-
Публікації
3 314 -
Зареєстрований
-
Відвідування
-
Days Won
94
Повідомлення, опубліковані користувачем спокусницЯ
-
-
-
Привіт, дівчата!
В мене теж спочатку Езідрі була. Вирішила докупити лотки, а вони вартують по ціні зірки. Тому ризикнула взяти Бєломо. Ось тут описала усе
Тільки в мене Ezidri Snackmaker FD500 тому Беломо підходить. ДА! Збиралась купляти лотки, але виявилось, що на олх буває ціла сушарка по вартості 5 лотків. Тому так зручніше. Бо пастілу краще спочатку просушити на двох, а потім вже на одну поставити.
lana19, Наташшшка та Lika_N reacted to this -
В 03.05.2024 в 20:01, справжня господиня сказав:Оксана, не знаю, как у тебя порции хватает на 3 паски. Наверное, паски большие и намазываешь очень толсто. Мне хватает на 7 средних пасок.
Заметила, что чем жиже глазурь, тем на большее количество пасок ее хватает. Но я жидкой никогда не мажу, чтобы не стекала сильно. Я всегда варю по одной порции, не увеличиваю.
Звичайно товстим! І все одно мало)))) Зробила якось сину паску мрії, порізала і кожний шматок намастила. О! Сказав, що це ідеальна пропорція)))
Справжня господиня reacted to this -
-
Усім привіт! Ще не глазурили? Бо я вже і прийшла поділитись своїми спостереженнями. Один раз так вийшло, думала співпадіння, а вже коли три, то точно ні. Справа в тому, що коли роблю одну порцію, її хватає приблизно на три пасочки, усе ок, закипів сироп, плюс желатин, взбила і тільки встигай на пасочки мазюкати, бо сохне швидко. А як тільки роблю дві порції. чи навіть 1,5 результат зовсім інший, глазурь доволі рідка і не схвачується одразу. От сбогодні вж 7 годин пройшло і думаю нехай ще постоять, тоді вже запакую, бо ще таке собі. Є в нас такий рецепт, з температурами.
Сьогодні заміряла, в мене температура сиропа була 108 градусів і я бачила, що він, якщо порівнювати з сиропом на одну порцію, наче водичка, але вирішила, що температура ж більша, то ж усе буде ок. А ні! Минулі рази усе думала може желатину меньше дала. В цей раз усе чітко, як і минули, коли робила одну порцію, давала чайні ложки з максимальною гіркою. Отже, висновок в мене такий, якщо не одна порція, то сироп потрібно проварювати довше, скільки, до якої температури, потрібно ще з'ясувати.
P/S Одна порція швидко сохне, та в неї не зануриш пасочку, а ложкою наклав і розрівняв. Дві порції, глазур рідка, можна занурити і гарно стікає
І з двох порцій можна покрити 8-9 середніх пасочок, а з однієї 3
Вдалих пасочок!
Natali06 reacted to this -
Ще одна жахлива ніч...
Внаслідок ракетної атаки пожежа на одній з найбільших в Україні ТЕС - Трипільській
Голова міськради Українки на Київщині закликав жителів зачинити вікна в оселях через шкідливі речовини, які утворились внаслідок горіння в повітрі.
⚡️ ЗНИЩЕНО 57 ПОВІТРЯНИХ ЦІЛЕЙ: 18 РАКЕТ ТА 39 УДАРНИХ БПЛА
➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖
У ніч на 11 квітня 2024 року російські окупанти завдали комбінованого удару ракетами різних типів та ударними БпЛА. Основний напрямок – Львівщина.Загалом ворог застосував 82 засоби повітряного нападу:
🚀 20 крилатих ракет Х-101/Х-555 із літаків стратегічної авіації Ту-95 МС (район пусків – Саратовська обл. -рф.);
🚀 6 аеробалістичних ракет Х-47М2 «Кинджал» з винищувачів МіГ-31К (район пусків – Тамбовська область -рф.);
☄️ 12 зенітних керованих ракет С-300 (пуски із Бєлгородської обл. - рф.);
🛵 40 ударних БпЛА типу «Shahed-131/136» (із районів Приморсько-Ахтарськ - рф., Чауда – Крим).
