Піца в аерогрилі
Тонку піцу в аерогрилі печуть у два заходи: основу — 10 хвилин на нижній решітці при 230–250 градусах, потім із соусом, сиром і начинкою — ще 10 хвилин при 200 градусах. Тісто на сухих дріжджах авторка замішує в хлібопічці й охолоджує в холодильнику, щоб його легко було тонко розкачати.

Інгредієнти
- Сіль — 1 ч.л
- Води — 250 мл
- Сл.масло — 2 ст.л
- Цукор — 1 ч.л
- Сухі дріжджі — 1 ст.л
- Сіль — 0,5 ч.л
- Борошно — 3,5 ст
Метод
У теплій воді розчинити цукор і сіль, дріжджі, додати розтоплене вершкове масло, борошно, замісити тісто.
Тісто я роблю в хлібопічці, коли воно постоїть годину, я його кладу в пакет і холодильник. Холодне тісто дуже зручно тонко розкачувати. Укладаю тонкий коржик на форму для піци і відправляю в аерогриль на низьку решітку на 10 хв при температурі 230 - 250 градусів.
Дістаю форму, змащую коржик соусом, зазвичай я готую його сама
Пасеру дуже дрібно нарізану цибулинку на оливковій олії, в кінці чесне дрібно порубати ножем і туди, потім вилити або сік, або помідори на блендер, посипати італ. травами з орегано і випарити вологу.
Якщо соус не хочете готувати-відмінно підходить,як на мене,шашличний.
На соус третій сир, зверху викладаємо хто що любить, я в основному викладаю суху ковбасу, гриби, і знову сир, зверху помідорки кільця і на 10 хв на 200 градусів.
Я дуже люблю піцу, але в аерогрилі вона вперто не виходила, завжди якась недопечена. А це знайшла спосіб і вирішила поділитися з вами!
Оцінка рецепта
Питання й відповіді
Скільки готувати піцу в аерогрилі?
Основу — 10 хвилин при 230–250 градусах, а з начинкою — ще 10 хвилин при 200 градусах.
Чи можна приготувати піцу в аерогрилі?
Так. Щоб вона не була недопеченою, основу спершу випікають окремо, а начинку кладуть потім (спосіб авторки).
Як тонко розкачати тісто?
Після підходу покласти тісто в пакет і в холодильник: холодне тісто зручно розкачувати тонко.
Який соус узяти?
Авторка готує свій: пасерує цибулю й часник, додає помідори й італійські трави та випаровує вологу. Як заміна добре підходить шашличний.
Схожі рецепти
Тань, а у тебя по муке случайно не опечатка, в стакане 160г.муки х3ст.+0,5=560г . ![]()
Я просто готовила пиццу, решила у нас на сайте посмотреть :smilie_girl_018 (1): , наткнулась на твой рецепт, а у меня такой же из книги "Итальянская пицца"правда оливковое масло вместо сливочного ![]()
У меня вот такая книга- www.ex.ua/8841548, мне ее посоветовали,там есть и с оливковым маслом и без него
мой знакомый ее купил за 400 грн,подарочный вариант,а потом нашел ее в инете и сбросил мне.![]()
Только что испекла эту пиццу. Сливочное масло дает хрусткость,ну очень
испекла лепешку,намазала потом оливк.маслом,помидоры тоненько и сыром посыпать. Испекла. Осталась довольна![]()