Магда 2 078 Опубліковано: 22 березня, 2020 Ингредиенты: Для соусу: Цибуля - 1 шт. Часник - 2 зубчика Помідори або томатиний соус Мідії - 300 гр Кальмари - 300 гр Восьменіжки - 300 гр Базилік, кріп, петрушка, фенхель Блендована зелень на зиму Оливкова олія Паста Поставити варитися пасту згідно інструкцією на упаковці. В поєднанні з таким соусом я люблю пасту-гнізда. Паралельно цибулю і часник дрібно порізати, злегка піджарити на оливковій олії, додати мідії і протушити на невеликому вогні хвилин 5. Якщо використовувати свіжі помідори або помідори у власному соці, то додати на цьому етапі і протушити, поки трішки випарується зайва волога. Томатний же соус, як цього разу, я додаю на фінальному етапі, так як він вже в принципі готовий і досить густий. А поки це все піджарюється і пахне, в блендері перебити з морською сіллю і оливковою олією зелень базиліка, кропу, петрушки та фенхелю. У мене все це в заморожених оаремих заготовках, тому все значно швидше і простіше, просто відколола шматочки і мерзлими додала на сковорідку: Добре перемішати і протушити ще пару хвилин. Додати почищені вісьминожки-бебіки, піджарити буквально хвилину, щоб ніжки скрутилися в колечка. Додати кальмари, кальмари можна купити тушками, почистити і порізати кільцями або купити відразу замороженими кільцями. Цього разу в мене саме готові кільця. Посолити-поперчити за смаком. Протушити ще 2 хвилини. Все, соус готовий. Відварену пасту викласти на сковорідку, перемішати, накрити кришкою і протушити ще буквально 1 хвилину, щоб вона добре пройшлася соусом. Смачного :) Спойлер Я не планувала викладати зараз цей рецепт, та й умовах сьогоднішнього карантину, в морозильці в мене не знайшлося восьминожків-бебіків, а швендяти лишній раз маркетами я не хотіла. Але не втрималася і оформила рецепт, і все заради того, щоб ще раз похвалитися своїми заготовками - замороженою блендованою зеленню. Я не можу нарадуватися ними, наскільки це смачно, зручно і швидко. 4 Natali06, lana19, ГалинкаМалинка та 1 other reacted to this Поділитися повідомленням Посилання на повідомлення Поділитися на інших сайтах
Natali06 18 058 Опубліковано: 24 березня, 2020 Наталочка, чудова паста! Тим паче, що зараз нам прийдеться готувати багато і на жаль довго(( Тому гарні ідеі потрібні , як ніколи. Дякую, моя дорога, за рецепт!❤️ 2 inucya та Магда reacted to this Поділитися повідомленням Посилання на повідомлення Поділитися на інших сайтах
Магда 2 078 Опубліковано: 24 березня, 2020 5 часов назад, Natali06 сказал: Наталочка, чудова паста! Тим паче, що зараз нам прийдеться готувати багато і на жаль довго(( Тому гарні ідеі потрібні , як ніколи. Дякую, моя дорога, за рецепт!❤️ Дякую, смакуйте на здоров'я ))) Ох, відчуваю, зараз ми почистимо свої морозильники та кладовки від позаминулорічних запасів. Я вже знайшла переморожений на камінь шпинат і пакет ягід бузини ))) Доречі, хто-небудь знає, що можна приготувати із заморожених ягід бузини? (Бажано ще й пісне) 2 Natali06 та lana19 reacted to this Поділитися повідомленням Посилання на повідомлення Поділитися на інших сайтах
ГалинкаМалинка 528 Опубліковано: 31 березня, 2020 Смакота у вас! Я теж готую схожі,але купую в Метро морський коктель. 2 lana19 та Магда reacted to this Поділитися повідомленням Посилання на повідомлення Поділитися на інших сайтах
ГалинкаМалинка 528 Опубліковано: 31 березня, 2020 В 24.03.2020 в 11:01, Магда сказал: Дякую, смакуйте на здоров'я ))) Ох, відчуваю, зараз ми почистимо свої морозильники та кладовки від позаминулорічних запасів. Я вже знайшла переморожений на камінь шпинат і пакет ягід бузини ))) Доречі, хто-небудь знає, що можна приготувати із заморожених ягід бузини? (Бажано ще й пісне) А стосовно шпинату,в мене також такий був в морозилці,я його використала протушкувавши з вершками.Додала відварену пасту і зверху пармезан і консервований тунець.😉 2 lana19 та Магда reacted to this Поділитися повідомленням Посилання на повідомлення Поділитися на інших сайтах
Магда 2 078 Опубліковано: 31 березня, 2020 2 часа назад, ГалинкаМалинка сказал: я його використала протушкувавши з вершками.Додала відварену пасту і зверху пармезан і консервований тунець.😉 Шпінат з вершками та з тунцем це, звичайно, смакота 1 ГалинкаМалинка reacted to this Поділитися повідомленням Посилання на повідомлення Поділитися на інших сайтах
koral238 3 Опубліковано: 20 квітня, 2020 Ух, як все виглядає дуже смачно. Підкажіть, які спагетті більше підійдуть для приготування пасти. 1 Магда reacted to this Поділитися повідомленням Посилання на повідомлення Поділитися на інших сайтах
Магда 2 078 Опубліковано: 21 квітня, 2020 22 часа назад, koral238 сказал: Підкажіть, які спагетті більше підійдуть для приготування пасти. @koral238, я перепрошою, тільки побачила запитання. Я не великий спеціаліст в пасті, беру ту, яка з твердих сортів пшениці, зараз в мене, здається ось така: 2 fronya40 та lana19 reacted to this Поділитися повідомленням Посилання на повідомлення Поділитися на інших сайтах