Jump to content
fronya40

Кексы на закваске по рецепту С.Кучерявой

Recommended Posts

Ингредиенты:

200 гр закваски Левито Мадре

2 яйца

100 гр сахара

2-3 г соли

50 гр кефира

0,5 ч.л соды

1 ст.л разрыхлителя

Ванильный сахар по вкусу

Изюм,цукаты

200 гр муки

50 гр раст.масла

Закваску  с холодильника налить 100 гр воды, хорошо растереть. постоит минут 20, все продукты смешать миксером, в последний момент растительное масло.

Соду для погашение кислотности в старой закваске.

Сложила по формочкам, поставила в холодную духовку и пекла до румяного цвета. Получились вкусные красавчики.

 

20220127_144016.jpg

Share this post


Link to post
Share on other sites

Честно говоря. Не много ли это соды с разрыхлителем? Что скажут наши опытные хлебопеки?

Может вообще без этого всего можно было бы?

Share this post


Link to post
Share on other sites

На вкус отличные,чем то напомнили мне кексы ,что продавались в СССР в магазине. Хотя там масло капля,какие то песочные.  Рекомендую. Когда выставляли,они только с духовки,я слопала горячим один и поделилась. 

Но что понравилось- вкусные,хорошо отстают от формы,пекут быстро,тесто легко делать. 

Share this post


Link to post
Share on other sites
В 27.01.2022 в 22:24, fronya40 сказал:

Честно говоря. Не много ли это соды с разрыхлителем? Что скажут наши опытные хлебопеки?

Может вообще без этого всего можно было бы?

Таня, дякую, що принесла сюди цей рецепт і поділилася досвідом. Я давно на нього заглядалася, ще з того часу, коли тільки починала розбиратися що ж таке закваска, і у мене тих залишків було як у Матроскіна молока) Але чогось думала що ці кекси вийдуть більш хлібними і прісними, так їх і приготувала жодного разу. А ти пишеш, що вони пісочні. Як добре, що є люди, які пишуть відгуки, діляться досвідом. Тепер точно сміливо можна готувати. Ось тільки бріош сьогодні спечу, на наступні вихідні будуть ці кекси. Ех, я вже сама як булочка бріош, а все печу-печу)

А про соду. Я ще не настільки досвідчений пекар, щоб безапеляційно стверджувати, але мені здається, що кількість соди тут можна коригувати в залежності від того, наскільки давні і кислі залишки закваски. Адже сода в рецептах із залишками закваски додається для того, щоб невілювати кислоту закваски. Якщо я годую свою закваску двічі на день, то в мене за тиждень збираються залишки. Тобто, для мене це "залишки", хоча, практично, це майже активна закваска, а хто годує один-два рази на тиждень, то у них залишки будуть кислішими і менш активнішими. От для того, щоб готовий виріб не був кислий - додається сода. 

 

Share this post


Link to post
Share on other sites

У мене залишилось 3 шт кексы. Впевнено скажу - супер.

Я думаю,що для повсякденного випічки- саме то. В меня мамини з алюміню формочки з 70 х років.Таких вже нема. Лежали ,лежали.  Дождались свого часу.

 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now

×