Юлькин 5 450 Опубліковано: 5 травня, 2016 Юлечка, на здоровье! Я и в бисквит взбиваю яйца целиком, не разделяю на белки и желтки . Считается что надо разделять, но когда я взбиваю сразу сахар с целыми яйцами, то бисквит заметно вкуснее. сестра бисквитная!!! я тоже не люблю этих разделений! Благодаря Искуснице, полюбила уже шифоновый бисквит! 1 Qween reacted to this Поділитися повідомленням Посилання на повідомлення Поділитися на інших сайтах
ttts 183 Опубліковано: 30 квітня, 2021 (змінено) Пробовала новый для себя рецепт. Вот что вышло. Пахнет вкусно. Шапочки ровные, красивые. Только возникло два вопроса. Куличи очень тяжёлые-это нормально или мало растойки было? Пробовала надавить, ямка можно сказать не уходила, я быстро в духовку засунула чтоб не опали. И после выпечки на боковушках корчка как бы отходит ( как на отсыревших булках в пакетах). Это проседание куличей? Или недопекла? Теста по 450 гр, форма бумажная θ 13см. t 180,170гр. Пекла 40 минут Змінено 30 квітня, 2021 користувачем ttts 1 Natali06 reacted to this Поділитися повідомленням Посилання на повідомлення Поділитися на інших сайтах
Qween 7 216 Опубліковано: 30 квітня, 2021 Таня, паски по этому рецепту не тяжёлые, на первой странице есть фото разреза, на котором это видно . Могу предположить что была недостаточная расстойка. По поводу отслоения корочки: остывали паски открытыми или в формах? Не встречалось мне раньше на пасках такого отслоения корочки. Поділитися повідомленням Посилання на повідомлення Поділитися на інших сайтах
ttts 183 Опубліковано: 30 квітня, 2021 Остывали открытыми. У меня такая отслойка всегда. Помню, пекла папошник и мясоедовский- тоже самое. Может придираюсь? Скорее всего немного проседают, форма низкая и широкая. Разрежу-покажу здесь, может гуру по мякишу что-нибудь скажут Поділитися повідомленням Посилання на повідомлення Поділитися на інших сайтах
Qween 7 216 Опубліковано: 30 квітня, 2021 Таня, я пекла много чего и в широкой форме, не помню чтобы корочка отслаивалась. Даже интересно какая причина у такого явления. 1 fronya40 reacted to this Поділитися повідомленням Посилання на повідомлення Поділитися на інших сайтах
ttts 183 Опубліковано: 9 травня, 2021 (змінено) В 30.04.2021 в 18:27, ttts сказал: Разрежу-покажу здесь, может гуру по мякишу что-нибудь скажут Не прошло и пол-года Очень вкусные куличи вышли, на мой вкус всего вмеру-и сахара, и влажности. Но вот ощущение что он тяжелый именно по весу не проходило. Сейчас сама на фотке глянула-почти весь изюм внизу, и тесто там явно плотнее. Так подкатала колобок или опустился в процессе расстойки? И взвесила готовый- почти 1:1 к сырому тесту, ну, глазурь ещё, но сколько там она весит, тоненький слой. Змінено 9 травня, 2021 користувачем ttts 1 inucya reacted to this Поділитися повідомленням Посилання на повідомлення Поділитися на інших сайтах
Палич 20 Опубліковано: 30 квітня В 26.04.2016 в 18:42, Qween сказав: окончания программы оставить тесто в ведерке до увеличения в объеме в 2,5-3 раза - это примерно 1 час или меньше. Это полная порция, на 1 кг муки? Не может быть, не поместится...в 3 раза....я делал половину, на 500г и то по самый край ведра. В 26.04.2016 в 18:42, Qween сказав: это рецепт заточен на другую заварку и тогда тесто не будет жидкое Согласен. Вернее заварку и потом опару, по классике. В 26.04.2016 в 19:40, Qween сказав: тесто по первоначальному рецепту, как минимум, удобнее в работе и купола у готовых пасочек очень выпуклые, гладенькие . Ну и так по мелочи - типа того что не надо блендером заварку доводить до однородного состояния, без комочков +1, а автора давно нет, мда( Поділитися повідомленням Посилання на повідомлення Поділитися на інших сайтах
