спокусницЯ 6 625 Опубліковано: 7 годин назад Ингредиенты: Цедра лимона - 2 ст. л. Вершкове масло - 200г Яйця – 4 шт. Молоко – 20г Сік лимона – 60г Борошно - 230г Розпушувач - 6г Сіль - ½ ч. л. Начинка Мак - 200г Цукор - 100г Ванільний цукор - 8г Молоко – 100г Яйце - 1 шт. Цедра лимона – 1 ч. л. Помадка Цукрова пудра - 150г Сік лимона – 25 г Метод Для начинки з'єднайте мак, цукор, ванільний цукор та молоко. Варити на слабкому вогні при постійному помішуванні, поки вся рідина не випарується (приблизно 10 хв). Прибрати з плити та охолодити. Потім додати яйце та лимонну цедру, перемішати. У мисці перетерти цукор і цедру лимона, додати|добавляти| вершкове масло|мастило| (кімнатної температури), збити до утворення світлої пишної маси. Ввести по одному яйцю (кімнатної температури) після кожного додавання добре збити. Влити молоко та сік лимона, перемішати. Просіяти борошно з розпушувачем, додати сіль і ретельно перемішати силіконовою лопаткою, щоб не було грудочок. Форму для кексу (моя форма 26х11) застелити пергаментним папером. Викласти ⅓ частину тіста у форму (для зручності можна скористатися кондитерським мішком), зверху розподілити ½ частина макової начинки. Потім другий пласт тіста та начинку. Зверху викласти тісто, що залишилося, розрівняти і відправити в духовку. Випікайте при 180 ° C на нижній полиці приблизно 50-60 хвилин. Перевірте готовність дерев'яною шпажкою: вона має виходити сухою. Для помадки в цукрову пудру додати сік лимона, перемішати і покрити охолоджений кекс. Це не столічний кекс, взагалі! Хоча, начебто по рецепту і технології схоже. Щось типу цупкого бісквіту. Помадка то супер! Макова начинка теж, супер! Правда я сухий мак перемолола, потім залила киплячим молоком з цукром . І дала зайве яйце до неї. Думаю буде круто, якщо наколоти його сиропом. Але в цілому усе, смачно! Україна Житомирська обл. Війна росії з Україною День 1569 2 lana19 та Natali06 reacted to this Поділитися повідомленням Посилання на повідомлення Поділитися на інших сайтах