fronya40 15 924 Опубліковано: 27 січня, 2022 Ингредиенты: 200 гр закваски Левито Мадре 2 яйца 100 гр сахара 2-3 г соли 50 гр кефира 0,5 ч.л соды 1 ст.л разрыхлителя Ванильный сахар по вкусу Изюм,цукаты 200 гр муки 50 гр раст.масла Закваску с холодильника налить 100 гр воды, хорошо растереть. постоит минут 20, все продукты смешать миксером, в последний момент растительное масло. Соду для погашение кислотности в старой закваске. Сложила по формочкам, поставила в холодную духовку и пекла до румяного цвета. Получились вкусные красавчики. 3 1 Магда, inucya, Natali06 та 1 other reacted to this Поділитися повідомленням Посилання на повідомлення Поділитися на інших сайтах
fronya40 15 924 Опубліковано: 27 січня, 2022 Честно говоря. Не много ли это соды с разрыхлителем? Что скажут наши опытные хлебопеки? Может вообще без этого всего можно было бы? Поділитися повідомленням Посилання на повідомлення Поділитися на інших сайтах
inucya 2 582 Опубліковано: 28 січня, 2022 С виду красавчики, а как они внутри? Танюша, какие они на вкус? 1 1 fronya40 та Магда reacted to this Поділитися повідомленням Посилання на повідомлення Поділитися на інших сайтах
fronya40 15 924 Опубліковано: 29 січня, 2022 На вкус отличные,чем то напомнили мне кексы ,что продавались в СССР в магазине. Хотя там масло капля,какие то песочные. Рекомендую. Когда выставляли,они только с духовки,я слопала горячим один и поделилась. Но что понравилось- вкусные,хорошо отстают от формы,пекут быстро,тесто легко делать. 1 inucya reacted to this Поділитися повідомленням Посилання на повідомлення Поділитися на інших сайтах
Магда 2 078 Опубліковано: 29 січня, 2022 В 27.01.2022 в 22:24, fronya40 сказал: Честно говоря. Не много ли это соды с разрыхлителем? Что скажут наши опытные хлебопеки? Может вообще без этого всего можно было бы? Таня, дякую, що принесла сюди цей рецепт і поділилася досвідом. Я давно на нього заглядалася, ще з того часу, коли тільки починала розбиратися що ж таке закваска, і у мене тих залишків було як у Матроскіна молока) Але чогось думала що ці кекси вийдуть більш хлібними і прісними, так їх і приготувала жодного разу. А ти пишеш, що вони пісочні. Як добре, що є люди, які пишуть відгуки, діляться досвідом. Тепер точно сміливо можна готувати. Ось тільки бріош сьогодні спечу, на наступні вихідні будуть ці кекси. Ех, я вже сама як булочка бріош, а все печу-печу) А про соду. Я ще не настільки досвідчений пекар, щоб безапеляційно стверджувати, але мені здається, що кількість соди тут можна коригувати в залежності від того, наскільки давні і кислі залишки закваски. Адже сода в рецептах із залишками закваски додається для того, щоб невілювати кислоту закваски. Якщо я годую свою закваску двічі на день, то в мене за тиждень збираються залишки. Тобто, для мене це "залишки", хоча, практично, це майже активна закваска, а хто годує один-два рази на тиждень, то у них залишки будуть кислішими і менш активнішими. От для того, щоб готовий виріб не був кислий - додається сода. 2 inucya та fronya40 reacted to this Поділитися повідомленням Посилання на повідомлення Поділитися на інших сайтах
fronya40 15 924 Опубліковано: 29 січня, 2022 У мене залишилось 3 шт кексы. Впевнено скажу - супер. Я думаю,що для повсякденного випічки- саме то. В меня мамини з алюміню формочки з 70 х років.Таких вже нема. Лежали ,лежали. Дождались свого часу. Поділитися повідомленням Посилання на повідомлення Поділитися на інших сайтах
inucya 2 582 Опубліковано: 30 січня, 2022 Ну, тогда я пошла доставать из холодильника закваску и 1 fronya40 reacted to this Поділитися повідомленням Посилання на повідомлення Поділитися на інших сайтах