Перейти до вмісту
lana19

Рулетики зі слайсів лосося/семги гарячого копчення з рідким димом. Аерогриль/духовка

Recommended Posts

Ингредиенты:

Слайси риби – 1кг
Сіль - 20-21г
Цукор - 10г
Рідкий дим – (0.5) 1 ст.л
(читаємо інструкцію на пляшці)

5424713355106128934 (1).jpg

Метод

1. Посол

5424706886885381755 (1).jpg
Сласи риби посолити. Додати цукор та рідкий дим. Ретельно перемішати, щоб спеції рівномірно розподілилися по рибі. Краще надіти разові рукавички та зробити це руками.
Рідкий дим буває різним. Читаємо інструкцію про норму. Я використовувала рідкий дим, який зображений на фотографії.
Спочатку я додала 0.5 ст.л. Після перед приготуванням змастила рулетики пензликом з невеликою кількістю рідкого диму так як сирі рулети мені слабо пахли копченням.

2. Формування рулетів
Якщо слайси довгі, а вони зазвичай довгі, розрізаємо їх навпіл. Згортаємо їх щільними рулетами починаючи з вужчої частини до широкої. У слайсів сторони відрізняються. Одна зі сторін більш сіра. Звертаємо рулети сірою стороною усередину. Так рулети виглядатимуть красивіше.
Кладемо рулети у щось герметичне, що не пропускае запахи. Я склала рулети в чистий пакет. І цей пакет поклала у фольгований від чіпсів. Пакет щільно закрила та поклала в холодильник на добу. Можна на ніч.

3. Приготування рулетів
Я готувала рулети в аерогрилі.

abc7d0cd33b94ab8b9b5e416b873db4c.jpg.c6c8084d14e25db748354f51eca1e228.jpg

У моєму аерогрилі найменша температура 80 градусів. А в ідеалі готувати приблизно за 70. Тому поклала перші 4 рулети в аерогриль прямо з холодильника. (Аерогриль не розігрівала). На відстані один від одного, щоб було достатньо місця для обдування. Через 10 хвилин перевернула та продовжила запікати ще 4 хвилини.
Другі 4 рулети цей час лежали на столі. Стали тепліше + вже пргреля аерогриль. І 10 хвилин на одному боці їм було багато. Перевернула через 7 хвилин (орієнтувалася на зовнішній вигляд. І ще запікала 4 хвилини.
Рулетики не товсті. Приблизно 2см у діаметрі. Тож готуються дуже швидко.

Якби я готувала рулети в духовці, то використовувала б верхнє нагрівання з обдуванням за принципом аерогрилю, поставивши деко з рулетами не на середину, а ближче до верху духовки. Температура 60 або 70 (конвекція збільшує температуру приблизно на 15-20 градусів).

Не бійтеся, що раптом не пропечеться і можна отруїтися. По суті таку рибу можна їсти і сирий - тк після посолу вийшла малосольнвя сьомга/лосось.

4. Фінал
Готові рулети перекладаємо на тарілку і залишаємо остигати провітрюватися на кухні або балконі. Для збалансованого запаху копчення.
Приготовлені в такий спосіб рулети виходять саме гарячого копчення. Не варені не печені а такі, як потрібно. З дуже приємною не хімозною нотою копчення. Цей рідкий дим нормальний за якістю. У ньому немає хімічного смаку. Після смакота - як у скумбрії гарячого копчення з магазину))

Про сіль.
На профільних сайтах я прочитала, що для гарячого копчення беруть 30г солі на 1 кг риби. Так само прочитала, що така пропрція для багатьох виявилася солонуватою. Тому солила із 25г солі. Мені й ця пропрція видалася солоною. (Слайси тоненькі і просочуються швидко та повністю). Не так, щоб сильно. З картопляним пюре хлібом салатом здається нормально. Але якщо без нічого то все ж таки хочеться зменшити сіль. Тож зупинилася на 21г. Усі індивідуально.

P.S.
Надихнула на цей рецепт мене Оксаночка спокусницЯ  :m0590(1):, яка разом із бердичівськими горішками передала ще й такий рулетик із магазину. Вийшло - один на один.

Україна

Одеса

Війна росії  з Україною

День 1519

Поділитися повідомленням

Посилання на повідомлення
Поділитися на інших сайтах

Створіть акаунт або увійдіть для коментування

Ви маєте бути користувачем, щоб залишити коментар

Створити акаунт

Зареєструйтеся для отримання акаунта. Це просто!

Зареєструвати акаунт

Увійти

Вже зареєстровані? Увійдіть тут.

Увійти зараз