Elenka 4097 Posted November 28 Ингредиенты: Перець слабогострий типу цицак - 1кг Часник - 1 головка Оцет 4,5% яблучний або виноградний - 120мл Окріп Сіль - 1 ст.л (з невеликою гірочкою) Цукор - 1 ч.л. Лимонна кислота - 1/4 ч. л. 1 кг перцю міститься у 2 банки по 1 л Метод Перець помити, обрізати плодоніжку. Дати просохнути перцю. Нарізати шматочками по 3-4 см. Часник почистити, нарізати слайсами. Укласти перець в 1л банку, додати часник. Потім всипати в банку солі, цукор, лимонної кислоти. Влити оцту і долити окріп до верху. Закрити закаточними кришками. Банки поставити на кришки, дати охолонути під рушником. Через 5 днів перець готовий, можна відкривати та куштувати. Зберігати відкриту банку у холодильнику. Я один раз використала 9% оцет, розводила кип'яченою водою 1:1. Лимонну кислоту додавати обов'язково, завдяки їй перець хрумкий. На фото у банку перець за цим рецептом, а в піалі – за другим. Другий мені смачніший. Україна Запоріжжя Війна росії з Україною День 1010 2 Наташшшка and lana19 reacted to this Share this post Link to post Share on other sites