Паннукакку — фінські млинці в духовці

Автор: fronya40, в Млинці / Оладки
Коротко

Паннукакку — фінський млинець у духовці: 3 яйця, 500 мл молока, 250 г борошна, 2 ст. л. цукру, 1/2 ч. л. солі й 2 ст. л. вершкового масла. Рідке тісто виливають на деко 35×30 см з пергаментом і печуть близько 20 хвилин при 200 градусах до рум’яності. З цієї кількості виходить 2 млинці.

Інгредієнти

• Яйця — 3 шт.
  • Молоко — 500мл
  • Цукор — 2 ст.л.
  • Сіль — 1/2 ч.л.
  • Масло вершкове — 2 ст.л.
  • Борошно — 250г
Що ще приготувати з цих продуктів →

Метод

Яйця збити з|із| цукром і сіллю|соль|, додати молоко і борошно і розмішати міксером, щоб не було грудочок. В останню чергу додати розтоплене вершкове масло.
Тісто вийде рідке. Вийде з нього 2 млинці.
На лист розміром 35*30 покласти лист пергаменту, я змастила рослинним маслом і вилити тісто.
Духовку заздалегідь нагріти до 200 гр.
Випікати близько 20 хв до рум'яного млинця.
Готовий млинець злегка змастити вершковим маслом|мастилом|. Коли трохи охолоне змастити начинкою, згорнути рулетом і порізати на шматочки. За бажання присипати цукровою пудрою.

P. S. 
У меня начинка была самая простая - творог взбила со сметаной и сахаром, а так ваша фантазия -  фрукты, джем или соленая с мясом.
Вкус потрясающий! Рекомендую!
Готовится очень легко.

Pannukakku перекладається як млинець.

Оцінка рецепта

Ще немає оцінок — будьте першими
Готували за цим рецептом? Оцініть:

Питання й відповіді

Як приготувати фінський млинець у духовці?

Яйця збити з цукром і сіллю, додати молоко й борошно, наприкінці — розтоплене масло. Тісто вилити на деко з пергаментом і пекти близько 20 хвилин при 200 градусах.

З якою начинкою подавати?

Авторка змащує теплий млинець сиром, збитим зі сметаною й цукром, і згортає рулетом. Підійдуть також фрукти, джем або солона начинка з м’ясом.

Що означає «паннукакку»?

У перекладі з фінської — просто «млинець».

Схожі рецепти

inucya Учасники

Танюша, хорошенький рецепт- интересный, надо попробывать! И название классное :smile:

inucya написав(-ла):
И название классное

Ой, название - просто отпад!  :girl_haha:

fronya40 написав(-ла):
Выпекать около 20 мин.до ручного блина.

Танечка, а это как?  :girl-th:

@УкраИнка,ой, это автозамена балуется,счс исправлю. До РУМЯНОГО блина.

Девочки,самое главное в этом блине- не надо стоять у плиты(это раз) и не надо жарить ( это два).

Ну и еще самое главное,что это очень вкусно!

Таня! Рецепт супер !  :f-0-183: Палочка- выручалочка, когда нет свободного времени.

Спасибо большое за интересную блинную новинку  :flowerss:

И я узнала новое слово Паннукакку))

@lana19, :hy:  :hy:  :hy:

Я про эти блины давно читала- но никак не соберусь.

А тут вчера что то решила. они чуть толще чем блинчики, тем не менее   скажу- ну очень вкусно. А за ночь постояли в холодильнике и стали еще лучше,как торт.

Как то Оксана Искуснница писала- взять сметану, взбить с сахаром и фруктами и перемазать. Я думаю  именно с ними это будет супер пупер.

Таких блинов я точно еще не пекла :hy: , одно название чего стоит :girl_haha: , но попробовать точно надо, как же без этого :girl_wink: . Танюша, спасибо что  познакомила с этим рецептом :flowerss:

@Vilapo, :vkusno 1:

Щоб відповісти або поставити запитання, увійдіть на форум.

УвійтиЗареєструватися