Jump to content
Магда

Карамелізована морква

Recommended Posts

Ингредиенты:

Морква - 3 шт.

Оливкова олія доя жарки

Вершкове масло - 30 гр

Мед рідкий - 1 чайна ложка повна

Чебрець, орегано, мускатний горіх,

свіжезмелений чорний перець горошок,

Сіль

Лимонний сік

Крем-сир - 100 гр

Фета - 100 гр

Часник (у мене зелений)

 

Розігріти велику сковорідку, у мене 28 см, бризнути оливкової олії, моркву порізати на брусочки і викласти на гарячу сковороду одним шаром. Обжарити з усіх сторін, накрити кришкою і смажити на маленькому вогні доки не пом'якшає та не зарум'яниться, у мене це зайняло на кожен бік хвилин по 20, але все залежить від моркви і розміру брусочків. Далі додати вершкового масла, воно має добре пройтися морквою, а після цього полити зверху рідким медом, струсити сковорідку аби все добре перемішалося, додати спеції і закаремелізувати моркву. Готову моркву на сковороді збризнути лимонним соком.

В блендері перебити крем-сир з фетою та часником, викласти на пласке блюдо, зверху розкласти моркву і полити соусом зі сковорідки.

Це дуже смачно як закуска чи гарнір до м'яса.

Прихований текст

Вчора гуляла інстаграмом, надибала рецепт, зберегла собі, а сьогодні вирішила приготувати - відкрила збережені рецепти і побачила, що я свого часу вже зберігала схожі рецепти з трьох різних сторінок різних авторів) останній був зі сторінки @thefoodhub.by_ilona, від нього я і відштовхувалася, єдине, подушку з крем-сиру зробила ту, яку роблю завжди для овочів-гриль.

 

20250421_182034.jpg

Share this post


Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now

×