Перейти до вмісту

Recommended Posts

 

Ингредиенты:

Для соусу:
Цибуля - 1 шт.
Часник - 2 зубчика
Помідори або томатиний соус
Мідії - 300 гр
Кальмари - 300 гр
Восьменіжки - 300 гр
Базилік, кріп, петрушка, фенхель Блендована зелень на зиму
Оливкова олія  

 

20200322_192311.jpg



Паста

Поставити варитися пасту згідно інструкцією на упаковці. В поєднанні з таким соусом я люблю пасту-гнізда. 

Паралельно цибулю і часник дрібно порізати, злегка піджарити на оливковій олії, додати мідії і протушити на невеликому вогні хвилин 5. Якщо використовувати свіжі помідори або помідори у власному соці, то додати на цьому етапі і протушити, поки трішки випарується зайва волога. Томатний же соус, як цього разу, я додаю на фінальному етапі, так як він вже в принципі готовий і досить густий. 

А поки це все піджарюється і пахне, в блендері перебити з морською сіллю і оливковою олією зелень базиліка, кропу, петрушки та фенхелю. У мене все це в заморожених оаремих заготовках, тому все значно швидше і простіше, просто відколола шматочки і мерзлими додала на сковорідку:

Добре перемішати і протушити ще пару хвилин. 

Додати почищені вісьминожки-бебіки, піджарити буквально хвилину, щоб ніжки скрутилися в колечка. 

Додати кальмари, кальмари можна купити тушками, почистити і порізати кільцями або купити відразу замороженими кільцями. Цього разу в мене саме готові кільця. Посолити-поперчити за смаком. Протушити ще 2 хвилини. 

Все, соус готовий. 

Відварену пасту викласти на сковорідку, перемішати, накрити кришкою і протушити ще буквально 1 хвилину, щоб вона добре пройшлася соусом. 

Смачного :)

  Показати вміст

 

 

20200322_192311.jpg

20200322_191915.jpg

Поділитися повідомленням


Посилання на повідомлення
Поділитися на інших сайтах

Наталочка, чудова паста! Тим паче, що зараз нам прийдеться готувати багато і на жаль довго(( Тому гарні ідеі потрібні , як ніколи. Дякую,  моя дорога, за рецепт!❤️

Поділитися повідомленням


Посилання на повідомлення
Поділитися на інших сайтах
  В 24.03.2020 в 03:02, Natali06 сказав:

Наталочка, чудова паста! Тим паче, що зараз нам прийдеться готувати багато і на жаль довго(( Тому гарні ідеі потрібні , як ніколи. Дякую,  моя дорога, за рецепт!❤️

Дякую, смакуйте на здоров'я )))

Ох, відчуваю, зараз ми почистимо свої морозильники та кладовки від позаминулорічних запасів. Я вже знайшла переморожений на камінь шпинат і пакет ягід бузини )))  

Доречі, хто-небудь знає, що можна приготувати із заморожених ягід бузини? (Бажано ще й пісне)

Поділитися повідомленням


Посилання на повідомлення
Поділитися на інших сайтах

Смакота у вас! Я теж готую схожі,але купую в Метро морський коктель.

Поділитися повідомленням


Посилання на повідомлення
Поділитися на інших сайтах
  В 24.03.2020 в 09:01, Магда сказав:

Дякую, смакуйте на здоров'я )))

Ох, відчуваю, зараз ми почистимо свої морозильники та кладовки від позаминулорічних запасів. Я вже знайшла переморожений на камінь шпинат і пакет ягід бузини )))  

Доречі, хто-небудь знає, що можна приготувати із заморожених ягід бузини? (Бажано ще й пісне)

А стосовно шпинату,в мене також такий був в морозилці,я його використала протушкувавши з вершками.Додала відварену пасту і зверху пармезан і консервований тунець.😉

Поділитися повідомленням


Посилання на повідомлення
Поділитися на інших сайтах
  В 31.03.2020 в 18:21, ГалинкаМалинка сказав:

я його використала протушкувавши з вершками.Додала відварену пасту і зверху пармезан і консервований тунець.😉

Шпінат з вершками та з тунцем це, звичайно, смакота :vkusno1:

Поділитися повідомленням


Посилання на повідомлення
Поділитися на інших сайтах

Ух, як все виглядає дуже смачно. Підкажіть, які спагетті  більше підійдуть для приготування пасти.

Поділитися повідомленням


Посилання на повідомлення
Поділитися на інших сайтах
  В 20.04.2020 в 20:59, koral238 сказав:

Підкажіть, які спагетті  більше підійдуть для приготування пасти.

@koral238, я перепрошою, тільки побачила запитання. Я не великий спеціаліст в пасті, беру ту, яка з твердих сортів пшениці, зараз в мене, здається ось така:

 

завантаження.jpg

Поділитися повідомленням


Посилання на повідомлення
Поділитися на інших сайтах

Створіть акаунт або увійдіть для коментування

Ви маєте бути користувачем, щоб залишити коментар

Створити акаунт

Зареєструйтеся для отримання акаунта. Це просто!

Зареєструвати акаунт

Увійти

Вже зареєстровані? Увійдіть тут.

Увійти зараз

×