🚀 4 керовані авіаційні ракети Х-59 (із повітряного простору окупованої Запорізької обл.).💥 До відбиття повітряного нападу противника залучено винищувальну авіацію та зенітні ракетні війська Повітряних Сил, мобільні вогневі групи та підрозділи радіоелектронної боротьби Сил оборони України.
В результаті протиповітряного бою знищено 57 повітряних цілей:
🚀 16 крилатих ракет Х-101/Х-555;
🛵 39 ударних БпЛА типу «Shahed-131/136»;
🚀 2 керовані авіаційні ракети Х-59.Дякую усім захисникам неба, хто цієї ночі відбивав чергову терористичну атаку окупантів.
🇺🇦 Разом – до перемоги!
➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖
🇺🇦 Командувач Повітряних Сил генерал-лейтенант Микола Олещук -
-
Вдячна за рецепт fronya40! Пекла вже не один рік. А в цьому, дякуючи науці lana19 про клейковину, вирішила трішки змінити процес замісу і ще додала закваску. Результатом задоволена але і надалі буду експериментувати, може ще краще вийде)
ЗАВАРКА
Можна зробити її звечора, щоб зранку зекономити час, бо увесь процес приготування пасочок досить довгий.
Молоко домашнє 400 г
Борошно 133 г
Кількість борошна для заварки зменшила ( в рецепті основі його більше і мені не подобається, що заварна основа виходить дуже туга). Молоко доводжу до кипіння, всипаю борошно і ретельно перемішую вінчиком чи товкучкою для картоплі. Після цього пробиваю блендером-ногою.ОПАРА
Уся заварка
Цукор 70 г
Дріжджі живі 100 г
Сметана 100 г ( магазинна або домашня, та що гладишка)До заварки, що вже тепла, а не гаряча, додаю сметану, цукор і дріжджі. Якщо заварку перебивала одразу блендером, то тепер просто перемішую. Якщо ні, то тепер обов’язково пробиваю усе разом блендером, бо інакше грудочки будуть мене переслідувати в тісті. ( вважайте це моїм бзіком)
Залишаю на 30 хв. Опара гарно підходить за цей час.ТІСТО
Уся опара
Закваска 200 г ( на манітобі)
Цукор 130 г
Жовтки 210 г
Куркума 0,5 ч.л
Ваніль 2 пакетика--------
Борошно манітоба 190 г
Борошно 640-710 г--------
Цукор 300 г
--------
Масло вершкове 130 г не тверде
Олія 70 г ( з холодильника
Сіль 1 ч.л
Родзинки, журавлина, цукати 250 гЗамішувала в комбайні на першій швидкості, насадкою весло.
Вже після почитала розумних людей які кажуть, що вона не для цього тіста. Та як я могла її не використати, коли вона в мене з’явилась?))) Як би там не було, результатом я задоволена.
Чашу і насадку перед замісом поклала в морозку на хвилин 15.
Спочатку з’єднала опару, закваску, цукор 133 г, жовтки, куркуму, ваніль пару хвилин замісу. ( Жовтки з цукром перед введенням збила міксером). Потім почала додавати борошно. Але все! 150 г борошна від загальної маси залишаю, щоб додати в залежності від консистенції тіста на виході. Увесь процес зайняв 20 хв. Температура тіста стала 27 °C Тому на 25 хв чашу з тістом поставила в холодильник ( накрив плівкою)
Температура тіста опустилась до 23 °C. продовжила заміс 10 хв.
Додала 300 г цукру, всипаючи поступово. ( 5 хв замісу).
