його буде трішки, але ж не втрачати таку ароматну смакоту. Зверху ще трішки підсолити фрукти. Запікати у розігрітій до 210 градусів духовці в закритій формі 30-35 хвилин. У мене велика скляна форма з кришкою, якраз для двох ніжок і ще є місце аби вони не щільно лежали, і між ними можна було викласти фрукти. Рецепт придумала тільки що на вечерю, і так нам сподобалося, що я поспішила принести його вам. Вийшов дуже гармонійний смак, я навіть не сподівалася, що аж настільки) Обов'язкова опція при подачі - Соус до м'яса з червоної порічки і червоне сухе вино Ну дуже рекомендую. 4 fronya40, Алцьона, Наташшшка та 1 other reacted to this Поділитися повідомленням Посилання на повідомлення Поділитися на інших сайтах
Алцьона 12 061 Опубліковано: 29 листопада, 2023 Ох і видумщиця ти! Це ж ніби ресторанна вечеря виходить! А якщо я заміню червоне сухе на "мокреньке")), то рецепт не дуже відійде від оригінального?) 1 Магда reacted to this Поділитися повідомленням Посилання на повідомлення Поділитися на інших сайтах
Магда 2 190 Опубліковано: 29 листопада, 2023 3 години тому, Алцьона сказав: Ох і видумщиця ти! Це ж ніби ресторанна вечеря виходить! А якщо я заміню червоне сухе на "мокреньке")), то рецепт не дуже відійде від оригінального?) дякую, Алла. А чи сухе, чи "мокреньке" - то вже такі дрібні нюанси, як кажуть "треба пробувать", аби на душу пішло) 1 Алцьона reacted to this Поділитися повідомленням Посилання на повідомлення Поділитися на інших сайтах
Алцьона 12 061 Опубліковано: 29 листопада, 2023 27 хвилин тому, Магда сказав: дякую, Алла. А чи сухе, чи "мокреньке" - то вже такі дрібні нюанси, як кажуть "треба пробувать", аби на душу пішло) та я боялась, щоб не відійти від автентичності рецепту 1 Магда reacted to this Поділитися повідомленням Посилання на повідомлення Поділитися на інших сайтах