Магда 2 208 Опубліковано: 28 травня, 2018 (змінено) Ингредиенты: Телятина - 1 кг,Цибуля - 1 шт,Морква - 2 шт,Журавлина - 300 гр (в мене червона порічка),Горіхи грецькі - 100 гр (моя опція),Чорнослив - 1 жменя,Часник - 4 зубчики (в мене сушений),Гвоздика - 2 шт,Кориця - 0,5 кавової ложки,Цедра і сік половини апельсина,Віскі чи коньяк - 50 мл (в мене кокур),Курячий бульйон - 2 склянки,Цукор - 2-3 ст.л.,Сіль, перець за смаком,Оливкова олія для обжарювання В оригіналі цей рецепт був для духовки, але моя лінь перемогла, я спробувала приготувати в мульті, і не пошкодувала. Рецепт пишу відразу зі своїми змінами і варіаціями, бо готувала тільки так, але впевнена, що і оригінальний рецепт дуже вдалий і смачний, та й зміни мої незначні. Отже, телятину одним шматком добре натерти сіллю, свіжезмеленим чорним перцем та сухим часником. Відкласти, щоб промаринувалося (в мене це хвилин 20, поки приготую всі інгредієнти, почищу та наріжу овочі). В чаші мультиварки нагріти оливкову олію і обжарити м'ясо з усіх сторін. Далі м'ясо дістати, натомість в чашу закласти порізані цибулю та моркву, обсмажити в тій же олії, що обжарювалося м'ясо. Коли овочі стануть м'якими і прозорими, додати перебиті в блендері горіхи, гвоздичку, корицю, сік апельсина з цедрою та вино. Добре перемішати та обжарити ще пару хвилин. На овочі викласти м'ясо, по краям чашу заповнити порічкою та чорносливом, присипати зверху цукром, залити бульйоном. Далі режим тушіння приблизно 1 годину. Соус стає густим, карамелізованим, м'ясо гарно набирається смаком та ароматом. Це смачно, раджу спробувати хоча б один раз. В мене скороварка-мультиварка, і я ніяк не приловчуся до режимів мульті в ній - м'ясо тушу на режимі "Запіканка", але мені здається, що цей режим не зовсім відповідає стандартному режиму "Тушіння". Тому, завжди приблизно через 35 хв. перевіряю, можливо потрібно перемішати чи долити кип'ятку або бульйону. В оригіналі рецепт розрахований для духовки, але тоді час приготування потрібно збільшити приблизно на годину. Смачного! Рецепт з сайту nyam-nyam-5.com Змінено 28 травня, 2018 користувачем Магда 6 lana19, Kira, ang-kay та 3 others reacted to this Поділитися повідомленням Посилання на повідомлення Поділитися на інших сайтах
lana19 20 606 Опубліковано: 28 травня, 2018 Какое аппетитное мясо с зажаристой корочкой! Самая вкусная - это простая еда! Пюрешечка и мяско! Спасибо за рецепт! 3 Kira, fronya40 та Магда reacted to this Поділитися повідомленням Посилання на повідомлення Поділитися на інших сайтах
Kira 2 477 Опубліковано: 28 травня, 2018 @Магда, дякую за рецепт! На вигляд дууууже смачно! Спробую при нагодI приготувати:) 1 fronya40 reacted to this Поділитися повідомленням Посилання на повідомлення Поділитися на інших сайтах
Магда 2 208 Опубліковано: 28 травня, 2018 @Kira, дякую, це справді смачно, тут я можу поручитися :) для любителів м'яса з кисло-солодким соусом. 1 Kira reacted to this Поділитися повідомленням Посилання на повідомлення Поділитися на інших сайтах
AlenaT 2 382 Опубліковано: 28 травня, 2018 Наталя, а скороварік, випадково, не Moulinex Cook4Me?))) Щось так подумалося... 1 Kira reacted to this Поділитися повідомленням Посилання на повідомлення Поділитися на інших сайтах
Магда 2 208 Опубліковано: 28 травня, 2018 @AlenaT, нє, panasonic hd2178 :) Все в ній класно, тільки звикла я до окремих режимів і можливості додатково регулювати температуру, як в моїй старій мульті yammi :) 1 Kira reacted to this Поділитися повідомленням Посилання на повідомлення Поділитися на інших сайтах
ang-kay 8 139 Опубліковано: 29 травня, 2018 Не сомневаюсь, что очень вкусное мяско. Наташа, спасибо) 2 Магда та Kira reacted to this Поділитися повідомленням Посилання на повідомлення Поділитися на інших сайтах