Настав час ввести жири і сіль. Масло вершкове не тверде але і не розтоплене, температура 19 °C, олія 14 °C і ще хвилин 25 замішуємо. Після додавання жирів я вже вирішую, чи потрібно додати те борошно, що відклала від основної маси. Ось таке тісто виходить, ніби тягнеться за вінчиком.І в самому кінці, всипаючи потрошки, ввожу родзинки, журавлину в’ялену і цукати. Я обов’язково напередодні усе ріжу, за рахунок того, що шматочки маленькі я змогла збільшити загальну масу, тісту так легше. Цукати купляю одразу міленькі. Усе разом заливаю коньяком або вино + спирт і настоюю 2-10 годин. Потім відкидаю на сито, щоб гарно збігла рідина.
І ось таке тісто на виході
Перекидаємо тісто у велику миску і залишаємо підходити. У мене цей процес зайняв 3г 20 хв.
Розділила тісто на чотири однакові частини з яких сформувала шарики і залишила на столі, прикриті рушничком на 10-15хв відпочити.
Далі заключна формовка і посадка в паперові форми. ( 4 штуки діаметр 15 см) Як це робиться вже є за посиланням, обов'язково подивіться.
Я люблю, щоб пасочка була вище паперової форми, тому якщо форма невелика роблю з силіконізованого паперу такі високі додаткові форми.
Підходило тісто в формах 3 г 20 хв. Вирости повинно десь в 2,5-3 рази.
Після того як пасочки підійшли, шапочки змащую збитим яйцем.
Випікати ставлю в духовку, розігріту до 180 С, попередньо налив на дно ( в моїй є така заглибинка) чашку окропу.Випікаю до досягнення температури 94-96 С в середині пасочки.
А ось те, що я бажала досягнути, ось ці волокна!!!
Зверху декорую улюбленою глазур'ю. Qween, дякую, вона просто чудова!
-
22 ч 29 мин
‼️ Террористическая группировка ИГИЛ взяла на себя ответственность за теракт в Москве, сообщает «Радио Свобода».
( но есть вариант, что это деза, утром посмотрим)
lana19 reacted to this -
дальше?
22 ч 20мин
👀 Сообщают, что якобы в Воронеже в районе 21:00 у ТЦ «Армада» был замечен человек с автоматом
далі!
-
Ще больніше стало ввечері. І не дивлючись на те, що усі кацапскіі канали пишуть, що ми кайфуємо і смакуємо від теракту у мацкві ( ну... є, чого гріха таїти. І скажіть мені, що після сьогоднішньої ночі, минулої, минулих двух років ми не маємо на це право! Сказати можете, я не погоджусь. Бо маю право! ) мені ввечері боляче. Боляче від того, що після того жаху, що створила русня знову і знову з нашою країною, усі новини, увесь світ зараз переживає за русню, за тих, хто сьогодні знищив стільки людей! Якось це не правильно. В тім, як і усе, в чому ми живемо.
Наймасованіша атака.
88 ракет, 63 дрони.
Силами ППО знищено:
❗️ 35 з 40 крилатих ракет Х-101/555.
❗️ 2 з 2 ракет Х-59.
❗️ 0 з 12 ракет "Іскандер-М".
❗️ 0 з 22 ракет С-300/400.
❗️ 0 з 5 ракет Х-22.
❗️ 0 з 7 ракет "Кинджал".✈️55/63 БпЛА "Шахід".
Загалом: 92 із 151 повітряних цілей
-
Знову і знову повтор ситуації. Так, нащо вигадувати щось нове, якщо "рязанский сахар" досі працює?!
( Снова и снова повтор ситуации. Да, зачем выдумывать что-то новое, если "рязанский сахар" до сих пор работает ?!
Телеканал Дождь
19ч 24 мин
⚡️Очевидцы сообщают о стрельбе в московском «Крокус Сити Холле»
19 ч 51 мин
По данным телеграм-канала «Осторожно, новости», неизвестный открыл стрельбу перед концертом группы «Пикник».
У здания «Крокус Сити Холла» начала рушиться кровля, сообщают СМИ.
По данным Baza, в здании еще могут оставаться до 100 человек.
