Мері 1 016 Опубліковано: 24 січня, 2017 (змінено) Ингредиенты: Житня закваска активна - 150гБорошно пшеничне 1 сорту - 425гВода - 225гСіль - 1 ч.л. Мед (у мене гречаний) - 1 ч.л.Масло - 10г Спосіб приготування Закваску готувала так50+50+50(житній стартер+50 житнє борошно+50 води) на 4-5 год,залежить від Т приміщення і сили закваски. Змішати закваску, воду, борошно і залишити на 20-25 хв. для аутолізу. Коли мине цей час, включити заміс (хлібопічка чи комбайн). Через 5 хв .після початку замісу добавити мед, масло і сіль. Тісто приємне і шовковисте, повністю відстає від стінок чаші. Викласти тісто у змащену олією посудину для бродіння (виростання). Час 2 год. (+-) також все від Т в приміщенні. Я користувалась мискою з теплою водою,туди ставила відро з тістом.В р-ні 25-27 градусів. Бо в мене холодно,то процеси затягуються.За цей період тісто розтягти і скласти на 30 і 60 хв. Через 2 год викласти тісто на робочу поверхню, підтягнути акуратно докупи і залишити на 15 хв для розслаблення. Потім сформувати батон і покласти в корзину чи миску для розстою на 30 хв. при кімнатній температурі і 1 год в холодильнику. Духовку нагріти до 240 градусів. Покласти хліб в гарячу духовку : перші 15 хв. з паром або під кришкою-ковпаком, через 15 хв. пар випустити, температуру знизити до 210 градусів і допікати ще 20 хв. Ось такий рецепт склався! Смачного! Ще спробую з нічною розстійкою у холодильнику, то згодом принесу. А цей після ночі в холодильнику. Змінено 25 січня, 2017 користувачем Мері 8 Пампушка, Natali06, lana19 та 5 others reacted to this Поділитися повідомленням Посилання на повідомлення Поділитися на інших сайтах
Уляна-ляна 2 552 Опубліковано: 24 січня, 2017 Гарний хлібчик! І корисний! А я тільки поглядаю на ці закваски,і все ніяк не зберуся приготувати їх. 2 lana19 та Мері reacted to this Поділитися повідомленням Посилання на повідомлення Поділитися на інших сайтах
fronya40 15 929 Опубліковано: 24 січня, 2017 Оце Мері паляничку яку принесла!!!Гарна яка! 2 lana19 та Мері reacted to this Поділитися повідомленням Посилання на повідомлення Поділитися на інших сайтах
Мері 1 016 Опубліковано: 25 січня, 2017 Гарний хлібчик! І корисний! А я тільки поглядаю на ці закваски,і все ніяк не зберуся приготувати їх. Шо там поглядати,треба пробувати)) Дякую. Поділитися повідомленням Посилання на повідомлення Поділитися на інших сайтах
Мері 1 016 Опубліковано: 25 січня, 2017 Оце Мері паляничку яку принесла!!!Гарна яка! Ага,паляничка домашня))Дякую. Поділитися повідомленням Посилання на повідомлення Поділитися на інших сайтах
ang-kay 8 137 Опубліковано: 25 січня, 2017 Марьяна. Вопрос на засыпку. Ты дрожжи добавляла в хлеб? Не увидела в ингредиентах. Почему спрашиваю? Вот у меня не получается, чтобы хлеб на одной закваске так быстро выбродил, а тем более расстоялся в холодильнике за такое короткое время. Что за закваска такая чудесно-термоядерная? 1 Мері reacted to this Поділитися повідомленням Посилання на повідомлення Поділитися на інших сайтах
Мері 1 016 Опубліковано: 25 січня, 2017 (змінено) Марьяна. Вопрос на засыпку. Ты дрожжи добавляла в хлеб? Не увидела в ингредиентах. Почему спрашиваю? Вот у меня не получается, чтобы хлеб на одной закваске так быстро выбродил, а тем более расстоялся в холодильнике за такое короткое время. Что за закваска такая чудесно-термоядерная? Так,Анжела зробила доповнення і пояснення трохи. Закваска житня,вони таки добре працює,а якщо в теплі,то грішити нема чого.І коли він добре розстоявся то розстойка у формі йде по накатаній,то я поставила в холодильник трохи,щоб не перестояв,бо мусіла малого вкладати. Цей шо на ніч ставила в холодильник,то вже розстоювала при кімнатній Т кухні,а це десь 20 градусів,ріс нормально. Змінено 25 січня, 2017 користувачем Мері 1 lissaKi reacted to this Поділитися повідомленням Посилання на повідомлення Поділитися на інших сайтах