N@T@ 3 842 Опубліковано: 3 травня В 01.05.2024 в 00:55, Палич сказав: +1, а автора давно нет, мда( Автор з Херсону, виїхала з донькою, тому давно і не заходить. Але цей рецепт нами вже багато разів опробуваний, можете сміливо пекти. 1 Палич reacted to this Поділитися повідомленням Посилання на повідомлення Поділитися на інших сайтах
Справжня господиня 3 395 Опубліковано: 3 травня (змінено) В 01.05.2024 в 00:55, Палич сказав: +1, а автора давно нет, мда( Игорь, ну это же точь в точь мой рецепт заварной паски. Блендер, без блендера... та какая разница, каждый сделает как удобно ему. Главное - ВКУС!!! А Таню из Нежина я знаю лично, она приезжала к нам. От нее и весь этот рецепт! Сейчас она с детьми в Польше, но изредка общаемся. Змінено 3 травня користувачем справжня господиня 1 Палич reacted to this Поділитися повідомленням Посилання на повідомлення Поділитися на інших сайтах
Палич 20 Опубліковано: 3 травня (змінено) Так, Света, такий як твій, тільки заварки не 10%, а третина. По "науке", я все прочитав по цій темі заварних кулинарних НЕ осолодженних виробів, на таку заварку для кондитерки йде від 2-3% до 10 максимум борошна. Так шо твій рецепт - по всім нормам і більш "правильний"), хоча я здогадуюсь чого автор цього рецепту вирішів збільшити долю заварки в тісті. Я написав в цій темі просто щоб "підписатись", щоб вона була поруч. А вчора я спік ще одну партію на 500муки по рецепту "Ізюмки" з Одесси, "М'ясоедівский", пам'ятаешь такий? Він номер 2 в "рейтингу" пасок, після твого. Жаль шо тут не найшов теми під цій рецепт, і мені є що сказати. Я трохи його доповнив, зробив опару на заварці, по типу вашого, а так далі все як надо. І молочка беру трохи меньше, у мене мука дуже насичена вологой по ходу, не сильна. Ну і манки трохи , 50гр . Сьогодні внук молодший приїде, будем пекти паску по його рецепту, він сам хоче робить (8рік) її. А щас поставив на глазурь, перший раз в житті буду її робить.) Держіть всі кулачки. Змінено 3 травня користувачем Палич 2 N@T@ та Справжня господиня reacted to this Поділитися повідомленням Посилання на повідомлення Поділитися на інших сайтах
N@T@ 3 842 Опубліковано: 3 травня 2 години тому, Палич сказав: А вчора я спік ще одну партію на 500муки по рецепту "Ізюмки" з Одесси, "М'ясоедівский", пам'ятаешь такий? Він номер 2 в "рейтингу" пасок, після твого. Жаль шо тут не найшов теми під цій рецепт, і мені є що сказати. Я трохи його доповнив, зробив опару на заварці, по типу вашого, а так далі все як надо. І молочка беру трохи меньше, у мене мука дуже насичена вологой по ходу, не сильна. Ну і манки трохи , 50гр . Форумчани "Борошна" більшість , прийшли в 2014р з ХП.ру, тому Ізюмкін "Кулич с Мясоедовской" практично всі пекли, а рецепт ви можете викласти зі своїми правками, ми будемо раді 2 години тому, Палич сказав: А щас поставив на глазурь, перший раз в житті буду її робить.) Держіть всі кулачки. Тримаємо))) Поділитися повідомленням Посилання на повідомлення Поділитися на інших сайтах
Палич 20 Опубліковано: 3 травня Тільки що, N@T@ сказав: Тримаємо))) Та можна вже відпускать, готові, там у темі Светти разом з її пасками я фото звіт вже давно виклав). Молодці всі тримали гарно, все як по маслу пройшло. Так шо тут нема теми "М'ясоедівскій", жаль, мож коли сам тоді викладу репліку з правками. Треба ще скоштувати. 1 N@T@ reacted to this Поділитися повідомленням Посилання на повідомлення Поділитися на інших сайтах
