ІринаТ 108 Опубліковано: 6 вересня, 2015 Ингредиенты: ПомідориСіль Спосіб приготування Перекрутити помідори через м"ясорубку, поставити варитися. З моменту закипання варити 20 хв (якщо маса дуже густа - додати трошки води). Тоді додати сіль з розрахунку 1 ст.л. на 1 л томату (суміш буде соленою). В чисті банки розкласти помідори, залити гарячим томатним соком, поставити стерилізуватися на 15-20 хв. Закрити кришками, перевернути догори дном, вкутати до повного остигання. З 1 кг помідорів виходить приблизно 1 л соку (залежно від сорту помідорів). Примітки Мені зручно закривати в літрові банки. Чудово їдять діти (страва без оцту). Зручно використовувати помідори для пасти до спагетті та в інших стравах. Виявляється, в такий спосіб в помідорах зберігається якнайбільше корисних речовин. Джерело: багаторічний родинний рецепт Перевод Перекрутить помидоры через мясорубку, поставить вариться. С момента закипания варить 20 мин (если масса очень густая - добавить немного воды). Затем добавить соль из расчета 1 ст.л. на 1 л томата (смесь будет соленой). В чистые банки разложить помидоры, залить горячим томатным соком, поставить стерилизоваться на 15-20 мин. Закрыть крышками, перевернуть вверх дном, укутать до полного остывания. Из 1 кг помидоров получается примерно 1 л сока (в зависимости от сорта помидоров). Примечания Мне удобно закрывать в литровые банки. Прекрасно едят дети (блюдо без уксуса). Удобно использовать помидоры для пасты к спагетти и в других блюдах. Оказывается, таким образом в помидорах сохраняется больше полезных веществ. Источник: многолетний семейный рецепт 11 Pitochka, Олька, lana19 та 8 others reacted to this Поділитися повідомленням Посилання на повідомлення Поділитися на інших сайтах
AlenaT 2 375 Опубліковано: 7 вересня, 2015 А у меня бич: ни один рецепт не подошел на все сто!!! Половина банок обязательно стреляет... Правда, в прошлом году не стерилизовала... Так в рецепте было написано!!! Буду пробовать!!! 1 lana19 reacted to this Поділитися повідомленням Посилання на повідомлення Поділитися на інших сайтах
ІринаТ 108 Опубліковано: 7 вересня, 2015 Я чомусь боюся не стерилізувати. Так можна робити , коли в рецепті є оцет. А коли нема - я б не ризикнула. А може у Вас ключ поганий, не дотягує до кінця, повітря потрапляє і починаються непотрібні процеси. Я як закриваю банку, перехиляю догори дном і пробую по контуру пройтись серветкою, якщо щось пропускає, з"являються крапельки. 3 AlenaT, Izvarina та lana19 reacted to this Поділитися повідомленням Посилання на повідомлення Поділитися на інших сайтах
Уляна-ляна 2 552 Опубліковано: 20 серпня, 2016 І сюди несу звіт з "помідорного" дня. Ще так не закривала ,але вирішила спробувати. Помідори збивала в комбайні. Простерилізувала,мабуть, десь біля 30 хв. Про враження і смак відзвітую вже коли скуштуємо. Дякую за рецепт! Поділитися повідомленням Посилання на повідомлення Поділитися на інших сайтах
Уляна-ляна 2 552 Опубліковано: 17 серпня, 2019 Не пройшло і пів року..... Ось нарешті я відзвітую за ці помідори! Закриваю за цим рецептом вже четвертий рік. Мені подобається,що без оцту і без заморочок. Помідори їмо з картопелькою чи макарошками,а соус йде до голубців,капусти,борщу... 2 Elenka та lana19 reacted to this Поділитися повідомленням Посилання на повідомлення Поділитися на інших сайтах