20 ч 17 мин
❗️Связанный с силовиками канал 112 пишет о по меньшей мере 40 погибших в результате теракта в «Крокус Сити Холле» и более 100 раненых
20 ч 35 мин
Baza: Предварительно, четверым террористам удалось скрыться с места преступления
Тем временем спецназ начал штурмовать здание концертного зала.
20 ч 54 мин
По данным телеграм-канала 112, в результате теракта пострадали не менее 140 человек
21 ч 02 мин
В Москве и Санкт-Петербурге начали эвакуировать торговые центры
Тем временем федеральные телеканалы не стали прерывать вещание из-за теракта в «Крокус Сити Холле»
На Первом канале продолжается трансляция развлекательного шоу «Голос». Новости о теракте там уделили 3 минуты, основное время новостного выпуска заняли новости о ночном обстреле инфраструктуры Украины, который назвали «ударами возмездия».
22 ч 06 мин
Крыша здания «Крокус Сити Холла» обрушилась при пожаре
Об этом сообщает корреспондент «Московского комсомольца» с места событий.
Телеграм-каналы сообщают о том, что внутри концертного зала снова началась стрельба.
( площадь пожара составляет 12 900 квадратных метров)
далі буде...
дальше будет...
------***------
Христо Грозев: незадолго до теракта ФСБ проводила аресты террористов ИГИЛ
Это журналист-расследователь сказал в эфире Дождя. По словам Грозева, если ФСБ выдвинет версию о следе ИГИЛ, то это, скорее всего, соответствует действительности.
В то же время журналист-расследователь рассказал, что российское ГРУ уже год тренирует афганских боевиков в России. Кроме того, Грозев предполагает, что за атакой мог стоять и ФСБ. Это могло стать поводом всеобщей мобилизации на войну, однако выводы пока делать рано, подчеркнул Грозев.
fronya40 та lana19 reacted to this -
22 години тому, Natali06 сказав:Дівчата, тільки не закидайте тапками. У нас , сфінксоманів, таке буває. Тільки витягла хліб, а Тарік подумав , що то я йому грілочку поставила)
ви тільки гляньте на цей безневинний погляд)
" Кожана, то хіба було не мені? Ти що ?"
-
-
Ингредиенты:
Тертий пиріг
Тісто:
Борошно 730 г
Розпушувач 2ч.л.
Маргарин 250 г
Яйце 60 г ( одне велике)
Цукор 200 г
Майонез або сметана 60 г
Олія 40 г
Ваніль
--------------------------------------
Шоколадні дропси
Подрібнений смажений арахіс
Маргарин розтопити, щоб не рідкий але м"який дуже. Змішати усе, окрім борошна, можна міксером, можна вінчиком гарненько з'єднати ( збивати до пінки не потрібно, марно) Додати просіяне борошно з розпушувачем.
Виробити "ковбаски" любого зручного формату в мене це приблизно 4*10 см, викласти їх на силіконовий килимок чи целофан і в морозку. Коли примерзнуть скласти в мішечок, закрутити. Отак тісто може жити в морозці до потрібного моменту. А коли він, отой самий момент настав, вмикаю духовку на 180 градусів. Дечко застеляю папером. ставлю його одразу під електром'ясорубку з насадкою для бурячкової тертки. 2/3 частини тіста натираю і розподіляю рівномірним шаром на дечці.
Можно прижати трішки долонькою. В цьому величезний кайф, бо так як раніше, як мама робила, ручками розплескувати нижній пласт тіста, то для мене кара небесна! Я роблю не товсті шари тіста. Не бійтесь, якщо через натерті частинки десь буде просвічуватись дечко.
Повидло ( Можна навіть джем на основі пектина! Він при нагріванні стане рідким, але потім знову загусне) накладаю в кондитерський мішечок, роблю невеличкий отвір і наношу його на перший шар тіста, видавлюючи з мішка. Якщо ж повидло дуууже густе, нарізаю тоненькими смужками. Це теж є кайф, якщо порівняти з процедурою "розмастити ложкою".