Klqrov 0 Опубліковано: 3 травня В 30.04.2021 в 18:27, ttts сказав: Остывали открытыми. У меня такая отслойка всегда. Помню, пекла папошник и мясоедовский- тоже самое. Может придираюсь? Скорее всего немного проседают, форма низкая и широкая. Разрежу-покажу здесь, может гуру по мякишу что-нибудь скажут Если ищите качественный крем от солнца, вам нужно его поискать в проверенном интернет магазине PielCosmetics. У них в каталоге доступен солнцезащитный крем с SPF 50 для лица который можно глянуть тут и узнать его цену. Возможно как новичку в их магазине вам выдадут также персональную скидку. Не дізнались причину розслойки? Не хотілось би такого зустріти, хоча це й не так сурйозно як може показатись с першого погляду. Дивлюся різні рецепти на форумі і мені просто всі подобаються, не знаю який краще обрати для новачка. Поділитися повідомленням Посилання на повідомлення Поділитися на інших сайтах
Справжня господиня 3 395 Опубліковано: 3 травня 14 хвилини тому, Klqrov сказав: Не дізнались причину розслойки? Не хотілось би такого зустріти, хоча це й не так сурйозно як може показатись с першого погляду. Дивлюся різні рецепти на форумі і мені просто всі подобаються, не знаю який краще обрати для новачка. Зачем интересоваться постом за 21 год??? Автора поста давно нет на форуме! А для новичка эта причина вообще не нужна. Вот рецепт для новичка Странный какой-то новичок... Поділитися повідомленням Посилання на повідомлення Поділитися на інших сайтах
Палич 20 Опубліковано: 4 травня (змінено) Подібний рецепт є у Олівера, тільки він на заварку кладе 16% борошна, шось середне між вашими рецептами. Дрожжі активує у теплій воді і меду замість ложки цукру, а заварює молоком майже киплячим, додаючи його до борошна на завар, у це борошно зразу додає половину всього цукру. Тобто солодка мука заливается гарячим молоком. Грудочок нема і не повинно бути. Потім все все як у всіх, + водно-дрожжевий розчин на меду, + яйца перебиті з цукром (тільки жовтки),+ масло (його по рецепту зовсім трохи, але чуть меньше) и т.д. Так що Света, спробуй заварить в якісь партії так як роблять деякі люди трохи більше муки, не 100г на кг, а 150г дєсь. І молоко в вологу солодку муку, а не навпаки. Пожалій блендер). І читав коменти в темі на томфорумі, є у багатьох проблема з провалом шапки, таке буває при слабкій мукі і збільшеній вологості тіста. Змінено 4 травня користувачем Палич Поділитися повідомленням Посилання на повідомлення Поділитися на інших сайтах
Палич 20 Опубліковано: 4 травня В 03.05.2024 в 08:23, справжня господиня сказав: Таню из Нежина я знаю лично, она приезжала к нам. От нее и весь этот рецепт! Так виходить що Таня, чи її родичі, автори первинного рецепта? Ти тільки змінила, (зменьшила) частину муки на заварку, ну і щоб було чим зайняти блендер і свої руки розбиваючи грудочки). А чим тобі не вгодив цей оріг рецепт? Чому змінила і які плюси отримала? Поділитися повідомленням Посилання на повідомлення Поділитися на інших сайтах
Справжня господиня 3 395 Опубліковано: 4 травня (змінено) 3 години тому, Палич сказав: Так виходить що Таня, чи її родичі, автори первинного рецепта? Ти тільки змінила, (зменьшила) частину муки на заварку, ну і щоб було чим зайняти блендер і свої руки розбиваючи грудочки). А чим тобі не вгодив цей оріг рецепт? Чому змінила і які плюси отримала? Саме Таня мені дала вже той рецепт з заваркою! Нічого я не міняла і міняти не збираюся. А чого вона міняла рецепт це мені невідомо. От далися тобі ті грудочки. Роби як хочеш, можеш зовсім не заварювати. В книзі "О вкусной и здоровой пище" 1955 року, яка в мене є, рецепт паски майже цей, тільки без отої заварки. Нічого, пекли, було ж смачно! Змінено 4 травня користувачем справжня господиня Поділитися повідомленням Посилання на повідомлення Поділитися на інших сайтах
Справжня господиня 3 395 Опубліковано: 4 травня Ось і сама Таня з Ніжина з чоловіком та дітями Євою і Макаром. Поділитися повідомленням Посилання на повідомлення Поділитися на інших сайтах