ang-kay 8 137 Опубліковано: 25 січня, 2017 Когда ж у меня так закваска работать будет? Еще ни разу в жизни за 30 минут на столе и час в холодильнике хлеб у меня не расстоялся. Сейчас часто пеку пшенично-ржаной на ржаной закваске, которая очень хорошо подходит и... время расстойки теста с дрожжами (минимум 3 грамма прессованных) у меня при температуре 24 градуса занимает 1,5 часа. Масла в тесте нет. И закваски на 100 грамм больше кладу и муки с водой меньше. Интересно. А тот, что ночь в холодильнике стоял процесс брожения был проведен так же? После брожения был поставлен сформованным в корзине в холодильник для расстойки ? И сколько подымался после холодильника. Или ты засунула тесто на брожение в холодильник, потом утром достала его, сформовала булку и расстаивала при комнатной температуре? И сколько? Не подумай, что я придираюсь. Хлеб у тебя получился красивый. 2 Мері та ang-kay reacted to this Поділитися повідомленням Посилання на повідомлення Поділитися на інших сайтах
Мері 1 016 Опубліковано: 25 січня, 2017 Когда ж у меня так закваска работать будет? Еще ни разу в жизни за 30 минут на столе и час в холодильнике хлеб у меня не расстоялся. Сейчас часто пеку пшенично-ржаной на ржаной закваске, которая очень хорошо подходит и... время расстойки теста с дрожжами (минимум 3 грамма прессованных) у меня при температуре 24 градуса занимает 1,5 часа. Масла в тесте нет. И закваски на 100 грамм больше кладу и муки с водой меньше. Интересно. А тот, что ночь в холодильнике стоял процесс брожения был проведен так же? После брожения был поставлен сформованным в корзине в холодильник для расстойки ? И сколько подымался после холодильника. Или ты засунула тесто на брожение в холодильник, потом утром достала его, сформовала булку и расстаивала при комнатной температуре? И сколько? Не подумай, что я придираюсь. Хлеб у тебя получился красивый. Проста житня. Часом "тупить" часом термоядерна.Я незнаю від чого залежить.Вчора було так,тому й так написала,як є. Той що після ночі ,біля годинки був у теплі,перш ніж піти в духовку.Я його вечером сформувала в миску, на ніч в холодильник. Та придирайся))я сваритись не буду)) 1 ang-kay reacted to this Поділитися повідомленням Посилання на повідомлення Поділитися на інших сайтах
Natali06 18 118 Опубліковано: 26 січня, 2017 Марьяшик, хлебушек просто чудо! Весь такой важный и очень воздушный! разрезики очень красиво разошлись! На счет расстойки , ты всё таки точно заметь время предварительной и окончательной расстойки. Ты ведь много печешь,Думаю, это не будет проблемой. Всё остальное мне очень-очень нравится! Умничка! Спасибо! 1 Мері reacted to this Поділитися повідомленням Посилання на повідомлення Поділитися на інших сайтах
Мері 1 016 Опубліковано: 22 лютого, 2017 Марьяшик, хлебушек просто чудо! Весь такой важный и очень воздушный! разрезики очень красиво разошлись! На счет расстойки , ты всё таки точно заметь время предварительной и окончательной расстойки. Ты ведь много печешь,Думаю, это не будет проблемой. Всё остальное мне очень-очень нравится! Умничка! Спасибо! Дякую..Може й прктикою вас наздожену у досконалості. 1 lana19 reacted to this Поділитися повідомленням Посилання на повідомлення Поділитися на інших сайтах
Ліля 0 Опубліковано: 17 лютого, 2018 Мері, доброго ранку! Я новачок у випічці хліба. Поясніть мені, будь ласка, що означає у Вашому описі "За цей період тісто розтягти і скласти на 30 і 60 хв." Дякую!!! Поділитися повідомленням Посилання на повідомлення Поділитися на інших сайтах