Jump to content
Sign in to follow this  
lana19

Ніжні тонкі млинці на збитих білках

Recommended Posts

Ингредиенты:

Борошно пшеничне - 250г
Молоко тепле жирністю 3,5% - 650 (700)мл
Яйця - 4 шт. (розділити на білки та жовтки)
Сіль – 0.5 (1) ч.л.
Цукор – 1 ч.л.
Розтоплене вершкове масло - 40 г
Олія для змащування сковороди

depositphotos_212261314-stock-photo-plate-tasty-thin-pancakes-sour.jpg


Метод


Борошно просіємо у велику миску. Додамо  молока. Ретельно розмішаємо, щоб не було  грудочок. Додамо жовтки, сіль, розтоплене тепле вершкове масло.
Ретельно вимісимо дерев'яною лопаткою чи ложкою. Додамо молоко, що залишилося. Кількість молока може трохи змінюватися - все залежить від вологоємності борошна, що використовується. Консистенція у млинця має бути схожа на консистенцію 1-2% кефіру. Накриємо тісто рушником або кришкою, залишимо для дозрівання на 1 годину. Тісто за цей час стане трохи густішим. За потребою можна розвести молоком.

Через  1 годину
Зіб'ємо білки з чайною ложкою цукру в міцну піну. Акуратно введемо білки в тісто. Більше тісто не заважаємо, інакше білки осядуть. Воно готове!
Можна смажити млинці.

 Ці млинці підходять для того, щоб їх мачати у щось смачне, але не для фарширування - надто вже вони ніжні.

Прихований текст

Рецепт К. Сваровської

 

Україна

Одеса

Війна росії  з Україною

День 750

Share this post


Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
Sign in to follow this  

×