Фрекен Бок 3 555 Опубліковано: 31 жовтня Інгредієнти: 680 г пшеничного борошна (у мене Manitoba) 14 г солі 3 г сухих дріжджів або 9 г свіжих 2 столові ложки цукру 482 г води кімнатної температури 2 ст. лож. оливкової олії Всі інгредієнти додати в дежу комбайна, перемішати біля 1 хвилини, повинно вийти грубе і трохи липке тісто. Дати тесту 15-20 хвилин відпочити і продовжити вимішувати на середній швидкості, поки тісто не почне збиратися и відходити від стінок дежі (ще хвилин 10). Перекласти тісто на змащену олією робочу поверхню і скласти (Stretch and fold), всього чотири складання з інтервалами в 10 хвилин. Раз за разом тісто стає більш пружним и краще тримає форму. Після четвертого складання покласти тісто в змащений маслом контейнер з кришкою та помістіть його в холодильник. В холодильнику витримати тісто одну добу. Можна зберігати його таким чином до чотирьох діб. Мій досвід - 24 і 48 годин. Мені більше сподобалось 24-годинне В день, коли Ви плануєте випікати піцу, дістати тісто з холодильника, і розділити його на потрібні вам за розміром шматки. Змастити руки олією, підтягнути кожен шматок тіста в тугу кулю, покласти на бумагу для випічки (доброї якости), яка присипана семолою або манкою, накрити плівкою і дати відпочити 90 хвилин при кімнатній температурі. Заздалегідь прогріти духовку з каменем для випічки на 260-270 °C Посипати кожен шматок тіста семолою або манкою і обережно, щоб не вийшло багато газів, розтягнуть руками по формі піци. Нанести на заготовку улюблений соус, сир та інши складові. Не перевантажувати! Перетягніть піцу разом з папером для випічки на гарячий камінь. Випікати тонку піцу хвилин 7-12 хвилин. Орієнтуємось на «рум'яність») Це тісто використовують багато хто, тому посилання лише на першоджерело - Peter Reinhart. Фото свого борошна додаю, досвіду використання іншого в цьому рецепті не маю. З половини порції виходить одна здоровенна піца, біля 30 см, на фото саме вона. Частіше ділять на 4 частини. 7 1 lana19, Olima, Дяна та 5 others reacted to this Поділитися повідомленням Посилання на повідомлення Поділитися на інших сайтах
Магда 2 113 Опубліковано: 31 жовтня @Фрекен Бок, Таня, фото - неймовірні! Піца як з меню справжньої піцерії! Це моє перше улюблене тісто для піци, правда автора я не знала. Робила на Зернярях, на Вінницькому млину, на Нордіку, для цього рецепту справді потрібне "сильне" борошно. Це тісто було мені поштовхом до заквасочного тіста, ех, згадалося, на вихідних зроблю піцу) Дякую за рецепт і натхнення! 1 Фрекен Бок reacted to this Поділитися повідомленням Посилання на повідомлення Поділитися на інших сайтах
Фрекен Бок 3 555 Опубліковано: 31 жовтня 15 хвилин тому, Магда сказав: @Фрекен Бок, Таня, фото - неймовірні! Піца як з меню справжньої піцерії! Це моє перше улюблене тісто для піци, правда автора я не знала. Робила на Зернярях, на Вінницькому млину, на Нордіку, для цього рецепту справді потрібне "сильне" борошно. Це тісто було мені поштовхом до заквасочного тіста, ех, згадалося, на вихідних зроблю піцу) Дякую за рецепт і натхнення! Дякую за добрі слова, мені дуже приємно🤗 1 Магда reacted to this Поділитися повідомленням Посилання на повідомлення Поділитися на інших сайтах
спокусницЯ 6 538 Опубліковано: 1 листопада Я не вмію ще такого, але оцей розріз бортика... то прям магія! Сподіваюсь, що колись наважусь і я на таку красу! Дякую, Танюша. це дуууже гарно! 1 Фрекен Бок reacted to this Поділитися повідомленням Посилання на повідомлення Поділитися на інших сайтах
Фрекен Бок 3 555 Опубліковано: 1 листопада 4 години тому, спокусницЯ сказав: Я не вмію ще такого, але оцей розріз бортика... то прям магія! Сподіваюсь, що колись наважусь і я на таку красу! Дякую, Танюша. це дуууже гарно! Спробуй! Тільки борошно та тістоміс. И все вийде! Поділитися повідомленням Посилання на повідомлення Поділитися на інших сайтах