1/3 частину тіста знову натираю на електром'ясорубці, але вже в тарілку окрему і швиденько засипаю цим поверх повидла. Ще посипаю шоколадними дропсами і не дуже дрібно змолотим смаженим арахісом.
( на фото спочатку посипала арахіс, потім ще будуть дропси і тісто)
Випікати при 180 гр. до гарного кольору.
Пиріг дуже гарно зберігається, тому став одним з топових рецептів "для ЗСУ" ( а ще тісто завжди готове в морозці і процес як можна прискорений)
Смачного!
-
-
-
Привіт!!! Кремушок можеш зробити, якщо ж можливість спекти, на що його намастити.
Вершки 400 гр.
молоко спущене, варене 140 гр.
можна ще додати 20-25 гр желатину, столову ложку коньяку, 1 ч. л розчинної кави ( розвести у воді, потім нею залити желатин. ) І шоколад туди потерти можна, і горіхове праліне ...
варена сгущенка, якщо не відкрита, може стояти довго, але якщо відкрити швидко кристалізується. Якщо запакована можеш потримати і потім зробити крем з маслом. Для будь чого.
А вершки можна взбити з пудрою ( якщо є) і зробити десерт з чорносливом
natamylove та lana19 reacted to this -
Ой, яка краса! Я теж одразу на ангеликів звернула увагу! Дякую, розглядала із задоволенням!
Наташшшка та Olima reacted to this -
7 годин тому, Коник сказав:Торт дуууже смачний. Тільки уксусом я не гасила, бо мед теж гасить.
А чому "пісочні коржи"?
Тому що вони сухі, хрусткі) бо є ще тонкі наливні.
Тема оцету дуже важка. Але мама так робила)
Дуже рада, що прийшло до душі.
Коник reacted to this -
1 година тому, Наташшшка сказав:До мене сьогодні військовий по шеврони приїздив. З дружиною і однорічною дитиною)) Малишня від нашої ялинки була в захваті - всі іграшки м'які, текстильні - постягала спочатку знизу все, що дістала, тоді залізла до мого Сані на руки і верхні іграшки роздивлялась-знімала. Ось таке мале чудо. До речі, вперше в нас в хаті, вперше нас бачить, а одразу на руки пішла)) Життя продовжується)
А нам показать? Я так люблю таке!!! Будь ласочка!
-
-
-
16 хвилин тому, РАДУШКА сказав:Привіт, мої дорогенькі! Жива. Майже здорова (місцями). Русня - пидараси! Раша не повинна існувати! І це не питання взагалі. Це питання часу. 22 прильоти учора, 6 тільки що. Бідне моє місто! Невже хтось вірить, що найманців можуть посілити у найкрутіший готель у центрі міста, яке постійно під обстрілами? Для кого це пишуть?
Для тупорилої русні. Вони вірять. В бази НАТО, лабораторії, бандерівців... Ми усі відчуваємо біль тих, хто під обстрілом! Так хочеться обійняти усіх, залікувати душі, заклеївши чарівним пастирем, воскресити... Але. Ми з вами, рідненькі, подумки! Тримайтесь!
Кухонні посиденьки (балачки)
в Сарафанное радио
Опубліковано:
Ой, про сітки! На алішці скупила силіконові. В порівняні з фірмовими пластиковими Езідрі, це казка! сушила слайси полуниці, мандаринки, помідори, відстає шикарно! Там де брала вже нема, але ось схожі. Круглі трішечки товстіші ніж квадратних, квадратні можна вирізати на любий розмір, брала 40*40 і вони дешевше круглих. Дивитись варто не по 1 чи 3 шт, а по 8-10. І ще на них можна пекти
Доставка, зараз, з Китаю, навіть менше двух тижнів
грн.367.29 | 8 шт., многоразовые силиконовые листы для обезвоживания фруктов https://a.aliexpress.com/_EIdKnll
грн.205.70 | 10 шт., силиконовые антипригарные коврики для приготовления пельменей https://a.aliexpress.com/_EvbETWB