Перейти до вмісту
lana19

Ніжні тонкі млинці на збитих білках

Recommended Posts

Ингредиенты:

Борошно пшеничне - 250г
Молоко тепле жирністю 3,5% - 650 (700)мл
Яйця - 4 шт. (розділити на білки та жовтки)
Сіль – 0.5 (1) ч.л.
Цукор – 1 ч.л.
Розтоплене вершкове масло - 40 г
Олія для змащування сковороди

depositphotos_212261314-stock-photo-plate-tasty-thin-pancakes-sour.jpg


Метод


Борошно просіємо у велику миску. Додамо  молока. Ретельно розмішаємо, щоб не було  грудочок. Додамо жовтки, сіль, розтоплене тепле вершкове масло.
Ретельно вимісимо дерев'яною лопаткою чи ложкою. Додамо молоко, що залишилося. Кількість молока може трохи змінюватися - все залежить від вологоємності борошна, що використовується. Консистенція у млинця має бути схожа на консистенцію 1-2% кефіру. Накриємо тісто рушником або кришкою, залишимо для дозрівання на 1 годину. Тісто за цей час стане трохи густішим. За потребою можна розвести молоком.

Через  1 годину
Зіб'ємо білки з чайною ложкою цукру в міцну піну. Акуратно введемо білки в тісто. Більше тісто не заважаємо, інакше білки осядуть. Воно готове!
Можна смажити млинці.

 Ці млинці підходять для того, щоб їх мачати у щось смачне, але не для фарширування - надто вже вони ніжні.

Прихований текст

Рецепт К. Сваровської

 

Україна

Одеса

Війна росії  з Україною

День 750

Поділитися повідомленням


Посилання на повідомлення
Поділитися на інших сайтах

Створіть акаунт або увійдіть для коментування

Ви маєте бути користувачем, щоб залишити коментар

Створити акаунт

Зареєструйтеся для отримання акаунта. Це просто!

Зареєструвати акаунт

Увійти

Вже зареєстровані? Увійдіть тут.

Увійти зараз

×