Jump to content

Recommended Posts

 

Ингредиенты:

Для соусу:
Цибуля - 1 шт.
Часник - 2 зубчика
Помідори або томатиний соус
Мідії - 300 гр
Кальмари - 300 гр
Восьменіжки - 300 гр
Базилік, кріп, петрушка, фенхель Блендована зелень на зиму
Оливкова олія  

 

20200322_192311.jpg



Паста

Поставити варитися пасту згідно інструкцією на упаковці. В поєднанні з таким соусом я люблю пасту-гнізда. 

Паралельно цибулю і часник дрібно порізати, злегка піджарити на оливковій олії, додати мідії і протушити на невеликому вогні хвилин 5. Якщо використовувати свіжі помідори або помідори у власному соці, то додати на цьому етапі і протушити, поки трішки випарується зайва волога. Томатний же соус, як цього разу, я додаю на фінальному етапі, так як він вже в принципі готовий і досить густий. 

А поки це все піджарюється і пахне, в блендері перебити з морською сіллю і оливковою олією зелень базиліка, кропу, петрушки та фенхелю. У мене все це в заморожених оаремих заготовках, тому все значно швидше і простіше, просто відколола шматочки і мерзлими додала на сковорідку:

Добре перемішати і протушити ще пару хвилин. 

Додати почищені вісьминожки-бебіки, піджарити буквально хвилину, щоб ніжки скрутилися в колечка. 

Додати кальмари, кальмари можна купити тушками, почистити і порізати кільцями або купити відразу замороженими кільцями. Цього разу в мене саме готові кільця. Посолити-поперчити за смаком. Протушити ще 2 хвилини. 

Все, соус готовий. 

Відварену пасту викласти на сковорідку, перемішати, накрити кришкою і протушити ще буквально 1 хвилину, щоб вона добре пройшлася соусом. 

Смачного :)

Спойлер

Я не планувала викладати зараз цей рецепт, та й умовах сьогоднішнього карантину, в морозильці в мене не знайшлося восьминожків-бебіків, а швендяти лишній раз маркетами я не хотіла. Але не втрималася і оформила рецепт, і все заради того, щоб ще раз похвалитися своїми заготовками - замороженою блендованою зеленню. Я не можу нарадуватися ними, наскільки це смачно, зручно і швидко.  

 

 

 

20200322_192311.jpg

20200322_191915.jpg

Share this post


Link to post
Share on other sites

Наталочка, чудова паста! Тим паче, що зараз нам прийдеться готувати багато і на жаль довго(( Тому гарні ідеі потрібні , як ніколи. Дякую,  моя дорога, за рецепт!❤️

Share this post


Link to post
Share on other sites
5 часов назад, Natali06 сказал:

Наталочка, чудова паста! Тим паче, що зараз нам прийдеться готувати багато і на жаль довго(( Тому гарні ідеі потрібні , як ніколи. Дякую,  моя дорога, за рецепт!❤️

Дякую, смакуйте на здоров'я )))

Ох, відчуваю, зараз ми почистимо свої морозильники та кладовки від позаминулорічних запасів. Я вже знайшла переморожений на камінь шпинат і пакет ягід бузини )))  

Доречі, хто-небудь знає, що можна приготувати із заморожених ягід бузини? (Бажано ще й пісне)

Share this post


Link to post
Share on other sites
В 24.03.2020 в 11:01, Магда сказал:

Дякую, смакуйте на здоров'я )))

Ох, відчуваю, зараз ми почистимо свої морозильники та кладовки від позаминулорічних запасів. Я вже знайшла переморожений на камінь шпинат і пакет ягід бузини )))  

Доречі, хто-небудь знає, що можна приготувати із заморожених ягід бузини? (Бажано ще й пісне)

А стосовно шпинату,в мене також такий був в морозилці,я його використала протушкувавши з вершками.Додала відварену пасту і зверху пармезан і консервований тунець.😉

Share this post


Link to post
Share on other sites
2 часа назад, ГалинкаМалинка сказал:

я його використала протушкувавши з вершками.Додала відварену пасту і зверху пармезан і консервований тунець.😉

Шпінат з вершками та з тунцем це, звичайно, смакота :vkusno1:

Share this post


Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now

×